Bitcoin OTC-mäklare – Köp stora mängder Bitcoin

Bitcoin OTC-mäklare – Köp stora mängder Bitcoin

Standardmetoderna som används av de flesta för att köpa Bitcoin är inte alltid lämpliga för högvolymköp på grund av höga transaktionsavgifter och ett begränsat utbud på Bitcoin-börser.

Dessutom vill vissa investerare stanna under radaren och inte drastiskt påverka Bitcoins pris genom att placera stora köp-order. Denna guide kommer att granska de bästa Bitcoin OTC-mäklarna och täcka de mest kostnadseffektiva sätten att köpa Bitcoins i stora mängder (över 100 000 $).

Att köpa stora mängder Bitcoin sammanfattning

Att köpa stora mängder Bitcoin kräver ett annat tillvägagångssätt än det ”normala” dagliga utbytet. Det finns specifika Bitcoin OTC-mäklare (Over The Counter) som hanterar kunder som vill göra stora beställningar så att du kan få det bästa priset.

Här är de bästa OTC-mäklarna idag:

Så här köper du stora mängder Bitcoin i ett nötskal. Om du vill ha en mer detaljerad recension om de olika Bitcoin OTC-mäklarna fortsätter att läsa, här är vad jag kommer att täcka:

1. Bitcoin OTC-mäklare mot handelsplattformar

De två huvudalternativen du har för att köpa stora mängder Bitcoin är OTC-mäklare (OTC = över disk) eller traditionella Bitcoin-handelsplattformar. OTC-mäklare hänvisar till företag eller individer som är villiga att sälja Bitcoins direkt i motsats till en automatiserad handelsplattform.

Fördelar med Bitcoin OTC-mäklare

Hög likviditet – OTC-mäklare är specialiserade på att leverera stora volymer Bitcoin till stora köpare som institutionella investerare. Detta betyder att du för det mesta kommer att kunna få din order fullföljd, snabbare än på en traditionell börs.

Fast pris – När du köper stora mängder Bitcoin på en offentlig automatiserad börs kommer du förmodligen att se prisstegringen när din beställning genomförs.

Detta beror på att när du är klar med att köpa från de “billiga” säljarna, går du gradvis till de “dyra” säljarna. Det betyder att du inte har ett fast pris för ditt köp. När du använder en OTC-utbyte kan du förhandla om ett fast pris (t.ex. “Bitstamp rate + 1%”).

Bitcoin OTC-mäklare Nackdelar

Mindre transparens – På en traditionell handelsplattform är orderboken transparent för alla att se. När du köper Bitcoins OTC vet du inte exakt vem du har att göra med eller volymen de måste handla med. Du baserar din information enbart på vad du får från säljaren.

Mindre reglering – Att köpa OTC innebär att det är mindre regler involverat eftersom många av OTC-säljarna inte är listade som pengarsändare, varför risken med dessa transaktioner ökar.


2. Kända Bitcoin OTC-mäklare

Efter att ha listat de olika för- och nackdelarna med att använda OTC-mäklare, låt oss gå igenom några av de mer kända mäklarna i Bitcoin-ekonomin. De flesta av dessa tjänster kräver att du ansöker och klarar en specifik screening- och verifieringsprocess.

ItBit

ItBit är ett välkänt Bitcoin-börs, grundat 2013. Det är ett reglerat börs i USA som levererar Bitcoin-handelstjänster för små och institutionella investerare.

ItBit for institutions är ett fullserviceföretag för finansiella tjänster för institutioner som handlar med Bitcoin. Institutional Client Group (ICG) ger institutioner och aktiva handlare personlig service och support.

ItBits OTC-handel är en personlig tjänst för order över $ 100 000 som har låga avgifter och en snabb avveckling. Itbit säger att dess OTC-marknad har mycket konkurrenskraftig prissättning, vilket gör den mycket attraktiv med tanke på att den också är ett reglerat börs.

Genesis

Genesis är ett institutionellt handelsföretag som erbjuder dubbelsidig likviditet för digital valuta, inklusive Bitcoin och Ether. Sedan september 2013 har Genesis handlat över 1 500 000 Bitcoin (BTC), värt över 600 miljoner US dollar, och har genomfört tusentals affärer.

