Bitcoin Mining Centralization: A piac javítja önmagát

A Ghash.io legutóbbi eredménye, a legnagyobb Bitcoin bányászati ​​medence, az 51% -os hash-erő elérése hatalmas érzelmi reakciót váltott ki a Bitcoin közösségből. Rövid eladást produkált, amely egy kisebb dobást játszott a közelmúltban esik a Bitcoin árában. Miért félt annyira a Bitcoin közösség ettől a fejleménytől? Féltek az 51% -os támadástól. Mivel Ghash.io 51% -os hashajtási erőt elérve egy támadó vagy egy benne lévő személy megszerezhette volna az irányítást a bányamező felett, és ezt a hasító erőt felhasználta kettős kiadás végrehajtására. Sokan rettegnek ettől a lehetőségtől, mondván, hogy annak puszta lehetősége jelzi a Bitcoin végzetes hibáját.

A Bitcoin árának 51% -os támadásának következményei

Ha 51% -os támadás történne, azt mondanák, akkor a Bitcoin ára a földbe csapódna, minden vállalkozás felhagyna a Bitcoin elfogadásával kapcsolatos erőfeszítéseivel, és a pénznem gyakorlatilag halott lenne. Ezen túlmenően ezek az emberek azt állították, hogy a Bitcoin bányászati ​​medence központosítása tönkreteszi a Bitcoin megbízhatatlan jellegét. Ha egy Bitcoin-bányász pool 51% -os hasítóerőt szerez, mindenkinek bíznia kell abban, hogy a pool minden tranzakciót válogatás nélkül jóváhagy. Most még korántsem biztos, hogy egy 51% -os támadás valóban előidézné-e az ilyeneket hatások. Ettől függetlenül a félelem nagyon reális hatást gyakorolt ​​a Bitcoin árára, valamint a Bitcoin közösség szívére és elméjére.

Sokan bátran állították, hogy a Bitcoin bányászatának ez a problémája a szabad piac kudarcát jelentette; ha az emberek saját érdekükben járnak el, akkor a gazdaság elkerülhetetlenül kudarcot vall, és mindenki szegény lesz. Ezek az állítások nem állhattak távolabb az igazságtól. A valóságban a piac megoldja a Bitcoin bányászati ​​medencék központosításának problémáját, és még senki sem veszi észre. A közösség arra irányuló erőfeszítései, hogy megoldást találjanak, bebizonyítja, hogy a Bitcoin továbbra is megbízhatatlan, és hogy a piac érvényesülni fog.

A Bitcoin piac valósága

Az az alapkoncepció, amelyet azok félnek, hogy félnek a Bitcoin elveszíteni megbízhatatlan, decentralizált jellegét, az a tény, hogy maga a szabad piac is megbízhatatlan. Az önkéntes tranzakciók a pénzgazdaságban nem igényelnek bizalmat a kereskedelemben részt vevő felek között. Azokat a színészeket, akik nem kedves vagy nem hatékony döntéseket hoznak, és a nem kielégítő termékeket előállító vállalkozókat a piac úgy bünteti, hogy a fogyasztók abbahagyják a pénzküldést ezeknek az embereknek. A piac működéséhez nincs szükség bizalomra, az egyénnek nem is kell ismernie egy másik személyt ahhoz, hogy békésen kereskedjen velük. Ugyanez vonatkozik a Bitcoin bányászatra is.

Nincs bizalom abban az esetben, ha egy Bitcoin bányászati ​​készlet eléri az 51% -os hashajtási erőt, mert a piac azonnal reagál és mozog, hogy eltávolítsa ezt az erőt a benőtt Bitcoin bányászati ​​készletből. A Bitcoin bányász közösség valószínűleg soha nem jut el olyan állapotba, ahol a Bitcoin felhasználóknak megbízniuk kell egy Bitcoin bányászati ​​készletben, hogy jóindulatúan uralják a piacot. Amikor láttuk, hogy a Ghash.io elkezdett megközelíteni az 51% -os hashajtó erőt, a közösség azonnal intézkedett. A bányászok elhagyták a Ghash.io-t, és más medencékbe mentek, és az egyének felgyújtották régi, elavult Bitcoin-bányászati ​​fúrógépeiket, és a versengő Bitcoin-bánya-medencékre mutattak, hogy eltávolítsák a hasítóerőt a Ghash.io-ból. Azok az emberek, akik a Ghash.io ütközés miatt kudarcként ítélik el a Bitcoin-ot, miközben azt állítják, hogy az önérdek érdekében tett fellépés a piac végső pusztulásához vezet, cselekedeteikben tévednek. A Ghash.io hash-erő eltávolításához rendelkezésre álló eszközök alkalmazásával ezek az emberek nagyon a saját érdekükben jártak el – és az egyre centralizáltabb Bitcoin-bányászati ​​medencével szembeni bizalmatlanság miatt. A decentralizált Bitcoin-piac megőrzése saját érdekük volt, ezért a decentralizált monetáris rendszer megőrzése érdekében tett intézkedéseket..

