Bitcoin Mining Pools förklarade och granskade

Bitcoin Mining Pools förklarade och granskade

I den här artikeln kommer vi att undersöka de fem bästa Bitcoin-gruvpoolerna. Det är värt att notera att den här artikeln handlar om gruvdrift med din egen Bitcoin-gruvhårdvara och inte molnbrytning.

Bästa Bitcoin Mining Pools Sammanfattning

Gruvpooler tillåter enskilda gruvarbetare att gå med i sina gruvresurser med andra gruvarbetare för att förbättra deras chans att bryta ett block och tjäna Bitcoins. Det finns flera pooler att välja mellan, som är olika i storlek och de betalningsmetoder de erbjuder.

Större pooler erbjuder mer frekventa betalningar, men mindre pooler ger högre belöningar (eftersom belöningen delas mellan mindre gruvarbetare). Här är de bästa Bitcoin-gruvpoolerna idag:

Om du vill ha en detaljerad förståelse för hur gruvbassänger fungerar och recensioner av var och en, fortsätt läsa. Här är vad jag kommer att täcka:

1. Vad är Bitcoin Mining Pools??

Nya Bitcoins går i omlopp som ett ”pris” för gruvarbetare som lyckades gissa lösningen på ett matematiskt problem. Den vinnande gruvarbetaren får lägga till det senaste blocket i blockkedjan och uppdatera storboken för Bitcoin-transaktioner.

För en detaljerad förklaring om gruvdrift, se den här videon

Ju fler gruvarbetare du har, desto svårare blir det att lösa matematikproblemet och tvärtom.

Detta system kallas “gruvproblem” och det var utformat för att reglera flödet av nya Bitcoins till systemet (dvs. för att förhindra inflation).

Bitcoins popularitetsuppgång gjorde gruvsvårigheterna sky raket och gjorde små hembrytningsverksamheter ganska föråldrade.

När fler och fler människor hoppade på gruvvagnen steg gruvsvårigheten till en punkt att det blev olönsamt att bryta med en hemdrift.

Kasta in de initiala och löpande kostnaderna för gruvdrift i hemmet (köpa redskap, elräkningar etc.) och inte bara gör du ingen vinst, du förlorar faktiskt pengar.

Gå in i gruvbassänger.

Gruvbassänger är i grunden grupper av gruvarbetare som samlar sina gruvresurser tillsammans för att få mer hashkraft (dvs. datorkraft). Ju mer hashkraft du äger, desto bättre är dina chanser att lägga till ett block och göra anspråk på gruvbelöningen.

Med gruvpooler lyckas gruvarbetare lösa problem oftare än de skulle bryta solo. Belöningarna delas sedan mellan poolmedlemmarna, proportionellt mot mängden hashkraft som deras redskap bidrog till lösningen.

Gruvbassängägaren tar vanligtvis en avgift för att också installera poolen. Poolerna varierar beroende på deras betalningsmetoder, liksom i avgifterna och andra parametrar.


2. Hur man väljer en gruvpool?

Här är några faktorer att tänka på när du väljer en gruvpool:

Poolstorlek – Större pooler erbjuder mer regelbundna betalningar. Utbetalningen är dock mindre eftersom den delas mellan fler medlemmar. Mindre pooler erbjuder mindre frekventa betalningar men större utbetalningar. Oavsett vilket du väljer bör avkastningen jämna ut på lång sikt.

Avgifter – Vissa Bitcoin-gruvpooler tar ut avgifter och andra inte. Avgifterna kan variera från så lite som 0% och gå så högt som 4% av belöningen.

Pålitlighet och säkerhet – En viktig sak att se upp för är om du kan lita på poolen att inte fuska och stjäla dina pengar eller inte bli hackad och förlora dina intäkter.

Ett bra sätt att mildra sådana risker är att gå med i en mer veteran, etablerad pool. Se till att också läs användarrecensioner innan du går med, kom ihåg att det alltid kommer att finnas missnöjda användare så att ingenting ska tas till nominellt värde.

Utbetalningspolicy – Oavsett om du vill ha regelbundna dagliga betalningar eller att få betalt när ett block löses av poolen, se till att göra din due diligence innan du registrerar dig till en pool.

3. Belöningsmetoder för gruvpooler

Innan vi kan förstå hur belöningsmetoder för gruvbassänger fungerar måste vi först förstå vad aktier är, i förhållande till gruvdrift.

Enkelt uttryckt är aktier enheter som tillåter poolägare att beräkna en enskild gruvarbetares bidrag till hashinsatsen. När gruvarbetare gräver via en pool får de aktier som är proportionella mot deras bidrag till att lösa ett block.

Gruvearbetare kan sedan få betalt av poolen, beroende på antalet aktier de fått.

För att vara tydlig, när det gäller Bitcoin-nätverket, är aktier osynliga, de används endast internt av gruvpoolerna. Enligt aktiebeloppet kan poolens betalning ha flera former.

