Bitcoin.de recension: Är det ett legitimt utbyte?

Som .de i namnet antyder är Bitcoin.de en Bitcoin-marknadsplats baserad i Tyskland. Först och främst är det viktigt att notera att detta inte är ett traditionellt Bitcoin-utbyte som Bitfinex eller Bitstamp. Den bästa jämförelsen att göra är med LocalBitcoins genom att det är en plattform som förbinder köpare och säljare, ungefär som en online-marknadsplats som eBay.

På Bitcoin.de är det möjligt att köpa och sälja Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) och Ethereum (ETH). Ägs av Bitcoin Deutschland AG, har Bitcoin.de en koppling till Fidor Bank. Själva plattformen är enkel att använda. Registreringsprocessen är ganska enkel, men avancerad verifiering krävs. Priserna som finns på plattformen baseras på utbud och efterfrågan, ungefär som med alla Bitcoin-börser.

Bitcoin.de syftar till att ge köpare och säljare av Bitcoin säkerhet. Användarna tilldelas en förtroendegrad som skapar större förtroende för köpare och säljare. Allt är helt enkelt: handelsavtal som är framgångsrika och resulterar i en positiv användarupplevelse höjer förtroendegraden, medan negativa upplevelser kan sänka tillitsnivån.

Bitcoin.de tillitskravskriterier

Både köpare och säljare kan betygsätta varandra, och detta system uppmuntrar rättvist och ärligt beteende från användarna. En användares tillitnivå påverkar mängden Bitcoin han eller hon kan köpa eller sälja samt hur mycket användaren kan ta ut från sitt konto.

Bitcoin.de valutasupport

När det gäller fiatvaluta stöder Bitcoin.de bara euron. Följande par är för närvarande tillgängliga: BTC / EUR, BCH / EUR och BTC / ETH.

För att kunna börja handla måste du länka ett bankkonto till ditt användarkonto. Även om du överför en av de tre accepterade kryptovalutorna till Bitcoin.de behöver du fortfarande ett anslutet bankkonto för att ta ut pengar. När det gäller att sätta in pengar kan du göra det via en SEPA-banköverföring. Att ha ett Fidor-konto erbjuder ett antal fördelar (detta beror på länken mellan Bitcoin.de och Fidor Bank), inklusive realtidshandel via expresshandelsfunktionen.

Landsstöd för Bitcoin.de

Bitcoin.de finns tillgängligt över hela Europa. Den enda fiatvalutan som stöds är euron, och du kan göra insättningar via en SEPA-banköverföring. Webbplatsen stöder följande språk: tyska, engelska, franska, spanska och italienska. Det finns också ett Google-översättningsalternativ om du inte kommer från något av de ovannämnda länderna.

Avgifter för Bitcoin.de

Marknadsavgift:

Det finns två nivåer av marknadsavgifter på Bitcoin.de baserat på värdet av transaktionen i fråga. Om en handel behandlas via expresshandelssystemet tillkommer en avgift på 0,8%. Om en handel behandlas via en SEPA-banköverföring är den dock något högre med 1%. Dessa avgifter är högre än för många kryptovalutor.

Det kan dock hävdas att det är ett litet pris att betala för den säkerhet som erbjuds av Bitcoin.de. Det är också möjligt att hitta högre avgifter någon annanstans, särskilt när det gäller att köpa Bitcoin med kredit- eller bankkort. Marknadsavgiften delas jämnt mellan köparen och säljaren, vilket verkar rättvist.

Uttagsavgift:

Uttagsavgifter för Bitcoin.de baseras på de aktuella avgifterna från respektive nätverk (Bitcoin, Bitcoin Cash eller Ethereum). Dessa avgifter justeras regelbundet. Som användare av Bitcoin kommer att veta har avgifterna ökat betydligt över tid eftersom Bitcoin har blivit populär.

Bitcoin.de behåller inte några av uttagsavgifterna. Istället vidarebefordras de till nätverket. Det är möjligt att höja uttagsavgiften för att öka chanserna för att transaktionen kommer att verifieras tidigare.

Bitcoin.de kundsupport

En av nackdelarna med Bitcoin.de är dess relativt höga handelsavgifter. Denna nackdel uppvägs dock av det utmärkta kundsupport som det erbjuder. Cryptocurrency exchange är inte känt för att erbjuda bra kundsupport, så det här är en välkommen förändring. Du kan kontakta Bitcoin.de via ett online bokningsformulär. De är i allmänhet ganska snabba att svara, särskilt i jämförelse med många andra kryptovalutautbyten. Det finns dock inget telefonnummer på webbplatsen och det finns inget alternativ för livechatt.

Allmänna åsikter / recensioner online

Bitcoin.de tenderar att få positiv feedback från dem som använder den. I synnerhet tycker många att handelsplattformen är lätt att använda. Detta är inte så förvånande eftersom det i huvudsak är en online-marknadsplats snarare än en spekulativ handelsplattform med avancerade funktioner. Som sådan är Bitcoin.de ett bra alternativ för nybörjare.

Gränssnitt Bitcoin.de

När det gäller säkerhet har det inte funnits några kända hack av Bitcoin.de. De allra flesta mynt förvaras i kylförvaring och användarna uppmuntras starkt att använda tvåfaktorautentisering. Användningen av en escrow-tjänst gör Bitcoin.de till ett säkrare sätt att köpa och sälja Bitcoin.

Mycket trovärdighet kan tillskrivas Bitcoin.de på grund av dess partnerskap med Fidor Bank och dess vilja att följa tyska regler. Vissa människor har dock kritiserat Bitcoin.de för lätt överlämna användardata till den tyska polisen när de inte hade någon teckningsoption. En annan kritik av Bitcoin.de är avsaknaden av insättningsmetoder som finns tillgängliga.

Slutsats

Om du letar efter ett säkert och säkert sätt att köpa och sälja Bitcoin i Europa finns det inte många alternativ bättre än Bitcoin.de. Även om det inte är ett traditionellt Bitcoin-utbyte, gör det processen att köpa och sälja relativt enkelt tack vare sitt användarvänliga gränssnitt. Men vissa handlare tycker att det är för enkelt och kanske vill söka avancerade funktioner någon annanstans. Bitcoin.de har också ett antal säkerhetsfunktioner för att ge sinnesfrid. Det är även möjligt att köpa och sälja BCH och ETH, men den enda fiatvalutan som stöds är EUR. Dessutom är avgifterna ganska höga.

Har du använt Bitcoin.de för att köpa och sälja Bitcoin? Vad tycker du om denna Bitcoin-marknadsplats? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me