Szabadpiaci megoldások a Bitcoin bányászat központosításához

Tehát hogyan állíthatnák ezek a pesszimisták azt, hogy ennek a problémának a létét a Bitcoin bányász közösségben az okozza, hogy a bányászok saját érdekükben járnak el, anélkül, hogy észrevennék a nyilatkozataik abszurditását és önellentmondását? Az önérdekeik aktív érvényesítése során a Bitcoin közösség rémült tagjai azon dolgoztak, hogy ideiglenesen megoldást találjanak erre a Bitcoin bányászati ​​problémára és megőrizzék a Bitcoin árának bullish trendjét. Sőt, ugyanezek az emberek helyesen javasolták, hogy lépéseket kell tenni a Bitcoin bányászatával kapcsolatos állandó probléma megoldására. Szinte azonnal az emberek elkezdték hirdetni és bátorítani a bányászokat, hogy használják a p2pool-ot, egy decentralizált Bitcoin-bányászati ​​medencét, ahol a bányászati ​​medence hasítási ereje nincs központi hatóság vagy szervezet ellenőrzése alatt. Ezenkívül a közösség elméleti módszereket kezdett feltárni, hogy a Bitcoin Core hogyan frissíthető és módosítható a bitcoin bányászati ​​probléma megoldására. Mégis, a piac kudarcot vallott, az önérdek örökre elpusztította a Bitcoint!

Azok az állítások, amelyek szerint egyetlen projekt kudarca a szabad piacon a szabad piac egészének kudarcát jelzi, legjobb esetben hamis. Az a tény, hogy az állításokat benyújtók jelenleg hosszú távú megoldásokat keresnek a bitcoin bányászat központosítási problémájára, megerősíti a szabad piac hatékonyságát. Nem veszik észre, hogy a piacok messze túlmutatnak a monetáris szemponton és a blokklánc-technológia tényleges működésén. Emiatt látják, hogy probléma merül fel a Bitcoin közösség pénzügyi vagy technikai területén, és a piac egészének kudarcaként tekintenek rá. A valóságban minden emberi cselekvés képezi a piac paramétereit. A problémák megoldására és a katasztrófák elkerülésére, a javasolt megoldások elemzésére, sőt a közösségbe való testvériségre és kötelékre tett minden intézkedés alkotja a piacot. Az egyének közötti kommunikáció ugyanolyan gazdasági tranzakció, mint a vétel és eladás.

A Bitcoin közösség folyamatos erőfeszítései a kriptovaluta elfogadásának kiterjesztése, vagy magával a technológiával kapcsolatos probléma megoldása érdekében a piac függvényei, ugyanúgy, mint a Bitcoin árának ingadozása piaci funkció. Ahelyett, hogy sajnálná a piac kudarcát, a Ghash.io-tól rettegő emberek jobban tennék, ha megünnepelnék a piac sikerét, mivel mindannyian képesek voltak együttműködni egymással, hogy megoldásokat kezdjenek gyártani erre a Bitcoin bányászati ​​problémára. A szabad piac nem garantálja, sőt nem ígéri a tökéletességet és a hibátlan folyékonyságot, csupán egy akadálytalan problémamegoldási folyamatot és önkéntes együttműködést garantál. Pontosan ezt láttuk történni a legutóbbi Ghash.io csődben; erőteljes problémamegoldás és társadalmi együttműködés. A probléma természetesen még korántsem teljesen megoldott, de a Bitcoin közösség nagyon erős kiindulópontot hozott létre, ahonnan tovább tudják fejleszteni a megoldásaikat. Ezt a kiindulópontot és az összes ragyogó megoldást, amelyek ebből fakadnak, köszönhetjük a szabad piacon fellépő egyéneknek … és természetesen a Ghash.io-nak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me