Bitcoin Margin Trading – En nybörjarguide

Bitcoin Margin Trading – En nybörjarguide

Potentialen att fördubbla eller tredubbla sitt innehav är ofta bara en handel borta, särskilt vid marginalhandel. Det här inlägget förklarar vad Bitcoin-handel är i ett nötskal och vad är Bitcoin-marginalhandel.

Sammanfattning av Bitcoin marginalhandel

Marginalhandel, även känd som leveraged trading, är en handelsform som använder lånade medel för att handla större mängder av en viss tillgång. Om du till exempel har 1 Bitcoin på Binance kan du låna upp till 2 Bitcoins mer och handla som om du hade 3 Bitcoins.

Medan marginalhandel ökar dina vinster när det lyckas, accelererar det också dina förluster när det inte lyckas.

Det är Bitcoin marginalhandel i ett nötskal. För ett mer detaljerat inlägg fortsätt läsa, här är vad jag kommer att täcka:

1. Vad är Bitcoin Trading?

Bitcoin-handel är handlingen att köpa lågt och sälja högt. Till skillnad från att investera, vilket innebär att hålla Bitcoin på lång sikt, handlar handel med att försöka förutsäga prisrörelser genom att studera branschen som helhet och i synnerhet prisdiagram.

Här är en kraschkurs i de grundläggande handelsvillkoren:


2. Vad är Bitcoin Margin Trading?

En extremt lönsam men riskabel handelsstrategi är marginalhandel, även känd som leveraged trading. Detta innebär helt enkelt att handlare lånar kapital till relativt höga räntor för att öka sin hävstång.

Om saker och ting går rätt kan stora vinster förväntas. Å andra sidan kan fel drag sluta bryta handlare eftersom de kämpar med höga räntor, marginalanrop och orderlikvidering (båda förklaras nedan).

Vissa börser erbjuder 1: 1-hävstång, vilket innebär att handlare kan låna 100% av sina innehav. Till exempel kommer en näringsidkare med ett saldo på 1 BTC effektivt att kunna handla 2 BTC, vilket ökar vinstpotentialen.

Andra börser erbjuder 2,5: 1, 3,3: 1, 20: 1 och till och med 100: 1 marginaler. Med 100: 1-marginalhandel kan jag vara antingen upp till 500% på några minuter eller likviderad på ett ögonblick. Det är mer som att spela spelautomater på kasinot, så jag rekommenderar det inte nödvändigtvis.

När saker och ting går rätt är det uppenbart att handlare har potential att tjäna en betydande summa pengar genom att utnyttja kapital genom marginalhandel.

Handlare som förstår riskhantering bör kunna undvika att förlora hela sina bankrullar i några få transaktioner. Sådana handlare har potential att tjäna mycket mer pengar genom att utnyttja kapital än de bara kan använda sina personliga medel.

Men marginalhandeln blir inte billig eftersom lånade medel är föremål för höga räntor. Dessa avgifter dras automatiskt tillbaka när en position stängs. Dessutom hamnar affärer som inte går som planerat ofta och resulterar i en total förlust.

Marginalsamtal

Om en marginalhandel går i fel riktning måste individer lägga till pengar på sina konton för att undvika orderlikvidering. Detta kallas ett marginalanrop. Om en näringsidkare inte kan tillhandahålla ytterligare medel för att säkra en order stängs den automatiskt.

Likvidation

Om en marginalhandel förlorar mer pengar än näringsidkaren har till hands, kommer handeln att avvecklas. Detta innebär att positionen automatiskt stängs och näringsidkaren tappar alla sina pengar. Likvidationschansen ökar dramatiskt vid marginalhandel. Låt oss förklara med ett exempel:

Låt oss anta att du bara har 100 $ och att du köper 10 000 dollar i Bitcoin (med 100x hävstångseffekt). Om Bitcoins pris sjunker med $ 1 förlorade du faktiskt $ 100 på grund av hur mycket du har lånat. I det här fallet har du inga fler pengar på ditt konto och din handel kommer att avvecklas.

Som du ser går leveraged trading åt båda håll – ökade vinster men också likvidation sker på mycket mindre prisrörelser.

3. Var kan jag marginalhandla Bitcoin?

Marginalhandel på Bitfinex

Bitfinex erbjuder 3,3: 1 marginalhandel. Enkelt uttryckt kan handlare låna $ 7 för varje $ 3 de har på sina konton. Eftersom Bitfinex är den största Bitcoin-börsen i volym, bör handlare börja där.

Du kan läsa min fullständiga Bitfinex-recension här.

Marginalhandel på CEX.IO

CEX.IO erbjuder 10: 1 marginalhandel genom CEX Mäklare. På webbplatsen kan du handla Bitcoin och Ethereum CFD. CEX Broker levererar också demo-konton för dem som vill få lite teoretisk erfarenhet innan de lägger ner riktiga hårda kontanter.

Du kan läsa min fullständiga CEX-recension här.

Marginalhandel på BitMEX

Investerare som vill kasta all försiktighet mot vinden och försöka maximera sina vinster kanske vill ha marginalhandel med 100: 1-hävstång på Bitmex.

När saker och ting går rätt är det som ett raketfartyg som skjuter ut till månen – ändå kommer ett litet drag i motsatt riktning att fullgöra en order. Ett försiktighetsord: börja med att handla små mängder.

Du kan läsa min fullständiga BitMEX-recension här.

Marginalhandel på Binance

Binance tillåter 1: 3-marginalhandel för Bitcoin, Ethereum, XRP, Binance Coin, Tron och Tether. Användare kan också låna ut kryptovalutor på Binance för ränta för att finansiera marginalaktiviteter av andra handlare.

Du kan läsa min fullständiga Binance-recension här.


4. Slutsats

Marginalhandel är ett riskabelt företag. Nybörjare bör börja handla små belopp med en marginal på högst 2: 1. Använd helst inte 100% av medlen i en och samma transaktion.

Om du till exempel placerar 1 000 dollar på ett konto och bara använder 100 dollar personligt kapital med 2x hävstång per transaktion, skulle en näringsidkare fortfarande lämna 900 dollar om deras marginalhandel inte fungerade.

I allmänhet är marginalhandel lämplig för erfarna handlare. Om du precis har börjat är det bättre att använda demo-konton eller handla utan hävstång innan du tar det upp.

Är marginalhandel för dig? Har du någonsin haft erfarenhet av det? Låt mig veta i kommentarfältet nedan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me