Företaget har en minsta handelsstorlek på $ 75 000. Till skillnad från vissa andra OTC-börser regleras Genesis av FINRA och SEC. De har också lämnat in sin begäran om en Bitlicense i delstaten New York.

Cumberland gruvdrift

Cumberland Mining är ett specialiserat kryptotillgångshandelföretag inom DRW och har handlat med kryptovalutor sedan 2014. Dess globala handelschef Bobby Cho som tidigare var chef för ItBit och vice VD för Second Market.

Cumberland Mining erbjuder konkurrenskraftiga priser för Bitcoin-transaktioner med institutionell storlek. De levererar likviditet till några av de större traditionella Bitcoin-börserna.

Företaget handlar med BTC, ETH och ett antal andra kryptotillgångar. De underlättar krypto-till-krypto- och krypto-till-fiat-transaktioner.

Det finns inte mycket information på företagets webbplats, Coindesk har undersökt det tidigare och det har de också samarbetade med Tradeblock. En minsta handelsorder med Cumberland är $ 100K.

FalconX

FalconX är en San Francisco-baserad OTC-handelsdisk som erbjuder sina kunder bästa möjliga utförande med hjälp av datavetenskap. Plattformen är byggd för institutionella investerare som hedgefonder, kryptogruvar, betalningsleverantörer och egna ägare men för närvarande finns det inga minimikrav på orderutförande.

Företaget säkrad $ 17 miljoner i finansiering 2019 från en grupp investerare inklusive Accel, Accomplice, Coinbase Ventures och Fidelity. Handelsdisken genererade över 7 miljarder dollar i global handelsvolym.

Satstreet

Satstreet är ett av Kanadas snabbast växande kryptovalutabörser. Teamet utnyttjar branschledande API: er med smart order routing och inhemska banker för snabb avveckling.

Företagets OTC-skrivbord erbjuder bulkhandel i olika kryptovalutor, inklusive Bitcoin och Ethereum från 25 000 dollar till över 50 miljoner dollar för kunder i USA och Kanada.

Satstreet stöds av Round13 Capital och flera värdefulla investerare.

CoinJar

CoinJar är en australisk kryptovaluta- och plånbokstjänst som också har ett OTC-skrivbord. Individer och institutioner som vill göra större transaktioner ges integritet och flexibilitet med sina skräddarsydda lösningar.

OTC-affärer på CoinJar är tillgängliga från 50 000 AUD och högre. Börsen stöds av framstående riskkapitalfonder, som Digital Currency Group och Blackbird Ventures.

Kraken

Kraken, grundat 2011 och baserat i San Francisco, är ett av de största Bitcoin-börserna vad gäller volym och likviditet i euro.

För högvolymtransaktioner (över $ 100 000) erbjuder Kraken Over The Counter-tjänster med en 1-till-1-tjänst. Dessutom kan frekventa handlare med hög volym ta emot en dedikerad kontoansvarig för att ta hand om sina handelsbehov. OTC-handel är tillgänglig i kanadensiska dollar, amerikanska dollar, euro och japanska yen.

Kraken förvärvade Circles OTC-plattform “Circle Trade” under 2019 och har blandat in den i deras befintliga OTC-tjänst.

Du kan läsa min fullständiga Kraken-recension här.

Binance

Binance, ett av världens mest populära kryptovalutabörser, erbjuder också sin egen OTC-tjänst. 

Det skiljer sig tydligt från de andra OTC-plattformarna, i den meningen att det INTE accepterar fiat-valuta. I stället tar Binance OTC stallmynt USDT, USDC eller BUSD. 

Binance OTC: s minsta handelsstorlek är 10 000 dollar i mynt utan avgifter. Det finns dock en spridning mellan köp- och försäljningspriser.

Du kan läsa min fullständiga Binance-recension här.

Bitfinex

Bitfinex är ett utbyte av kryptovaluta i Hong Kong som har varit i drift sedan slutet av 2012.

För dem som vill handla större mängder ($ 100.000 +) av kryptovaluta privat, erbjuder Bitfinex en OTC-handelsfacilitet. Det finns två sätt att dra nytta av OTC-skrivbordet:

Du kan läsa min fullständiga Bitfinex-recension här.

