Bitcoin bankomati – vodič za početnike

Bitcoin bankomati – vodič za početnike

Bitcoin bankomati omogućuju kupnju i prodaju Bitcoina gotovinom i s relativnom anonimnošću. U ovom postu pokazat ću različite bankomate oko njih, njihove prednosti i nedostatke, a također ću vam pokazati kako pronaći Bitcoin bankomat u blizini svoje kuće.

Sažetak Bitcoin bankomata

Bitcoin bankomati, poznati i kao BTM, strojevi su koji zauzvrat prihvaćaju gotovinu i dijele Bitcoin. Neki bankomati također kupuju Bitcoin od vas i dijele gotovinu zauzvrat.

Zbog svoje anonimnosti, većina Bitcoin bankomata ima stroga ograničenja kupnje, a neki čak zahtijevaju i KYC postupak. Evo najboljih Bitcoin bankomata u blizini:

To su ukratko Bitcoin bankomati. Ako želite detaljniji pregled o BTM-ima i dalje čitati, evo što ću pokriti:

1. Što je Bitcoin bankomat?

Bitcoin bankomat djeluje poput fizičke razmjene Bitcoina na kojoj možete kupovati i prodavati Bitcoin gotovinom. Prvi Bitcoin bankomat na svijetu otvoren je 29. listopada 2013. u kafiću Waves u Vancouveru u Kanadi. Uređaj se često sastoji od skenera, blagajne i računala za upravljanje transakcijama.

Kako funkcioniraju Bitcoin bankomati

Bitcoini se dijele ili u vlastiti Bitcoin novčanik kupca (putem skeniranog QR koda na mobilnom uređaju ili papirnatom novčaniku kupca) ili u papirnati novčanik koji generira i ispisuje bankomat u trenutku kupnje.

Cijena kupnje ovisi o trenutnom tečaju Bitcoina, koji bankomat dohvaća s interneta u stvarnom vremenu. Također, bankomat za uslugu naplaćuje dodatni postotak naknade uračunat u cijenu.

Daju li Bitcoin bankomati gotovinu?

Neki BTM-i rade u oba smjera – što znači da mogu dijeliti Bitcoin u zamjenu za gotovinu, a mogu dijeliti i novac u zamjenu za Bitcoin. Međutim, većina modela radi samo za kupnju Bitcoina.

Koliku naknadu naplaćuju Bitcoin bankomati?

Bitcoin bankomati naplaćuju prosječnu naknadu od 8,93%. Međutim, ovo je okvirni prosjek i naknade se razlikuju između bankomata. Obavezno pročitajte upute na stroju prije početka postupka.


2. Kako da koristim Bitcoin bankomat?

Iako se svaki BTM razlikuje, postupak kupnje kod svih njih je u osnovi isti:

 1. Odaberite “Kupi Bitcoin”
 2. Skenirajte QR kôd svoje Bitcoin adrese pomoću BTM skenera
 3. Ovisno o bankomatu i nadležnosti, možda ćete trebati pružiti identifikaciju
 4. Unesite iznos koji želite kupiti
 5. Umetnite gotovinu na BTM
 6. Pričekajte da stroj obradi transakciju
 7. Potvrdite transakciju u svom Bitcoin novčaniku

Proces prodaje Bitcoina na Bitcoin bankomatu mnogo je raznolikiji i ovisi o određenom BTM-u, međutim, ovi su strojevi prilično intuitivni za upotrebu pa samo slijedite upute na zaslonu.

3. Najbolji Bitcoin bankomati

Općeniti bajtovi

Općeniti bajtovi, češka tvrtka, najveći je svjetski proizvođač bankomata za Bitcoin, Blockchain i Cryptocurrency. Tvrtka je prodala preko 5100 strojeva u preko 62 zemlje.

Njihovi Bitcoin bankomati mogu podržati preko 120 različitih fiat valuta i preko 40 različitih kripto valuta. Tvrtka proizvodi tri glavna modela BTM:

BATMTWO

Ovaj model bankomata dizajniran je za sigurno postavljanje na zid ili dodatni stalak. Podržava samo kupnju kriptovaluta i ima ugrađeni skener prstiju za AML / KYC usklađenost. BATMTWO košta oko 3249 dolara.

batmtwo

BATMTHREE

FullHD zaslon od 23 inča u potpunosti montiran BTM. Ovaj Bitcoin bankomat nudi i kupnju i prodaju Bitcoina i drugih kriptovaluta. TRI BATMTHRE košta oko 5.999 dolara.

batmthree

BATMFOUR

BATMFOUR je najnoviji model iz General Bytesa, koji u novom dizajnu odgovara svim značajkama BATMTHREE-a. Omogućuje i kupnju i prodaju kriptovalute plus mogućnost individualne konfiguracije i prodaje se za 6.499 USD.

