Bitcoin dnevno izvješće: Brazil kaže da je prerano za regulaciju bitcoina, Charlie Shrem osuđen na dvije godine zatvora

Izvještaj brazilskog senata kaže da je prerano za regulaciju bitcoina

brazilsenatSavezni senat Brazila objavio je novo izvješće koje istražuje kako Bitcoin i druge digitalne valute mogu utjecati na brazilsko gospodarstvo. Pored toga, izvješće je ispitivalo mogućnost provedbe Regulacija bitcoina. U konačnici, izvještaj je zaključio da na brazilskim tržištima nema dovoljno bitcoin aktivnosti koja bi zajamčila trenutni dolazak regulacije Bitcoina. Umjesto toga, izvješće je izrazilo želju da slijedi američki primjer kada je riječ o regulaciji Bitcoina i jednostavno ga oporezuje kao imovinu:

Američka porezna uprava utvrdila je da je virtualna valuta imovina koja se mora prijaviti i podliježe oporezivanju. Zauzvrat je američka riznica utvrdila da se vlasti prijavljuju značajne transakcije u bitcoinima, kao zajedničke valute. Brazil bi trebao slijediti sličan put, ali samo u slučaju daljnjeg širenja ove nove financijske imovine. 

Izvor: Coindesk

“Bitcoin: Lov na Satoshi Nakamoto” objavljen je nakon Crowdfunding kampanje

satoshi-comic-featured-1480px-300x185

Engleska verzija Bitcoin stripa – koju su stvorili Alex Preukschat, Josep Busquet i José Ángel García Ares – pod nazivom “Bitcoin: Lov na Satoshi Nakamoto” sada je u prodaji nakon uspješne kampanje crowdfundinga. Strip je akcijska priča koja “tka radnju, činjenice i izmišljotine bitcoin tehnologije i njene” anarhične kulture cypherpunka “. Preukschat vjeruje da će ovaj strip poslužiti kao novi način širenja svijesti o Bitcoinima širom svijeta: 

Već smo primijetili da se ljudi koji nisu znali za bitcoin zanimaju za Španjolsku. Nadamo se da će se to povećati u narednim mjesecima širom svijeta. Cilj nam je sada nastaviti s pronalaženjem novih izdavača za lokalizirana izdanja širom svijeta uz podršku lokalnih zajednica bitcoina

Izvor: Coindesk

 Glavne bitcoin tvrtke predviđene za domaćin događaja “Svijet bitcoina” na CES-u 2015

CES2015Sajam potrošačke elektronike svojim će sudionicima prikazivati ​​Bitcoin tijekom svog godišnjeg čak u siječnju 2015. Svijet Bitcoina sponzoriraju ove velike bitcoin tvrtke:

Izvor: CoinTelegraph

Australija odlučuje zadržati porez na prodaju bitcoina

AustralijaUnatoč velikom broju protivljenja zajednice Bitcoin, Australija je odlučila zadržati svoj kontroverzni porez na prodaju Bitcoina. Nakon početnog zakonodavstva kojim je porez uspostavljen ranije ove godine, CoinJar se preselio, a Dnevna soba Satoshi zatvorila. Međutim, dnevna soba Satoshi ponovno je otvorena. Korisnici Bitcoina ukazali su na potencijal koji Bitcoin ima za stvaranje dvostrukog oporezivanja; ako se dobro plaća bitcoinom, kupac bi tehnički morao platiti redoviti porez na promet i porez na bitcoin.

Izvor: CoinTelegraph

BlockTrust pokreće platformu CrowdFunding za kripto projekte

BlockTrust-2BlockTrust je lansirao svoj all-inclusive crowdfunding usluga za razvojne projekte temeljene na lancima blokova. Artiom VontolazkoCEO i suosnivač BlockTrusta rekli su da je “BlockTrust usluga usmjerena na pružanje moćnog rješenja za Blockchain poduzetnike.” Programeri i poduzetnici koji žele koristiti ovu uslugu kako bi dobili sredstva za svoje projekte morat će proći postupak odobrenja. Ako projekt udovoljava zahtjevima BlockTrusta, dobit će potvrdu o integritetu i bit će naveden na web mjestu tvrtke, što projektu omogućuje financiranje.

Iz Vontolazka:

Ti poduzetnici trebaju sigurnu platformu koja se lako koristi za financiranje njihovih projekata. Pružamo da, pridonoseći okruženju bez prijevara, koje trgovci i investitori mogu iskoristiti, umjesto da ih se iskoristi.

Izvor: CoinTelegraph

Charlie Shrem osuđen na dvije godine zatvora

šremPravna bitka Charlieja Shrema službeno je gotova. Bivši izvršni direktor sada već ugašene tvrtke, BitInstant, osuđen je na dvije godine zatvora. Ova rečenica dolazi nekoliko mjeseci nakon što se Shrem izjasnio krivim za pomaganje i podržavanje rada nelicencirane tvrtke za prijenos novca. Kad izađe iz zatvora, Shrem će služiti trogodišnju puštenicu pod nadzorom.

Na sudu je Charlie Shrem priznao svoje nezakonite radnje, izjavivši da „nemam opravdanja za ono što sam učinio. Prekršio sam zakon i loše sam ga prekršio. “

Izvor: Coindesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me