Bitcoin Mining – áttekintés

A Bitcoin most düh. Az innovatív és új, teljesen digitális valuta kihívást jelent a nemzeti valuták természetének. Tehát hogyan lehet létrehozni egy Bitcoin-t? A bitvoins a bányászat nevű folyamat révén jön létre. Kíváncsi vagy, mit jelent ez, és hogyan lehet valaki kibányászni egy darab digitális információt? Olvass tovább.

A bányászati ​​folyamat jelenti a Bitcoin talán legradikálisabb újítását. Röviden: az emberek és a szervezetek számítógépek segítségével rendkívül összetett egyenletek megoldására képesek. Az egyenlet megoldása után létrejön egy „blokk”, és cserébe a megoldót 25 Bitcoinnal jutalmazzák. Négy évente a blokk kitöltésével jutalmazott BitCoinok összege felére csökken, így 2009-ben valaki 50 Bitcoint kapott. És még néhány év múlva a jutalom ismét felére csökken.

A bányászat folytatásával a „nehézségi” mutatók bonyolultabbá válnak, ami minden új Bitcoin blokkot nehezebben kibányászható. A nehézségi mátrix célja annak biztosítása, hogy nagyjából tízpercenként bányásszanak egy új Bitcoins blokkot. Ez segít biztosítani az új Bitcoins stabil és kiszámítható áramlását a piacra. Fontos megérteni, hogy ezek az egyenletek nem olyanok, mint amellyel a High School Algebra osztályban találkozott. Az egyenletek rendkívül összetettek, és ma már hatalmas mennyiségű számítógép-energia, és ennek következtében villamos energia megoldására van szükség.

A Bitcoins indításakor a nehézség olyan alacsony volt, hogy alapvetően bárki, aki rendelkezik számítógéppel, kibányászhatja a Bitcoins-t. A nehézség növekedésével a hardverigény is nőtt. Rövid idő elteltével az egyszerű PC-processzor már nem volt elég erős a Bitcoins bányászatához. A bányászok úgy találták, hogy erőteljes grafikus kártyákat használhatnak a bányászat folytatásához.

A villamosenergia-költségek és a feldolgozási teljesítményigény azonban tovább nőttek, és a hardverszakértők hamarosan terepre programozható kaputömböket (FPGA) hoztak létre. Az FPGA-k lényegében egyedi beépítésű hardverek, amelyeket kifejezetten a Bitcoins bányászatához hoztak létre. Rengeteg erővel rendelkeznek, de alacsony energiát fogyasztanak. Ennek ellenére az FPGA-k gyorsan alkalmatlanná váltak, és végül a számítógépes hardvercégek csak bányászat céljából kezdték el gyártani az ASIC-ként emlegetett BitCoin bányászati ​​specifikus chipeket. Az ASIC-ek jelentik a Bitcoin bányászati ​​hardverének elméleti határát, és az alapoktól kezdve úgy vannak megtervezve, hogy erőteljesek legyenek, de kevés áramot fogyasztanak. Mindkét hardvert nehéz megmagyarázni, de elegendő azt mondani, hogy erőteljes és energiatakarékos villamos energia.

A Bitcoin bányászat egyik legfontosabb funkciója, hogy a valutát a tényleges értékhez köti. Jelenleg a legtöbb pénznem csak papírból vagy olcsó fémekből áll, arany, ezüst vagy egyéb háttér nélkül. Nem csak ez, de a központi bankok is kedvükre hozhatnak létre új pénzeket. Bizonyos értelemben a legtöbb pénznemnek csak akkor van értéke, mert hisszük, hogy van. Azáltal, hogy a bitcoinokat összetett egyenletek megoldásához köti, a bányászat bizonyos eredendő értéket juttat az érmékbe. Legalábbis a bitcoin bányászat biztosítja, hogy az érméket valóban erőfeszítéseket és ráfordításokat igénylő folyamat révén lehessen létrehozni, míg a központi bankok egyszerűen annyi pénzt hozhatnak létre, amennyit csak akarnak.

Továbbá csak 21 millió Bitcoint lehet bányászni. Jelenleg a szakértők becslései szerint az összes bitcoin körülbelül felét sikeresen bányászták. A bányarendszert úgy tervezték, hogy egy egyenletet átlagosan tíz perc alatt oldhassanak meg. Négyévente azonban a sikeresen kitermelt blokkonként odaítélt bitcoinok száma felére csökken. Ez jelentősen lelassítja a Bitcoins piacra áramlását.

Tehát be kellene kapcsolódnia a Bitcoin bányászatába? Igaz, hacsak nem szándékozik befektetni a megfelelő felszerelés megvásárlásához szükséges dollár ezereket, a bányászat valószínűleg nem éri meg. Ebben a szakaszban csak a komoly tőkefelhalmozással rendelkező komoly vállalatoknak vagy magánszemélyeknek lesz forrásuk a komplex egyenletek megoldásához szükséges nagy teljesítményű és energiatakarékos berendezések megvásárlásához.

És ha a berendezésekbe való befektetésen gondolkodik, figyelmeztetni kell: nagy kockázatú befektetésről van szó. A megfelelő hardver most már 20 000 dollárba vagy annál többe kerülhet, és az érmék bányászása egyre növekszik. Nem csak ez, de a Bitcoins olyan újszerű valutaforma, hogy senki sem tudja igazán, mennyit érnek valójában. A Bitcoin tőzsdei piacokon rengeteg hullám tapasztalható, érménként több mint 250 dollárra nőtt, majd néhány nap alatt 100 dollárnál kevesebbre zuhant vissza. Tehát mielőtt befektetné életének megtakarításait, szánjon egy kis időt a további kutatások elvégzésére.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me