Bitcoin-prisanalys: Dells inverkan på Bitcoin-pris

Uppdatering: Denna artikel skrevs 23 juli 2014 kl 18:00 EST. Jag spekulerade i att Bitcoin-priset möjligen kunde komma till en ny tillfällig prisnivå på $ 620. På morgonen den 24 juli föll priset drastiskt till de låga $ 600-talet och till och med sjönk ner i $ 590-sortimentet. Så klart, min spekulation om ett nytt tillfälligt prisgolv var felaktig. Men $ 600 pris golvet som Sa jag hade inrättats efter att Silk Road-auktionen äntligen har testats och har visat sig vara sant. Bitcoin-priset föll till $ 590-talet, ja, men det återhämtade sig och stannade i det låga $ 600-intervallet. Därför är det nuvarande tillfälliga prisgolvet verkligen $ 600. Bitcoin-communityn har inte kunnat identifiera en orsak till prisfallet på morgonen den 24 juli. Jag tror dock att denna förvirring kommer från det faktum att majoriteten av samhället misslyckades med att se vilken inverkan Dell-nyheterna hade på priset, vilket jag har beskrivit nedan. Jag tror att de som köpte på grund av Dell-meddelandet var besvikna över den upplevda bristen på riktad press som nyheterna hade och sedan sålde. Om vi ​​lägger till en liten, rädslan-inducerad reaktion på att sälja ut, kommer vi till en rimlig förklaring till prisfallet. Dessutom är det också möjligt att en person, eller flera personer, med betydande mängder bitcoin bestämde sig för att ta ut pengar och flyttade sina värderingar av Bitcoin så att det var mindre än deras värderingar för fiat. Denna förändring i värderingen kan mycket väl ha berott på en besvikelse i Bitcoin-prisrörelsen efter Dell-nyheterna, med säljarna som inte var nöjda med utsikterna att Bitcoin-priset skulle förbli runt 620 $ under överskådlig framtid. I grund och botten är jag lite förvirrad av detta, men anledningen är där, även om den är dold.

För några dagar sedan, Bitcoin gemenskapen fick en stor nyhet. Dell, ett multinationellt företag inom datateknik, bestämde sig för att acceptera Bitcoin som betalning för alla produkter som säljs på deras hemsida inom USA. Efter att ha hört dessa nyheter exploderade Bitcoin-communityn av spänning. Med bilden av att använda bitcoins för att köpa varor från ett av de största datorteknologiföretagen i världen glädde individer i onlineforum i hela Bitcoin-communityn varandra och funderade över vilken Dell-produkt de skulle köpa först med sin kryptovaluta.

Med tanke på en nyhetshistoria av en sådan omfattning, förväntade sig många människor – även jag – att Bitcoin-pris att sväva. Och dessa förväntningar var inte utan anledning; Bitcoin har historiskt varit benägen för massiva höjningar och prisnedgångar efter tillkännagivandet av större nyheter. Bitcoin-priset verkade dock ha en svag reaktion på Dells tillkännagivande. För närvarande (23 juli 2014 kl. 18:00) ligger priset på 621 dollar. Denna uppenbara styvhet har väckt misstanke om att nyheter inte faktiskt påverkar Bitcoin-priset; men vad påverkar då förändringar på marknaderna? Vi har i en tidigare artikel täckt att förändringar i Bitcoin-priset alltid beror på åtgärderna från individer som agerar på marknaden; vi vet att mycket är säkert på grund av den logiska sanningen att enskilda människor är de som ansvarar för förändringar på marknaden eftersom de är de som faktiskt köper, säljer och hamstrar bitcoins.

Dell-byggnad

Eftersom nyheter bara är distributionen av nyligen dokumenterad mänsklig handling, kommer nyheter utan tvekan att påverka Bitcoin-priset. Det är emellertid en till synes berättigad reaktion att säga att nyheter uppenbarligen inte gör någon stor skillnad i priset – med tanke på prisets förmodade statistik efter Dell-tillkännagivandet. Men när man undersöker det lite djupare är denna reaktion bara berättigad på ytan. Även om Dell-tillkännagivandet inte ledde till någon rörelse i Bitcoin-priset (som vi kort kommer se att detta faktiskt inte var fallet), hade det fortfarande inflytande på marknaden eftersom det övertygade människor att inte sälja. Således kan Dell-nyheterna, eller någon större nyhetshändelse, inte utöva priset uppåt eller nedåt, men det kan mycket väl säkra ett relativt stabilt pris. Därför har alla nyheter en effekt på priset; till och med avstå från att köpa eller sälja är ett medvetet beslut från individen i fråga, så det måste klassificeras som målmedveten handling. Till och med nyheter som inte skulle ha någon större inverkan på prisrörelsen under alla omständigheter kan åtminstone bidra till ett växande förtroende för Bitcoin som kan tjäna till att eliminera prisvolatiliteten.

