Bitcoin árelemzés: Tim Draper nyeri a selyemút aukciót

A Coindesk beszámolója szerint Tim Draper, kockázati tőkés, Adam Draper VC „atya” és a VC cég ügyvezető igazgatója, Draper Fisher Jurvetson nyeri mind a 30 ezret bitcoinok amelyeket a Silk Road Bitcoin aukcióján vártak. Erre a bejelentésre a Közepes egy kaliforniai Bitcoin kereskedelmi és tároló cég, a Vaurum blogbejegyzése. A Coindesk megjegyezte, hogy Drapert befektetőként nevezték ki a vállalat májusi 4 millió dolláros magfinanszírozási fordulójában.

A Vaurum vezérigazgatója, Avish Bhama a blogbejegyzésben azt is bejelentette, hogy Tim Draper azt tervezi, hogy partnerségben áll a Vaurummal, és felhasználja az aukción nyert bitcoinokat, hogy segítse a Bitcoin bejutását a feltörekvő piacokba gyenge devizákkal..

Tim Draper:

“A Vaurum és az újonnan megvásárolt bitcoin segítségével elvárjuk, hogy képesek legyünk olyan új szolgáltatások létrehozására, amelyek likviditást és bizalmat biztosíthatnak a gyenge devizák által akadályozott piacok számára.”

Ez a terv, amellyel a bitcoin likviditását a gyenge valutával rendelkező feltörekvő piacokba lehet beinjekciózni, jól illeszkedik a Bitcoin globálisá tételének lehetőségeihez átutalás piac sokkal hatékonyabb és olcsóbb. Noha ez nem jótékonysági cselekedet, mint gyakran a pénzátutalások, ez segíthet a fejlődő országok dolgozóinak abban, hogy kiszabaduljanak a szegénységből. Mivel nem kellene olyan valutákkal foglalkozniuk, amelyek nagyon alacsony vásárlóerővel rendelkeznek, és ehelyett olyan valutát használhatnának, amelynek fokozatosan felértékelődött az értéke, nem lenne olyan nehéz ideje virágzóvá válniuk ezeken a feltörekvő piacokon, ahol az egyének gyakran küzdenek anyagilag.

A bitcoin közvetlen bejuttatása a feltörekvő piacgazdaságokba Draper és Vaurum projektjének pozitív mellékhatása lesz, de ez az injekció megkönnyítené a gazdag vállalatok befektetését ezeken a feltörekvő piacokon. A jól megalapozott vállalatok ilyen befektetése azonnal növelné a feltörekvő piacokon rendelkezésre álló munkahelyek számát, és elősegítené az egyének kijuttatását a szegénységből. Tehát ez a Vaurum és Tim Draper likviditási projekt, amely a Draper aukciós nyereményein fog dolgozni, mindenképpen elősegíti az amortizált valutákkal rendelkező piacok felemelkedését, vagy elindíthatja azt a folyamatot, amelyben ezeket az amortizált valutákat teljesen a Bitcoin váltja fel.

Mit jelent ez a Hirdetmény a Bitcoin árára??

Az aukció azonnali hatása a Bitcoin árára

Maga a Selyemút-aukció jelentős hatással volt a Bitcoin árára, valamint annak a bejelentésnek, hogy egy személy nyerte az aukció összes bitcoinját. Az előző elemzésemben tett jóslatomnak megfelelően az ár enyhe eltérést tapasztalt az 580-590 dolláros oldalirányú tendenciától és az aukció előtti pánikértékesítés miatt az 560 dollárba esett. Aztán az aukció napján az ár ismét felfelé húzódott és 600 dollárt törött, ellentétben az előrejelzéssel Citi Group. Miután az aukciós vesztesek nyilvános bejelentéseket tettek, nyilvánosságra hozva ajánlatukat – amelyek mind a piaci ár alatt voltak, jelezve, hogy a győztes valószínűleg piaci áron vagy annál magasabb áron licitál – a Bitcoin árfolyama ismét felfelé indul. Július 1-jén, kedden az amerikai marsallok bejelentették, hogy egy ember nyerte mind a 30 ezer Bitcoint; a piac erre a hírre úgy reagált, hogy a Bitcoin árát 650 dollárra emelte, sőt 660 dollárral kacérkodott is. Július 1-jén éjjel a Bitcoin ára csökkent és 640 dollár körül mozgott, valószínűleg az aukció azonnali izgalma miatt. Végül ma reggel (július 2-án) Vaurum bejelentette, hogy Tim Draper nyerte a Selyemút bitcoinokat, és hogy a céggel együttműködve bitcoinot juttat a feltörekvő piacokba. A Bitcoin ára ezután visszatért a 650 dolláros tartományba, amely véleményem szerint a Vaurum ezen bejelentésének eredménye.

Hová lesz innen a Bitcoin ár?

Most, hogy az aukció véget ért, a Bitcoin árát visszaállítják a szokásos tevékenységre, amelyet a napi kereskedési tevékenységek és a napi hírek határoznak meg. Míg sok trendanalitikus, akik pozitivista módszertant alkalmaznak és csak akkor szereznek pontosságot, ha szerencséjük van, az aukció izgalma következtében az árban elért nyereséget vizsgálják, és új felfelé mutató trendet állapítanak meg, amely valószínűleg landoljon a Holdon. Nem feledkezhetünk meg azonban arról sem, hogy az igazi trend hol található és hogyan alakult ki. Mielőtt az amerikai marsallok meghirdették volna a Selyemút bitcoinok aukcióját, a Bitcoin árát fokozatos emelkedő tendenciát állította be a pozitív hírek folyamatos áramlása a Bitcoin közösségéből. A Selyemút-aukció meghirdetése átmenetileg eltérést mutatott ettől a két irányú tendenciától; az árveréshez vezető pánikértékesítés néhány napra lefelé hajtotta az árat, majd az izgalom és a jó hír az aukció alatt és után visszaszorította az árat. De amint az aukció miatti izgalom alábbhagy, a Bitcoin árát a több hete kialakult trend menete határozza meg..

btc ár 2.2Bitcoin ára június 30. és július 2. között

Amint a piac rendeződik, a Bitcoin ára új szintet fog találni, amely véleményem szerint valahol 600 és 650 dollár között lesz. Tehát lehetséges, hogy az ár nagyon kismértékű csökkenésen megy keresztül, amíg ez az új szint kialakításra kerül. Innentől az ár folytatja folyamatos emelkedő trendjét. Ennek a felfelé irányuló trendnek a folytatása természetesen azon múlik, hogy minden dolog egyenlő. A jövőben bármi megtörténhet, amely megtörné ezt a kialakult tendenciát, és valószínű, hogy ilyesmi megtörténik. Azt lehetetlen megmondani, hogy mi lesz az a dolog. A következő eltérés ettől a trendtől negatív vagy pozitív lehet, vagy akár átmeneti eltérés, akár egy teljesen új trend megalapozása lehet. Itt csak annyit lehet biztosan elmondani, hogy mindaddig, amíg a jelenlegi körülmények fennmaradnak, a hetekkel ezelőtt kialakult felfelé irányuló trend folytatódik. Összefoglalva, lehetséges, hogy a következő hónapokban visszatérhet a Holdra a Hold árfolyama, csak talán nem olyan gyorsan vagy élesen, mint a pozitivista „elemzők” valószínűleg megjósolják.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me