Bitcoin árelemzés: GHash.io, Irak és FBI aukció

Az elmúlt napok kaotikusak voltak a Bitcoin piacokon, az ár drasztikusan esett a 660 dolláros tartományból az 500-as évek közepéig, majd ismét emelkedett az 570–580 dolláros tartományba. Ezen áringadozások közepette rengeteg spekuláció folyt – főleg a tegnap este (2014. június 12.) bekövetkezett hatalmas zuhanás idején. Különösen két olyan felfedés került napvilágra az elmúlt napokban, amely határozottan hatással volt a Bitcoin árára: A GHash.io, a legnagyobb Bitcoin bányászati ​​medence, gyorsan megközelítette az 51% -os hasítási erőt, és nemrégiben érte el ezt a szintet hasító erő; másodszor, tegnap este kiderült, hogy az FBI a tavaly év végén bekövetkezett Selyemút mellszoborában lefoglalt bitcoinok árverését tervezi. A legtöbb ember ennek a két hírnek tulajdonítja a Bitcoin árának csökkenését. A lefelé történő létrejöttének azonban sokkal nagyobb, kevésbé nyilvánvaló oka van irányzat ami az elmúlt napokban történt. A GHash-ijesztés ennek az fele a fele, a másik fele pedig az iraki megalázó helyzethez kapcsolódik. Mi köze Iraknak a Bitcoin árához? Ezt próbálja megmagyarázni ez az elemzés. A legtöbb piactól eltérően „Elemzések” A Bitcoin árának közelmúltbeli változásait nem empirikus alapként fogom kezelni, változó számtalan egyenletben és modellben; ebben igazi elemzéssel az árcsökkenést az emberi cselekvés következményeként fogjuk kezelni, ezért megpróbáljuk azonosítani az aktuális események és az egyének Bitcoin-piacon folytatott kereskedési tevékenységei közötti okozati összefüggéseket..

A Bitcoin árát befolyásoló legújabb események

A GHash.io Bitcoin Mining Hashrate

A Bitcoin árának ez a jelenlegi csökkenése valószínűleg a GHash.io-val kapcsolatos félelem és a Bitcoin bányászati ​​hashrátus 51% -ának kézben tartásának közvetlen következménye. A félelem néhány napja kezdődött, amikor a Bitcoin bányászati ​​medenceszolgáltatása a hasítási erő tekintetében elkezdte megközelíteni a magas 40-es éveket. Az a bányatár, amely a világ hasítási erejének 51% -át elnyeri, már régóta tart attól, hogy ha a kivonási erő többségét egy bányászati ​​medencébe konszolidálják, akkor állítólag a blokklánc 51% -os támadásnak lesz kitéve, ahol az irányító személy ebből a hasító erőből megduplázza a kiadásokat, ami sokak szerint teljesen elpusztítaná a Bitcoin-t. A Coin Brief egyik írója azonban nemrégiben cikket fejtett ki miért nem valószínű az 51% -os támadás, még egy olyan bányászati ​​medencével is, amely a Bitcoin bányászati ​​hasrátjának 51% -ával rendelkezik. És ha mégis előfordulna, az nem lenne akkora üzlet, mint sokan gondolják a Bitcoin közösségében.

Függetlenül attól, hogy valószínűleg megtörténik-e egy 51% -os támadás, vagy akár aggódni is kell, a támadástól való félelem áthatotta az egész Bitcoin közösségét és piacát. Úgy gondolom, hogy az emberek elkezdték eladni érméiket, megjósolva a Bitcoin teljes összeomlását. Erre a következtetésre jutottam, mert észrevettem, hogy az árak a múlt héten kialakított 640–650 dolláros falról kezdtek zuhanni, körülbelül ugyanabban az időben, amikor az 51% -os támadástól való félelem növekedni kezdett. Tehát az áresés megindítását a GHash-félelemnek tulajdonítom. Úgy tűnt azonban, hogy a Bitcoin ára ezekben a napokban 600-630 dollár körül mozog, így ez a félelem nem magyarázza kellőképpen az áresést teljes egészében. Így levontam az Irakkal kapcsolatos következtetéseimet, és azokat egyesítettem a GHash-ot övező félelemmel.

Az iraki helyzet

Az utóbbi időben az Al-Kaida rendkívül radikális ága Irak több városát is átvette és jelenleg Bagdadba költözik. Obama elnök kijelentette, hogy nem akarja a katonaságot Irakba küldeni ennek a terrorszervezetnek a leküzdésére, de nem zárta ki teljesen a katonai fellépést. A felszínen ez a legutóbbi, Irakból érkező hír semmilyen kapcsolatban nincs a Bitcoin árával. Hogyan befolyásolhatja ezek a hírek a Bitcoin vásárlóerejét? Nos, egy kicsit hátrébb kell tekintenünk az időben, hogy feltárjuk az iraki zűrzavar és a Bitcoin értékének folyamatos csökkenése közötti lehetséges kapcsolatot.