Betala per aktie (PPS)

I ett PPS-betalningssystem får gruvarbetare aktier som kan betalas ut när som helst under hashingprocessen. PPS tillåter gruvarbetare att få betalt för aktier de fått, oavsett om ett block har lösts under deras deltagande.

För att uppnå detta betalar pooloperatörerna gruvarbetare från sin egen balans. Aktiens ränta är fast och känd i förväg.

Det finns en nyare version av PPS, PPS + -belöningar. Denna metod har form av PPS såväl som TX-avgifter som ingår i blocket. Belöningen TX-avgifter fördelas med PPLNS.

Denna betalningsmetod garanterar betalningar och lämnar gruvarbetarna mycket liten risk för att inte betalas för deras bidrag. Nackdelen med detta system är de höga avgifterna som poolägare tar ut för att mildra risken de tar genom att betala regelbundet.

Proportionell

I likhet med PPS skickar gruvarbetare in aktier under blockperiodens gång.

Ju mer hashkraft du har och ju längre du bryter för blocket, desto fler aktier kan du skicka. När ett block har hittats betalar poolen gruvarbetarna enligt antalet aktier de fått.

Men i denna betalningsmetod kommer det värde du får för varje aktie att motsvara blockbelöningen dividerat med det totala antalet aktier som skickats av alla gruvarbetare.

Detta innebär att ju fler gruvarbetare som går med i poolen, desto lägre värde får du för varje aktie.

Poängbaserat

Denna betalningsmetod var utformad för att förhindra att gruvarbetare poolhoppade.

Din gruvtid och hashkraft beräknas till en poäng för poänghash-hastighet. Ju längre du stannar vid poolen, desto högre blir din poäng och desto större blir värdet på de aktier du får.

När du slutar bryta blir din poäng mindre och värdet på dina aktier sjunker därefter. Gruvarbetare belönas när ett block har hittats.

Betala per sista N-andel (PPLNS)

I PPLNS får gruvarbetare bara betalt för aktier som erhållits under ett fördefinierat “fönster” som slutar med att lösa ett block.

Till skillnad från andra betalningssystem belönas inte aktier som tas emot utanför fönstret alls. Det här fönstret kan antingen definieras som en tidsram (ovanlig) eller genom ett visst antal (N) som representerar de senast mottagna aktierna fram till blocklösning.

Till exempel, om N är lika med 1 miljard, kommer bara de sista 1 miljarder aktierna att belönas när ett block hittats. Även om det inte definieras någonstans uttryckligen, har N är vanligtvis inställd som en multipel av gruvbassängsproblemet med en konstant (vanligtvis 2).

På grund av detta kallas PPLNS också Pay Per Luck Shares. När de implementeras korrekt kan gruvarbetare inte förutsäga rätt tid för att gå med.

Med PPLNS kan gruvarbetare antingen få högre belöningar om de får fler aktier inom de senaste N-aktierna eller får ingen belöning alls om de inte.

Naturligtvis, om du hänger runt en viss pool tillräckligt länge, bör dina träffar och misslyckanden så småningom bli ännu högre.


4. Topp 5 Bitcoin Mining Pools

gruvbassänger

Maj 2020: Hashrate-distribution per gruvpool.

Bildkredit: blockchain.com

SlushPool

Fördelar: Etablerad medium + pool, poängbaserad metod minskar risken för fusk, användarvänlig instrumentpanel

Nackdelar: Avgiften på 2% kan vara för mycket för vissa människor

Tillkännagavs 2010, SlushPool var den allra första Bitcoin-gruvpoolen och ledde utan tvekan vägen för många andra gruvpooler att komma.

Grundat av SatoshiLabs nuvarande VD Marek Palatinus (aka Slush), det är baserat i Tjeckien och följer en poängbaserat system för att avskräcka poolhoppning.

Detta är en medelstor pool. SlushPool kräver 2% avgift från varje blocklösning. SlushPools instrumentpanel är mycket användarvänlig och ger utmärkta detaljer med regelbundna uppdateringar.

Även om det kanske inte är den största av Bitcoin-gruvpoolerna, anses det verkligen vara en av de bästa.


Antpool

Fördelar: Erbjuder både PPLNS (0% avgifter) och PPS + belöningstyper, gott om säkerhetsalternativ

Nackdelar: Ägs av Bitmain (anses vara en nackdel för Bitcoin-maximalister)

Antpool är en medelstor kinesisk Bitcoin-gruvpool som drivs av Bitmain Technologies.

En fördel som Antpool har är att du kan välja mellan PPLNS (0% avgift) och PPS + (4% avgift från blockbelöningen och 2% från gruvavgifter). Betalningar görs en gång per dag om beloppet överstiger 0,001 Bitcoin.

De som är nya inom Bitcoin-gruvdrift kommer att uppskatta det rena gränssnittet. Instrumentpanelen visar tydligt resultat och hashrates.

Det finns också en mängd säkerhetsalternativ, inklusive tvåfaktorautentisering, e-postvarningar och plånbokslås.

