Bitcoin Mining – översikt

Bitcoin är helt raseri just nu. Den innovativa och nya helt digitala valutan utmanar de nationella valutornas natur. Så hur skapar man en Bitcoin? Bitvoins skapas genom en process som kallas “mining”. Undrar du vad det betyder och hur kan någon bryta en bit digital information? Läs vidare.

Gruvprocessen representerar kanske den mest radikala innovationen i Bitcoin. Kort sagt, människor och organisationer kan använda datorer för att lösa oerhört komplexa ekvationer. Vid lösning av ekvationen skapas ett “block” och i utbyte belönas lösaren med 25 Bitcoins. Var fjärde år halveras antalet BitCoins som belönas för att slutföra ett block, så 2009 fick någon 50 Bitcoins. Och om några år till kommer belöningen att halveras igen.

När gruvdriften fortsätter ökar “svårighetsgraden” i komplexitet, vilket gör varje nytt Bitcoin-block svårare att bryta. Målet med svårighetsmatrisen är att se till att ett nytt Bitcoins-block bryts ungefär var tionde minut. Detta hjälper till att säkerställa ett stabilt och förutsägbart flöde av nya Bitcoins till marknaden. En viktig sak att förstå är att dessa ekvationer inte liknar de du stött på i din High School Algebra-klass. Ekvationerna är extremt komplexa och kräver nu en enorm mängd datorkraft, och följaktligen el, för att lösas.

När Bitcoins lanserades var svårigheten så låg att i princip alla med en dator kunde bryta Bitcoins. När svårigheten ökade ökade också hårdvarukraven. Efter en kort tid var en enkel PC-processor inte längre tillräckligt kraftfull för att bryta Bitcoins. Gruvarbetare fann att de kunde använda kraftfulla grafikkort för att fortsätta att bryta.

Elkostnader och processkrav fortsatte dock att öka, och snart skapade hårdvaruexperter fältprogrammerbara grindmatriser (FPGA). FPGA är i huvudsak specialbyggd hårdvara skapad speciellt för gruvdrift av Bitcoins. De har gott om kraft men förbrukar låga mängder energi. Ändå blev FPGA: s snabbt otillräckliga och så småningom började hårdvaruföretagen att producera BitCoin gruvspecifika marker, kallade ASIC, för det enda syftet att bryta. ASIC representerar den teoretiska gränsen för Bitcoin-gruvhårdvara och är utformade från grunden för att vara kraftfulla, men för att förbruka lite elektricitet. Båda dessa hårdvarustycken är svåra att förklara, men det räcker att säga att de är kraftfulla och energieffektiva el.

En av de viktigaste funktionerna för Bitcoin-gruvdrift är att den binder valutan till ett verkligt värde. För närvarande består de flesta valutor av endast papper eller billiga metaller utan guld, silver eller någon annan form av stöd. Inte bara det, men centralbanker kan skapa nya pengar efter eget val. På sätt och vis har de flesta valutor bara värde eftersom vi tror att de har det. Genom att knyta Bitcoins till att lösa komplexa ekvationer, skapar gruvdrift ett visst inneboende värde i mynten. I det minsta säkerställer Bitcoin-gruvdrift att mynt faktiskt måste skapas genom en process som kräver ansträngning och input, medan centralbanker helt enkelt kan skapa så mycket pengar som de vill.

Vidare finns det bara 21 miljoner Bitcoins tillgängliga att bryta. För närvarande uppskattar experter att ungefär hälften av alla Bitcoins har lyckats brytas. Gruvsystemet är utformat så att en ekvation kan lösas på i genomsnitt tio minuter. Vart fjärde år minskas dock antalet Bitcoins som tilldelas per framgångsrikt block som bryts ut. Detta kommer att sänka flödet av Bitcoins till marknaden avsevärt.

Så ska du engagera dig i Bitcoin-gruvdrift? Sanningsvis, om du inte tänker investera tusentals dollar som det nu kräver för att köpa rätt utrustning, är gruvdrift förmodligen inte värt det. I detta skede är det bara seriösa företag eller individer med stora kapitallager som har medel för att köpa den kraftfulla och energieffektiva utrustningen som behövs för att lösa de komplexa ekvationerna..

Och om du funderar på att investera i utrustningen bör du varnas: det är en högriskinvestering. Den rätta hårdvaran kan nu kosta 20 000 dollar eller mer och konkurrensen om att bryta mynt ökar. Inte bara det, men Bitcoins är en sådan ny form av valuta att ingen är riktigt säker på hur mycket de faktiskt är värda. Bitcoin-utbytesmarknader har sett vilda svängningar och ökat till över 250 dollar per mynt innan de sjunkit tillbaka till mindre än 100 dollar inom några dagar. Så innan du investerar dina livsbesparingar, bör du ta dig tid att göra ytterligare undersökningar.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me