Nu måste jag medge att i den andra delen av min handledning om hur man utför korrekt Bitcoin-prisanalys sa jag att “De mest inflytelserika åtgärderna har stora effekter på bitcoinpriset, så de viktigaste nyheterna är de som täcka stora aktörer i Bitcoin-samhället eller täcka genombrott – eller motgångar – i vanlig adoptering. ” Detta uttalande kan tolkas så att det betyder det Allt stora nyheter berättigar nödvändigtvis rörelser i Bitcoin-priset, men denna tolkning är missvisad. Även om en sådan tolkning kan vara ett resultat av att jag misslyckades med att fullständigt utarbeta den roll som nyheter spelar för förändringar på marknaden. Hur som helst kommer jag att klargöra denna roll ytterligare nu. Även om endast de mest inflytelserika nyhetsberättelserna kommer att ha betydande effekter på Bitcoin-priset kommer inte den stora nyhetsutvecklingen att göra det alltid påverka priset. Vad som menas här är att nyheter inte i alla fall har en positiv eller negativ dragning av priset; när det gör det kommer dock nyheterna säkert att vara av en viss storlek och kvalitet. Och här kommer jag att upprepa: några nyheter, monumentala eller vardagliga, har alltid gjort vissa påverkan på Bitcoin-priset, även om det är ett avskräckande för någon uppåt- eller nedåtgående rörelse. En tendens att hålla, att avstå från att både köpa och sälja, är lika mycket en konsekvens av försörjningsåtgärder som en ökning av köp- eller försäljningsvolym. Sammanfattningsvis hade Dell-tillkännagivandet – oavsett en upplevd (även om felinformerad) brist på uppåtgående Bitcoin-prispress – åtminstone en stabiliserande effekt på Bitcoin-priset.

Tron att Dell-meddelandet inte hade någon riktad inverkan på Bitcoin-priset är missvisande.

En av de mer anmärkningsvärda källorna till uppfattningen att Dell-nyheterna utövade inget riktat tryck på Bitcoin-priset kommer från BitBeat, en daglig Wall Street Journal-blogg. Författarna, Paul Vigna och Michael J. Casey, hävdade att det fanns en nedslående brist på rörelse i Bitcoin-priset efter Dell-nyheterna. Vigna och Casey kan mycket väl ha blivit besvikna, det är rent en subjektiv värdering, men det saknades definitivt ingen rörelse i Bitcoin-priset efter att denna nyhet slog samhället. En kort titt på ett prisdiagram med en volymmått per timme kommer att bekräfta lika mycket.

Dell utfärdade själv sitt tillkännagivande att de skulle acceptera Bitcoin som betalning för sina produkter kl. 09:57 EST den 18 juli 2014. Klockan 10 EST var Bitcoin-priset cirka 621 USD. Nyhetswebbplatser började rapportera om de här nyheterna, som tog sig fram till / r / Bitcoin första sidan någon gång tidigt på eftermiddagen. PCMag publicerade en artikel som rapporterade om Dells tillkännagivande klockan 14:22 EST den 18 juli (vi kommer att runda tiden fram till 15.00 för bekvämlighet), med priset som ligger runt $ 619 (klockan 15.00), så vi kommer att använda den här tiden (den rundade tiden kl. 15.00) som utgångspunkt för att följa förändringen i både handelsvolym och pris som kom till följd av Dell-nyheterna. Lite över en och en halv timme efter att PCMag rapporterade om nyheterna, klockan 16 EST, var det en ökning av köpvolymen och därmed en ökning av priset. Högsta uppgången inträffade klockan 17.00 EST och priset nådde cirka 633 USD i slutet av övergången, klockan 19 EST. Så mellan klockan 15.00 och 19.00 EST ökade Bitcoin-priset med 2,26%! Vi kan säkert hävda att denna ökning av Bitcoin-priset kom som ett direkt svar på Dell-tillkännagivandet eftersom ökningen av köpvolymen hände exakt 98 minuter efter att PCMag publicerade sin artikel – som används här som utgångspunkt för all täckning av Dells tillkännagivande samt en utgångspunkt för nyheterna som slår Bitcoin subreddit; rapporter mycket väl kunde ha dykt upp tidigare än PCMag, vilket skulle ge en mindre skillnad i procentökningen från det som anges här. Denna skillnad skulle dock inte förneka det faktum att priset hoppade in i $ 630-talet så snart nyheterna hade tillräckligt med tid att cirkulera i hela Bitcoin-communityn..

