Bitcoin Halving – Kezdő útmutató

Bitcoin Halving – Kezdő útmutató

Mi a Bitcoin felezés? Mit jelent? Mikor történik? Mi történik a bitcoin értékével, ha mégis megtörténik? Ebben a bejegyzésben válaszolok ezekre és még sok más kérdésre.

Nem szeret olvasni? Nézze meg inkább a videó útmutatót

Bitcoin Haling Summary

Átlagosan négyévente (210K blokk) felére csökken a bitcoin bányászoknak juttatott jutalom, ha blokkot adnak a blokklánchoz. A Bitcoin felezését Satoshi Nakamoto tervezte, hogy kordában tartsa a Bitcoin inflációját.

Mivel a felezés alapvetően felére csökkenti az új Bitcoins kínálatát, sokan úgy vélik, hogy ez az esemény drámai hatással lesz a Bitcoin árára.

Ez a Bitcoin felére dióhéjban. Ha részletesebb magyarázatot szeretne, a felezés folytassa az olvasást, a következőket ismertetem:

1. Mit jelent a Bitcoin felezés?

Ahhoz, hogy megértsük, mi a Bitcoin Halving, először meg kell értened a Bitcoin bányászatának alapjait. Röviden, az új bitcoinok a bányászok jutalmául kerülnek a világra, valahányszor egy Bitcoin blokkot bányásznak.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Amikor Satoshi Nakamoto beállt A szabályok a Bitcoin protokollhoz két fontos dolgot fogalmazott meg, többek között:

Először is, hogy a Bitcoin kínálata véges és 21 millióra korlátozódik. Másodszor, hogy blokkonként generált bitcoinok száma, azaz a jutalom 210 000 blokkonként 50% -kal csökken.

Mennyi idő alatt felére csökken a Bitcoin?

Mivel átlagosan 6 blokkot találnak egy órán belül, és a felezés 210 000 blokkonként történik egyszer, akkor 4 évente (ad vagy vesz) felező esemény lesz.

Ez alapvetően azt jelenti, hogy a bányajutalom 50% -kal csökken a régiektől. Például, ha ma minden bányász 6,25 Bitcoint kap blokk megoldására, a következő felezési esemény után csak 3,125 Bitcoint és így tovább.

Természetesen az a tény, hogy 21 millió Bitcoint generáltak, nem jelenti azt, hogy valójában 21 millió Bitcoint lehet költeni. Figyelembe kell venni, hogy sok elveszett bitcoin található, amelyeket soha nem fognak helyreállítani (ezt feltételezik A bitcoinok 1/3-át bányászta a mai napig elveszettek).

Miért is kellene egy felező esemény?

Miért változik? Miért ne tartaná meg a jutalmat? Nem igazságtalan ez a bányászokkal szemben? A válasz erre a kérdésre a kereslet és kínálat törvényében rejlik.

Ha az érmék túl gyorsan készülnek, vagy nincs vége a létrehozható bitcoinok számának; végül annyi bitcoin lesz forgalomban, hogy nagyon kevés értékük lenne.

Vitalik Buterin, az Ethereum projekt vezető fejlesztője írt egy művet Bitcoin Magazin és elmagyarázza annak szükségességét, hogy a felére csökkentse a bitcoinok eloszlását:

„Ennek legfőbb oka az infláció kordában tartása.

A központi bankok által ellenőrzött hagyományos, „fiat” devizák egyik fő hibája, hogy a bankok annyit nyomtathatnak a pénznemből, amennyit csak akarnak, és ha túl sokat nyomtatnak, a kereslet és a kínálat törvényei biztosítják, hogy a valuta értéke a pénznem gyorsan csökken. 

A Bitcoin viszont egy olyan áru szimulálására szolgál, mint az arany. Csak korlátozott mennyiségű arany van a világon, és minden egyes kitermelt arany grammnál a még megmaradt aranyat egyre nehezebb kinyerni.

Ennek a korlátozott kínálatnak az eredményeként az arany több mint hatezer éven át megőrizte értékét, mint nemzetközi csere- és értéktároló eszköz, és reményeink szerint a Bitcoin is ezt fogja tenni. ” 


2. Mikor következik be a következő felezés?

Mivel tudjuk az átlagos blokkgenerálási időt (10 perc), megbecsülhetjük, hogy a következő felező eseménynek valahol 2024. február környékén kell bekövetkeznie.

Ott weboldalak amelyek visszaszámlálást mutatnak a következő eseményig.

Ennek ellenére a közösség néhány tagja észrevette, hogy valójában a Bitcoin létrehozása óta egy új blokk átlagosan 9 percenként és 20 másodpercenként, nem pedig 10 percenként jött létre..

Ez 7% -kal gyorsabb, mint a feltételezett 10 perces idő.

3. Hogyan befolyásolja a Bitcoin felezés a Bitcoin árát?

Természetesen a fő kérdés, amelyet az emberek tudni akarnak: „befolyásolja-e ez a Bitcoin árát?” és a válasz: “senki sem tudja”.

2016-ban, egy héttel a felező esemény után, nem sok minden történt a bitcoin árfolyamával az amerikai dollárral szemben. Míg a bitcoin körülbelül 650 amerikai dolláron kereskedett az esemény idején, egy héttel később az árfolyam körülbelül 675 volt, tehát nem sok változás.

Ezenkívül 2012. november 28-án az első Bitcoin felezés történt, amikor a 210 000 blokk megoldódott. Abban az időben a Bitcoin ára 13,42 dollár volt, és úgy tűnt, hogy a felezés nem befolyásolja annyira az árat. Valóban, röviddel azután, hogy a Bitcoin ára 230 dollárra emelkedett, de sokan ezt tulajdonítják a Ciprusi mentés.

Ennek ellenére két forgatókönyv mellett szólnak érvek – vagy az ár emelkedni fog, vagy semmi sem változik.

Egyesek azt állítják hogy a felező esemény jól ismert a közösség számára, ezért senkit sem lep meg, és nem okoz jelentős változást a Bitcoin árában.

Mások azt állítják hogy a „Bitcoin-kínálat” hiánya miatt az ár emelkedni fog, mivel a kereslet növekszik. Úgy tűnik azonban, hogy senki sem gondolja, hogy a felezés bármilyen módon csökkentheti a Bitcoin árát.


4. Gyakran ismételt kérdések

Milyen évben fogják kitermelni az utolsó Bitcoin-t?

A felező matematikát követően a Bitcoins végleges száma nagyjából 21 millió lesz (egészen pontosan 20999999.9769) 2140-ig.

Véget ér a Bitcoin Mining?

Nem. Amíg a Bitcoin létezik, bányászatra lesz szükség. Amint az összes bitcoin bányászott, a bányászok továbbra is tranzakciós díjakkal kompenzálódnak.

Hány bitcoin bányászik naponta?

Átlagosan 144 blokkot bányásznak naponta (a nap 24 órájában * 60 perc per óra / 10 perc blokkonként), ami azt jelenti, hogy átlagosan napi 1800 Bitcoint bányásznak.

4. Következtetés

A Bitcoin értékesnek készült. Ennek alátámasztására meghatározták a konkrét szabályokat.

Csak mindig létezik egy meghatározott számú bitcoin (21 millió), és az inflációt kordában tartjuk, ha a felére csökkentjük a terjesztését.

Remélem, ez jobb képet ad arról, mi a bitcoin felezése, és miért fontos jellemzője annak, hogy mi adja a bitcoin értékét.

Még mindig lehet néhány kérdése vagy észrevétele. Ha igen, csak hagyja őket az alábbi megjegyzés részben.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me