HitBTC

HitBTC, som grundades 2013 i APAC-regionen (även om det inte är klart exakt var), är en kryptovalutautbyte som levererar dedikerade OTC-tjänster. Minsta handel för användning av OTC-tjänster är $ 100.000 och avgifter är 0,1% per handel.

HitBTC hanterar inte OTC-tjänsten själva, de ”outsourcer” den till sin partner Trustedvolumes.com.

Cryptocurrency-communityn är något skeptisk gentemot HitBTC, och liknar Changelly är företaget inte särskilt öppet för sin verksamhet.

Du kan läsa min kompletta HitBTC-recension här.

Athena Investor Services

Athena Investor Services (eller AIS) lanserades i slutet av 2017. Det är en högpresterande OTC-kryptovalutamäklare som tillåter människor i USA att köpa och sälja mellan $ 10 000 och $ 500 000 i Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin och Ripple.

Betalning sker via banköverföring och kryptovalutan skickas vanligtvis inom ett par timmar, men kan ta upp till 12 timmar, beroende på hur lång tid användaren tar för att slutföra ombordstigningsprocessen.

SFOX

SFOX (San Francisco Open Exchange), med huvudkontor i San Francisco, är en handelsplattform som också levererar Bitcoin OTC-tjänster. Det har fått finansiering från riskkapitalfonder.

SFOX är stolt över sina olika handelsalgoritmer som gör att mångsidiga handelsstrategier kan genomföras direkt. Om du handlar i volymer över $ 10 000 kan du också få rabatt på algoritmavgifterna.

Företaget köper över 20 börser, OTC-mäklare och likviditetsleverantörer globalt till bästa möjliga pris på Bitcoin.

3. Traditionella börser för stora transaktioner

Om du vill använda traditionella automatiserade och reglerade Bitcoin-börser för att köpa stora mängder Bitcoin finns det flera börser som är lämpliga för det ändamålet.

Coinbase och Coinbase Pro

Coinbase är ett av de ledande Bitcoin-företagen idag. Det finns två alternativ för dig att köpa stora mängder Bitcoins via Coinbase: det ena är Coinbases mäklartjänst och det andra är Coinbase Pro (Coinbases handelsplattform). Du kan läsa min fullständiga Coinbase-recension här.

Coinbase-mäklartjänst

Coinbases mäklartjänst låter dig köpa upp till $ 25 000 Bitcoins per dag, om du är en fullständigt verifierad medlem. Även om priset ligger mycket nära marknadspriset kommer Coinbase att ta 1% av dessa transaktioner vilket är relativt dyrt.

Coinbase Pro

Coinbase Pro har inga gränser för hur många Bitcoins du kan köpa på plattformen. När du gör en beställning till marknadspriset som fylls omedelbart betraktas du som tagare och betalar en avgift mellan 0,04% och 0,50%.

Om du emellertid gör en beställning som inte omedelbart matchas av en befintlig beställning anses du som tillverkare och din avgift kommer att ligga mellan 0,00% och 0,50%.

Bitstämpel

Bitstamp, den äldsta Bitcoin-börsen, har för närvarande en relativt stor handelsvolym. Avgifter för Fiat-valutainsättning är så låga som 0,05%, och beroende på din handelsvolym betalar du en transaktionsavgift mellan 0,00% -0,50%.

Om du använder SEPA eller ACH för att överföra dina pengar kommer du inte att debiteras några insättningsavgifter. Du kan läsa min fullständiga Bitstamp-recension här.

(Personligen använder jag den här metoden för att köpa stora mängder mynt)


4. Slutsats

Bitcoin är i sin linda och alternativen att köpa stora mängder av det är fortfarande något begränsade. Tjänsterna ovan kommer dock att ge dig en mer än rättvis lösning för denna situation.

Reglerade handelsplattformar ger dig en mer automatiserad process medan Bitcoin OTC-mäklare låter dig stanna under radaren och skapa mindre prisrörelser.

När handeln är klar, se till att du har en säker plats att lagra dina nyinköpta Bitcoins, till exempel en hårdvaruplånbok eller en pappersplånbok. Du vill inte att allt detta hårda arbete ska gå till spillo ….

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me