Novčić postanka

Genesis Coin Inc.., sa sjedištem u San Diegu u SAD-u, drugi je najpopularniji proizvođač Bitcoin bankomata. Tvrtka isporučuje tri različita BTM modela:

Postanak1

Dvosmjerni Bitcoin bankomat (kupujte i prodajte), opremljen dodatnim značajkama kao što su validator računa, skener crtičnog koda, čitač EMV kartica, čitač otiska prsta (nije obavezno) i termalni printer. Gensis1 košta 14.500 USD.

geneza1

Satoshi1

Satoshi1 dolazi u jednosmjernom ili dvosmjernom modelu. Ovaj je stroj mnogo manji od Genesis1 i ima 21 ” zaslon, kameru visoke razlučivosti i opcijski skener otiska prsta. Satoshi1 košta 7.380 USD, uz dodatne troškove od oko 2.100 USD ako je potreban bankomat. satoshi1

Finney3

Finney3 je najnoviji i najmanji BTM tvrtke Genesis Coin. Ovaj jednosmjerni BTM ima 21 ” zaslon i slične značajke kao Satoshi1, samo što je manji i trebao bi se montirati zbog svoje veličine. Finney3 košta 4.500 američkih dolara.

finney3

Lamassu

Lamassu, tvrtka sa sjedištem u Švicarskoj, najstariji je proizvođač BTM-a (od 2013.). Lamassu strojevi su otvorenog koda i podržavaju Bitcoin, Zcash, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin i Dash. Ako je potrebno, možete ručno dodati dodatne kovanice. Lamassu ima četiri različita modela Bitcoin bankomata:

Gaia

Dizajniran za postavljanje na zid ili na stol i težak samo 25 kg, Gaia može se uklopiti u slučaj leta. Gaia je samo bitcoin bankomat i košta 3.700 eura. gaia

Sintra

Izrađeno od limova čelika 2,5 mm i korisničkog sučelja od potpuno stakla, Sintra ima prilagođenu ploču računala s rezervnom baterijom, 3G povezivošću, senzorima neovlaštenog pristupa i kontrolom prednjih vrata. Ovo je 1 ili 2-smjerni Bitcoin bankomat koji je lijepo dizajniran. Jednosmjerni model košta 5.000 eura, dok dvosmjerni model košta 6.700 eura. sintra

Sintra Forte

The Sintra Forte je oko 20% veći od Sintre i uključuje trezor kojim upravlja elektronička brava. Trezor je izrađen od kaljenog čelika debljine 6 mm i sadrži validator bilješki, dozator bilješki i ploču računala. Ovaj BTM također dolazi u jednom smjeru (7.100 €) ili dvosmjernom (8.700 €). sintraF

4. Svi proizvođači Bitcoin bankomata

Postoji preko 30 proizvođača Bitcoin bankomata. Evo popisa svih:

 1. Općeniti bajtovi
 2. Novčić postanka
 3. Lamassu
 4. BitAccess
 5. Novčani izvor
 6. Covault
 7. Naručite bankomat Bob
 8. Digitalna kovnica
 9. Shitcoins Club
 10. Coinme
 11. Bankomat Sumo
 12. Bytefederal
 13. zzBit
 14. wBTCb
 15. RusBit
 16. BTC olakšice
 17. BBFPro
 18. Bcash Grčka Inc
 19. Intellogate
 20. BitTeller
 21. Bitstop
 22. ChainBytes
 23. Bitnovo
 24. Logika trezora
 25. Trovemat
 26. CoinLogiq
 27. Otvorite Bitcoin bankomat
 28. Criptomat
 29. Novčani kapital
 30. CryptoMat
 31. Bankomat CryptoMatic
 32. CryptoGo
 33. BitOcean
 34. BitVending

5. Gdje mogu pronaći Bitcoin bankomat?

Ovdje je potpun popis Bitcoin bankomata širom svijeta, ljubaznošću CoinATMRadar. Samo pronađite svoje mjesto i pogledajte gdje vam je najbliži Bitcoin bankomat.