BTC.com

Fördelar: Etablerad stor pool, låga uttagsavgifter, TX-avgifter ingår i utbetalningarna

Nackdelar: 1,5% avgift, som ägs av Bitmain (anses vara en nackdel för Bitcoin-maximalister)

Känd för sin plånbok och sin egen blockchain-utforskare, BTC.com har funnits ett tag innan de öppnade en pool 2016. BTC.com ägs av Bitmain Tech och är en av de största poolerna runt.

BTC.com har sin egen betalningsmetod, FPPS, som liknar PPS + inkluderar TX-avgifter i utbetalningarna, tillsammans med blockbelöningen. När det gäller gruvavgifter tar BTC.com ut 1,5% och har en betalningsgräns på 0,001 BTC.


F2Pool

Fördelar: Ytterligare mynt stöds, låg utbetalningsgräns, dagliga utbetalningar

Nackdelar: 2,5% avgift

F2Pool är en medelstor pool som bildades 2013. F2Pool tar en avgift på 2,5% på ett PPS + -belöningssystem, vilket är lite på den höga sidan.

Bortsett från Bitcoin stöder F2Pool också gruvdrift Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Zcash (ZEC), liksom andra mynt. Det finns en daglig automatisk utbetalning och det minsta uttaget är 0,005 BTC.

Till skillnad från vissa kinesiska Bitcoin-gruvpooler har den ett engelskt gränssnitt. Layouten är ganska enkel, med information presenterad på ett tydligt och koncist sätt.

Kano CKPool

Fördelar: Låga avgifter (0,9%), välkomnande samhälle

Nackdelar: Gränssnittet är inte användarvänligt

Också känd som KanoPool, Kano CKPool grundades 2014. Denna lilla Bitcoin-gruvpool erbjuder en PPLNS-betalningsmodell som tar ut en avgift på 0,9%.

När det gäller utbetalning måste du varje vänta block vänta +101 blockbekräftelser för att få betalt, vilket kan ta lite tid.

Poolens gränssnitt kan göra med en uppdatering eftersom den inte är den mest användarvänliga. Det har inte mycket i vägen för funktioner, men det har tvåfaktorautentisering som ett extra säkerhetslager.


ViaBTC

Fördelar: Ytterligare mynt som stöds, dagliga utbetalningar

Nackdelar: 4% avgifter för PPS, 2% för PPLNS

Lanserades 2016 och har sitt huvudkontor i Kina, ViaBTC är en medelhög gruvpool. Förutom BTC stöder poolen LTC, BCH, ETH, ZEC och DASH mining.

ViaBTC erbjuder både PPS (4% avgift) och PPLNS (2% avgift) betalningsmetoder. ViaBTC är känt för att kunna upprätthålla en hög drifttid, mer än 99,9% i skrivande stund.

Poolin

Fördelar: Världsomfattande tillgång, anständigt myntstöd

Nackdelar: 2,5% avgift

Poolin grundades av 3 tidigare Bitmain-anställda och blev snabbt en av världens största gruvbassänger. I själva verket, med hundratals kvarter per månad, är Poolin nu en av världens fem bästa gruvbassänger.

Poolen tar ut en FPPS BTC-gruvavgift på 2,5%. Dessutom låter poolin dig bryta andra mynt inklusive BCH, BSV, LTC och mer.


5. Vanliga frågor

Vad är den bästa gruvarbetaren för Bitcoin?

Den bäst presterande gruvarbetaren idag är Antminer S17 Pro som kan nå upp till 62 TH / s med en strömförbrukning på 2790 Watt.

Du kan läsa detaljerade Bitcoin gruvarbetare här.

Hur går jag med i en gruvpool?

Så här går du med i SlushPool:

En detaljerad förklaring kan vara finns här.

Hur många Bitcoin kan du bryta om dagen?

Vid en svårighetsfaktor på 7 459 680 720 542,3 kan en Antminer S17 pro inställd på maximal effekt bryta 0,00208995 Bitcoins om dagen. Svårighetsförändringar varannan vecka i genomsnitt så var noga med att beräkna innan du börjar bryta.

Är Bitcoin Mining fortfarande lönsamt?

Ja. Med rätt konfiguration är Bitcoin-gruvdrift fortfarande lönsamt. Du måste dock ha låga elkostnader och en sval miljö. Du kan beräkna den exakta lönsamheten för Bitcoin-gruvdrift med en Bitcoin-gruvkalkylator.

Kom ihåg att gruvdrift i hemmet är praktiskt taget utdöd och att du står emot en stor aktör, så i de flesta fall är det inte värt att bryta om du inte gör det professionellt.

6. Slutsats – Vilken pool ska du välja?

Att gå med i en gruvpool är det logiska att göra om du vill tjäna pengar på Bitcoin. Som du ser poolerna varierar i storlek, betalningsmetoder och avgifter.

Om du precis börjat kanske det är bäst att gå med i en stor etablerad gruvpool för att få lite erfarenhet. När du känner dig bekväm kan du optimera dina intäkter genom att välja mindre eller lågavgiftspooler.

Om du vill dela din upplevelse med en av poolerna ovan, eller berätta för oss om en ny pool, lämna gärna en kommentar nedan.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me