Bitcoin Exchange OKCoin reserverar till 104%

OKcoin-logotyp-326x235CoinDesk har rapporterat det OKCoin, en kines Bitcoin utbyte, har genomgått en granskning och har avslöjat att dess reserver uppgår till 104% av kundernas insättningar. Detta nummer innebär att börsen har tillräckligt med pengar på reserven för att frigöra 100% av sina kunders insättningar, medan de fortfarande lämnar dem med ytterligare 4%.

Bitcoin-börsen har uppgett att man också planerar att göra innehållet i deras reserver mer öppet för allmänheten. OKCoin arbetar med ett kryptografiskt kontoverifieringssystem – så kallat a merkle träd systemet. Detta system skulle göra det möjligt för individer att verifiera att Bitcoin-börsen har innehållet på deras konto i reserv, verifierat av fullständig granskning och tillgängligt för uttag.

Granskningen av OKCoin tog fyra dagar att genomföra och utfördes av Stefan Thomas, teknisk chef för Ripple Labs, som erbjöd sina tjänster till Bitcoin-börsen utan kostnad. Enligt CoinDesk har Thomas tidigare lett revisioner på två andra populära Bitcoin-börser: Kraken och Bitfinex. OKCoins VD, Star Xu, medgav att denna granskning endast visar hela börsreserverna under en kort tidsperiod. Xu sa dock att hans företag avser att anta ett regelbundet revisionsschema, för att ge transparens och ge en känsla av säkerhet för OKCoins kunder.

Se detta citat från Star Xu, som ses på den ursprungliga CoinDesk-artikeln:

Vi har alltid strävat efter att ge våra kunder förtroende för OKCoins säkerhets- och teknikarkitektur i världsklass. Medan många bitcoin-företag har pratat om att vara transparenta, har bara en handfull tagit nödvändiga steg.

CoinDesk noterade att andra kinesiska Bitcoin-börser förbereder sig för egna granskningar i hopp om att stärka kundernas förtroende. BTC China tillkännagav den 19 augusti att det skulle ta in en oberoende revisionstjänst från tredje part för att granska både sina plånböcker med varma och kalla varianter, så att kunderna kan vara säkra på att deras medel är säkra och tillgängliga för dem när som helst. Dessutom utvecklar Huobi ett eget verifieringssystem för merkle-träd så att kunderna säkert kan granska sina egna, individuella konton för att se till att deras pengar är tillgängliga.

Där BTC China och Huboi står på efterfrågan på bevis på reserver

Huboi tar till Reddit

reddit-logo2Som nämnts ovan har både BTC China och Huboi meddelat att de planerar att genomföra fullständiga revisioner och utveckla metoder för att låta kunder individuellt granska sina egna konton. Båda Bitcoin-börserna har dock erbjudit ytterligare kommentarer om den senaste tidens efterfrågan på börser för att visa bevis på sina reserver.

Huboi gjorde en posta på Reddit som redogjorde för deras hållning till situationen. Här är två citat från det Reddit-inlägget som visar var Huboi står på bevis på reserver:

Som ett resultat av MtGox kollaps skakades allmänhetens förtroende för bitcoinindustrin djupt, med särskilt fokus på börser och andra tjänsteleverantörer som innehar användarnas privata nycklar. Denna misstro kvarstår fortfarande (inte bara från Gox utan också många andra hack och bedrägerier) och hämmar bredare allmänhetens acceptans av bitcoin. Med den betydande prisfallet de senaste dagarna har inflytelserika kommentatorer i det kinesiska bitcoin-samfundet anklagat de kinesiska börserna för att ha drivit fraktionerade reservsystem och uppmanat börserna att öppna upp och bevisa 100% reserver.

Intern dataanalys har visat att av alla BTC i Huobi-användarkonton handlas endast 20% aktivt. De andra 80% förblir vanligtvis vilande förutom vid stora marknadsrörelser. Uppgifterna från icke-kinesiska utbyten är nästan säkert annorlunda. Anledningen kan redovisas av en stor skillnad i bitcoin-användarvanor. De flesta kinesiska bitcoinanvändare behandlar börser som banker och litar på deras långsiktiga bitcoininvesteringar i händerna på en tredje part. De flesta internationella användare tar å andra sidan bitcoin-mottot “vara din egen bank” till hjärtat och håller sina långsiktiga bitcoininvesteringar under egen kontroll (om de har varit uppmärksamma i klassen).

BTC China expanderar kundtjänst

BTC China påpekade att de redan gör innehållet i sina orderböcker fullt tillgängliga, men kommer också att börja genomföra årliga revisioner av sina reserver. En talesperson för BTC China säkerställde CoinDesk att det oberoende revisionsföretaget de anställer för att undersöka sina reserver kommer att vara ansedda revisorer och kommer att ha tillgång till helt anonymiserad kontoinformation.

Se den här kommentaren till CoinDesk av BTC China-representanten:

Medan våra revisorer är framträdande inom det kinesiska bitcoin-samfundet, inser vi att de för många av våra internationella användare kan vara okända. Som en internationell plattform är det mycket viktigt för oss att alla våra användare, nuvarande eller potentiella, har tro på vår säkerhet och stabilitet som ett utbyte.

Tillväxten i misstro mot Bitcoin-börser

KarpelesÄnda sedan Mt. Gox, misstro i Bitcoin-utbyten mellan en ständigt växande del av Bitcoin-communityn. Anklagelser mot Gox och dess ledare, Mark Karpeles, inklusive bedrägeri, stöld och som fungerar som en fraktionerad reservbank, har gjort att många medlemmar i samhället har tröttnat på Bitcoin-utbyte.

Denna misstro har bara ökat tillsammans med populariteten för marginalhandel på Bitcoin-börser. Först antogs av Bitfinex och BTC-e förra året tillåter marginalhandel investerare att låna pengar från börsen och utnyttja sina Bitcoin-investeringar. Denna kredit, utfärdad av Bitcoin-börsen, bidrar till ett stigande Bitcoin-pris; om marginalhandel blir en allmänt använd investeringsmetod kommer stora delar av Bitcoins värde från kredit. Denna uppfattning väcker inte bara rädslan för en Bitcoin-kreditbubbla – som nyligen har hänt i små skala, med de två flash-kraschen på Bitfinex och BTC-e som sannolikt orsakades av marginalanrop – det stärker också antagandena från vissa skeptiska medlemmar i Bitcoin-communityn att börserna deltar i fraktionerad reservutlåning.

Genom att låna ut pengar till marginköpare skulle börsen – enligt dessa skeptiker – behöva ta pengar från andra investerares konton, vilket gör att börsen inte kan frigöra 100% av sina reserver till sina kunder samtidigt. OKCoins granskning, som avslöjar att den har över 100% reserver, tillsammans med löften om granskningar från andra börser, kan dock lindra hjärnan hos vissa medlemmar i samhället.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me