Két hete a Dish Network amerikai műholdas TV-szolgáltató, bejelentett hogy elkezdené elfogadni a Bitcoin szolgáltatást fizetőeszközként. Ennek eredményeként a Bitcoin ára megközelítőleg 40 dollárra ugrott. Eddig csak azt feltételeztem, hogy a Dish Network bejelentése miatt bekövetkezett árugrást az okozta, hogy a bitcoin közösség tagjai több érmét vásároltak a jövőbeni értéknövekedés várhatóan – mind a két új előrejelzett kereslet növekedése miatt. és a meglévő Dish ügyfelek. Miután azonban láttam, hogyan reagált az amerikai tőzsde az iraki hírekre, és hogy a bitcoin piacok hasonlóan reagálnak, arra gondoltam, hogy talán a bitcoin piacok valahogy összekapcsolódtak a mainstream tőzsdével. Miért gondoltam ezt? Mert történelmileg a Bitcoin árát soha semmilyen módon nem befolyásolták a tőzsdei ingadozások. Néhány héttel ezelőtt, azon a napon, amikor a Bitcoin 600 dollárt tönkrement, a Dow Jones ipari index 300 ponttal esett. Tökéletes példa arra, hogy a két piac teljesen független volt egymástól. Amikor azonban az Irakról szóló hírek elkezdték elütni a levegőt, a tőzsde megingott, a Bitcoin ára pedig kissé gyorsabban kezdett esni. Tegnap a Dow Jones 109 pontos veszteséggel zárt; az elmúlt 2-3 napban a Dow a tegnapi veszteségekkel együtt összesen megközelítőleg 200 ponttal esett. Ugyanezen a napon a Bitcoin árfolyama folyamatos csökkenésből szabad esésbe ment. Így van hogy valamilyen kapcsolat legyen a kettő között. A válasz Dish Network lehet.

Lehetségesnek tűnik, hogy a Dish bejelentését követő Bitcoin áremelkedés főként nem a Bitcoin közösségen belüli vételi megbízásokból állt, hanem az Dish bejelentés néhány mainstream kereskedőt hozott. Ez megmagyarázná a tőzsde és a Bitcoin árának látszólag egyidejű ingadozását, amikor a mainstream kereskedők reagáltak az iraki hírekre. A kereskedők, akik új befektetésként vásároltak bitcoinokat, éppen akkor rakták le őket, amikor a készleteiket eldobták. Ez az eladás a következő hírünkkel, a Selyemút mellszoborában lefoglalt bitcoinok FBI-aukciójával szembesült.

Selyemút Bitcoin aukció

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Tegnap este kiderült, hogy az FBI aukciót szervez a tavalyi Selyemút mellszoborjában lefoglalt bitcoinokért. Valaki a Reddit oldalán hatalmas tranzakciót látott a blokkláncon, 17 millió dollár értékű bitcoinot, és a Bitcoin subreddit-en tett egy bejegyzést, amelyben megkérdezte a tagokat, hogy szerintük ez az FBI. Ezután valaki közzétett egy linket az amerikai marsall webhelyére, ahol felkerült az aukció hirdetménye, ezzel megerősítve az eredeti poszter spekulációit. Miután ez a hír elérte a Bitcoin közösségét, az ár még gyorsabban kezdett zuhanni, mint korábban volt.

A Bitcoin subreddit-en sokan feltételezték, hogy ez a közelgő aukció, amely körülbelül 30 ezer bitcoint dob ​​be a piacra, az oka az elmúlt napok árcsökkenésének. Igaz, ez volt a leghatározottabban felelős az őrült árcsökkenésért – 600 dollárról 550 dollárra egy órán belül -, de semmilyen módon nem lehetett felelős a bitcoin árfolyamainak legutóbbi lefelé irányuló mozgásáért. Tegnap még csak most értesültünk erről az aukcióról, az ár a bejelentést megelőzően több napig esett, így csak nem jön össze. Ezért gondolom, hogy a fentebb kifejtett elméletem a legvalószínűbb oka a közelmúltbeli áresésnek. Bár elkerülhetetlen, hogy ez a következő aukció súlyosan lenyomja az árakat; ennek az esésnek a mértékét az árverésen részt vevők száma határozza meg, az, hogy milyen magasan licitálnak az érmékre, és mit csinálnak az érmékkel az aukció befejezése után. Lehetséges, hogy az aukcióra kapható bitcoinokat befektetésként vásárolják meg, mivel nehéz ennyi bitcoinot egyszerre megvásárolni anélkül, hogy magas prémiumot kellene fizetniük, mert a vásárlások gyorsan felfelé tolják az árat. Ez egy nagyszerű lehetőség egy gazdag Bitcoin-támogató számára, hogy nagy mennyiségű érmét gyűjtsön a későbbi felhasználásra.

Röviddel a Selyemút-aukció rövid pánikja után a Bitcoin ára visszatért az 580 dolláros tartományba, és jóval a mai napig ebben a tartományban maradt. Úgy tűnik, mintha mindenki, aki bekerült az Étel bejelentése eredményeként, vagy teljesen elhagyta a piacot, vagy legalábbis egyelőre abbahagyta az értékesítést. Ezért úgy tűnik, hogy a Bitcoin ára meglehetősen stabil marad, vagy kissé emelkedni fog, egészen az aukció június végéig, természetesen minden egyenlő.

Nem állítom, hogy a legtöbb más Bitcoin elemzőhöz hasonlóan, hogy a legutóbbi áreséssel és a jövőbeli Bitcoin árával kapcsolatos magyarázataim és előrejelzéseim bizonyosak vagy konkrétak. Csak azzal érvelek, hogy magyarázataim alapos gazdasági gondolkodáson alapulnak és logikusak. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy az ebben a cikkben bemutatott elemzés felépítése és módszertana sokkal értékesebb információkat szolgáltat, mint a futási számok és a vonalak rajzolása a diagramokra. Vegye ki, amit akar, ebből az elemzésből, mivel nincs pénzügyi tanácsom, amit felajánlhatok. Ezeket az információkat leíró elemzésként mutatom be, amely alapján megalapozhatja saját tetteit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me