Ako se nalazite u SAD-u, isprobajte jedan od bankomata tvrtke Coinflip koji trenutno nudi 10% popusta na naknade za transakcije ako koristite promotivni kôd “99BTC”.

Karta vam omogućuje i traženje bankomata Altcoin ako želite kupiti / prodati druge kriptore. Svaki bankomat uzima određenu proviziju od trgovine koja se razlikuje od jednog uređaja do drugog, stoga budite svjesni naknada koje su obično navedene na stroju.

6. Propisi o upravljanju Bitcoin bankomatom u SAD-u

Ispod su četiri ključna elementa oko kojih možete izgraditi strategiju usklađenosti prije pokretanja Bitcoin bankomata:

Istražite zahtjeve za prijenosnikom novca u stanju rada

Važno je shvatiti da su neke države prijateljski nastrojene prema bitcoin bankomatima ili bitcoinima općenito od drugih. To bi mogla značiti razliku između sveobuhvatnog i skupog postupka državnog licenciranja i izuzeća prema zakonu o državnom prijenosniku novca.

Razlike su ogromne koliko se i mijenjaju. Države nastavljaju razvijati svoju primjenu postojećeg i zastarjelog zakona o prijenosu novca.

Od rujna 2020, 49 država dijeli jedinstvenu regulativu za tvrtke za kriptovalute, kako bi se smjestile bitcoin tvrtke.

Usprkos tome, vitalno je razumjeti zahtjeve u svojoj državi.

Registrirajte se kao posao novčanih usluga (MSB) kod FinCEN-a

Možda će biti teško povjerovati, ali registracija u FinCEN-u, najvećem nacionalnom nadzornom tijelu za pranje novca, mogao bi biti najlakši zadatak usklađivanja. To je doslovno aktivnost “check-the-box”. Zapravo, za razliku od postupka licenciranja na temelju dozvola, na saveznoj razini, entiteti se samo registriraju u FinCEN-u putem mrežnog portala.

Postupak se obično može završiti za manje od sat vremena. Iako je registracija u FinCEN-u jednostavna vježba, ona dolazi s puno odgovornosti. Označavanjem okvira, da se tako izrazimo, pristajete na to da vas FinCEN regulira i time ispunjava određene zahtjeve na zadovoljstvo regulatora.

To uključuje, između ostalog, registraciju na državnoj razini, ako je primjenjivo; razvoj i provedba programa za sprečavanje pranja novca (AML); zadržavanje određenih transakcijskih podataka; i prijavljivanje sumnjivih aktivnosti i transakcija preko 10.000 USD.

Provesti program za sprečavanje pranja novca (AML)

Regulacija FinCEN-a zahtijeva provedbu pisanog AML programa. Učinkovit AML program je onaj osmišljen kako bi spriječio da se vaš bitcoin bankomat koristi za olakšavanje aktivnosti pranja novca. Svaki AML program mora biti u pisanom obliku i obraćati se najmanje na “četiri stupa” kako slijedi:

Testirajte svoj AML program

Započnite s izvođenjem nekih uzoraka transakcija iz svog Bitcoin novčanika kroz terminale. Obavezno testirajte svoje pragove kako biste bili sigurni da se pokreću ispravni zahtjevi vašeg kupca (KYC), kao i svi indikatori “crvene zastavice” potencijalno sumnjivih ili neobičnih aktivnosti.

Obavezno potvrdite da su podaci o kupcima i transakcijama pravilno dobiveni i zabilježeni. Pritom dokumentirajte svoja otkrića, posebno sve naknadne promjene vašeg AML programa kao rezultat ovog testiranja.


7. Zaključak

Bitcoin bankomati vrlo su prikladan način za kupnju, pa čak i prodaju Bitcoina vrlo brzo, a ponekad čak i anonimno. Iako većina BTM-ova radi više ili manje isto, uvijek se preporučuje provjeriti naknade na BTM-u koje planirate koristiti.

Također, iz predostrožnosti, čak bih i video snimio cijeli postupak kupnje kako biste imali dokaz ako nešto pođe po zlu.

Posebna zahvala Joeu Ciccolu, osnivaču & predsjednik BitAML za dodavanje svog znanja o propisima o Bitcoin bankomatima. Do njega se može doći na [e-pošta zaštićena]. Jeste li imali iskustva s Bitcoin bankomatima? Volio bih to čuti u odjeljku za komentare u nastavku.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me