Bitcoin Halving – En nybörjarguide

Bitcoin Halving – En nybörjarguide

Vad är Bitcoin Halving? Vad betyder det? När händer det? Vad händer med värdet av bitcoin när det händer? I det här inlägget kommer jag att svara på dessa frågor och mer.

Gillar du inte att läsa? Titta på videoguiden istället

Sammanfattning av Bitcoin Halving

Var fjärde år i genomsnitt (210K block) delas belöningen till Bitcoin gruvarbetare för att lägga till ett block i blockchain. Bitcoinhalveringen designades av Satoshi Nakamoto för att hålla Bitcoins inflation i schack.

Eftersom halveringen i princip minskar utbudet av nya Bitcoins till hälften tror många att denna händelse kommer att ha en dramatisk effekt på Bitcoins pris.

Det är Bitcoin-halveringen i ett nötskal. Om du vill ha en mer detaljerad förklaring Halving fortsätter att läsa, här är vad jag kommer att täcka:

1. Vad betyder Bitcoin Halving?

För att förstå vad Bitcoin Halving är måste du först förstå grunderna för Bitcoin-gruvdrift. Kort sagt, nya Bitcoins kommer till världen som en belöning för gruvarbetare när de bryter ett Bitcoin-block.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

När Satoshi Nakamoto startade reglerna för Bitcoin-protokollet uppgav han bland annat två viktiga saker:

För det första att tillgången på Bitcoin är begränsad och begränsad till 21 miljoner. För det andra att antalet bitcoins som genereras per block, dvs. belöningen är inställd att minska med 50% var 210 000 block.

Hur lång tid tar det för Bitcoin att halveras?

Eftersom 6 block hittas i genomsnitt inom en timme och halvering sker en gång per 210 000 block, så kommer det att ske en halveringshändelse vart fjärde år (ge eller ta).

Detta innebär i princip att gruvbelöningen kommer att minskas med 50% från vad den brukade vara. Om till exempel varje gruvarbetare idag får 6,25 bitcoins för att lösa ett block, kommer de efter nästa halveringshändelse bara att få 3,125 bitcoins och så vidare.

Det faktum att 21 miljoner Bitcoins har genererats betyder inte att det faktiskt finns 21 miljoner Bitcoins som kan spenderas. Du måste ta hänsyn till att det finns många förlorade Bitcoins som aldrig kommer att återvinnas (det antas att 1/3 av Bitcoins som bryts fram till idag var vilse).

Varför ska vi till och med ha en halveringshändelse?

Varför förändringen? Varför inte hålla belöningen densamma? Är det inte orättvist för gruvarbetarna? Svaret på den frågan ligger i lagen om utbud och efterfrågan.

Om mynten skapas för snabbt, eller om det inte finns något slut på antalet bitcoins som kan skapas; så småningom kommer det att finnas så många bitcoins i omlopp att de skulle ha mycket lite värde.

Vitalik Buterin, den ledande utvecklaren av Ethereum-projektet, skrev en op-ed bit för Bitcoin Magazine och förklarar behovet av att sänka distributionen av bitcoins genom att halvera på detta sätt:

”Den främsta anledningen till att detta görs är att hålla inflationen under kontroll.

Ett av de största bristerna i traditionella “fiat” -valutor som kontrolleras av centralbanker är att bankerna kan skriva ut så mycket av valutan som de vill, och om de skriver ut för mycket säkerställer lagarna om utbud och efterfrågan att värdet av valutan börjar sjunka snabbt. 

Bitcoin är å andra sidan avsedd att simulera en vara, som guld. Det finns bara en begränsad mängd guld i världen, och med varje gram guld som bryts blir det guld som fortfarande finns svårare och svårare att extrahera.

Som ett resultat av detta begränsade utbud har guld behållit sitt värde som ett internationellt utbytesmedium och värdeförråd i över sex tusen år, och hoppet är att Bitcoin kommer att göra detsamma. ” 


2. När kommer nästa halvering att inträffa?

Eftersom vi känner till den genomsnittliga blockgenereringstiden (10 minuter) kan vi uppskatta att nästa halveringshändelse ska inträffa någonstans runt februari 2024.

där är webbplatser som visar dig en nedräkning till nästa händelse.

Med detta sagt har vissa samhällsmedlemmar lagt märke till att det faktiskt sedan skapandet av Bitcoin har skapats ett nytt block var 9: e och 20: e sekund i genomsnitt och inte var 10: e minut som antas.

Detta är 7% snabbare än den antagna tiden på 10 minuter.

3. Hur kommer Bitcoin Halving att påverka Bitcoins pris?

Naturligtvis är huvudfrågan folk vill veta “kommer detta att påverka Bitcoins pris?” och svaret är “ingen vet”.

År 2016, en vecka efter halveringshändelsen, hände inte mycket med bitcoin-kursen mot US-dollarn. Medan bitcoin handlades till cirka 650 amerikanska dollar vid tidpunkten för evenemanget, var en vecka senare kursen cirka 675, så inte mycket av en förändring.

Dessutom den 28 november 2012 inträffade den första Bitcoin-halveringen när block 210.000 löstes. På den tiden var Bitcoins pris 13,42 dollar och halveringen verkade inte påverka priset så mycket. Faktum är att strax efter Bitcoins pris ökade till $ 230, men många tillskriver det till Räddningsaktion i Cypern.

Ändå finns det argument för två scenarier – antingen kommer priset att stiga eller ingenting kommer att förändras.

Vissa hävdar att halveringshändelsen är välkänd för samhället och därför inte kommer att överraska någon eller orsaka en större förändring i Bitcoins pris.

Andra hävdar att på grund av brist på “Bitcoin-utbud” kommer priset att stiga eftersom efterfrågan kommer att öka. Men ingen verkar tro att halveringen kan sänka priset på Bitcoin på något sätt.


4. Vanliga frågor

Vilket år kommer den senaste Bitcoin att brytas ut??

Efter halveringsmatematiken kommer det slutliga antalet Bitcoins att vara ungefär 21 miljoner (20999999.9769 för att vara exakt) till år 2140.

Kommer Bitcoin Mining någonsin att ta slut?

Nej. Så länge Bitcoin finns behövs gruvdrift. När alla Bitcoins är bryts kommer gruvarbetare att fortsätta att kompenseras genom transaktionsavgifter.

Hur många Bitcoins bryts per dag?

I genomsnitt bryts 144 block varje dag (24 timmar per dag * 60 minuter per timme / 10 minuter per block) vilket innebär att 1800 Bitcoins i genomsnitt bryts per dag.

4. Slutsats

Bitcoin designades för att vara värdefullt. För att stödja detta bestämdes de specifika reglerna.

Det kommer bara någonsin att finnas ett specifikt antal Bitcoins (21 miljoner) och inflationen hålls i schack genom att sakta ner dess distribution genom halveringsprocessen.

Jag hoppas att detta ger dig en bättre uppfattning om vad bitcoinhalvering är och varför det är ett viktigt inslag i vad som ger bitcoin sitt värde.

Du kan fortfarande ha några frågor eller kommentarer. Om så är fallet, lämna dem bara i kommentarfältet nedan.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me