En isolering av Bitcoin-prisaktiviteten den 18 juli 2014, med röda cirklar som indikerar början och slutet av köpvolymen. Diagram med tillstånd av bitcoincharts.comKlicka för större bild. En isolering av Bitcoin-prisaktiviteten den 18 juli 2014, med röda cirklar som indikerar början och slutet av köpvolymen. Diagram med tillstånd av bitcoincharts.com

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Varför var Bitcoin-prissvaret på nyheterna så litet?

Man kan argumentera för att denna förändring i Bitcoin-priset inte kom till följd av Dell-tillkännagivandet, utan bara var en produkt av normal handel eftersom priset inte rörde sig bortom det sidointervall som har bestått sedan Silk Road-auktionen. Som svar på ett sådant påstående måste jag säga att även om det inte helt bröt sidotrenden, har Dell-meddelandet möjligen satt en ny, tillfällig prisnivå inom sidotrenden, vilket gör det mer av en långsamt uptrend. Jag gör detta uttalande eftersom jag tror att det finns tillräckligt med bevis för att marknaden verkligen hade ett direkt svar på nyheterna, och Bitcoin-priset har konsekvent förblivit på eller över $ 620 sedan tillkännagivandet cirkulerade i hela Bitcoin-communityn – med endast mindre droppar under $ 620, som återhämtade sig nästan omedelbart.

Det kan emellertid inte förnekas att en ökning av Bitcoin-priset på 2,26% i stort sett är obetydligt när man tittar på de stora prisfluktuationer som har inträffat under Bitcoins korta livslängd. Dessutom, som BitBeat-inlägget påpekade, har de senaste nyheterna som jag själv skulle betrakta som “stora” haft relativt små effekter på Bitcoin-priset jämfört med historiska prisrörelser. De Dish Network meddelande bara producerade en $ 40 ökning av priset, EBA rapporten medförde bara $ 10 minskning, och Meddelande från Expedia hade inte någon märkbar, riktad inverkan på Bitcoin-priset alls. (Vi kan dock inte säga att det inte hade någon inverkan på priset av de skäl som anges ovan; det kan ha haft nej riktad inflytande, men det påverkade priset så långt det bidrog till att bygga förtroende för Bitcoin och därmed minska prisvolatiliteten).

Man bör dock inte dra slutsatsen att nyheterna har mindre och mindre påverkan på Bitcoin-priset. Vad jag tror skulle kunna hända är den efterlängtade nivån på prisvolatiliteten. Jag säger detta på grund av den allt mindre riktade inverkan som de senaste, större nyhetsberättelserna har haft på priset. Vi bör inte bara fokusera på bristen på köpvolym utan snarare på den senaste tidens minskning och utplattning av handelsvolymen övergripande:

Ett diagram som visar handelsvolymen de senaste 6 månaderna. Godtycklig trendlinje handritad, utan hjälp av datorprogram, av Evan FaggartKlicka för större bild. Ett diagram som visar handelsvolymen de senaste 6 månaderna, med tillstånd av bitcoincharts.com. Godtycklig trendlinje handritad, utan hjälp av datorprogram, av Evan Faggart

#CRYPTO BROKERSBenefits

1

eToro
Best Crypto Broker

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

2

Binance
Cryptocurrency Trading


VISIT SITE
 • ? Your new Favorite App for Cryptocurrency Trading. Buy, sell and trade cryptocurrency on the go
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

#BITCOIN CASINOBenefits

1

Bitstarz
Best Crypto Casino

VISIT SITE
 • 2 BTC + 180 free spins First deposit bonus is 152% up to 2 BTC
 • Accepts both fiat currencies and cryptocurrencies

2

Bitcoincasino.io
Fast money transfers


VISIT SITE
 • Six supported cryptocurrencies.
 • 100% up to 0.1 BTC for the first
 • 50% up to 0.1 BTC for the second

Således kan vi se att människor inte bara avstår från att köpa, utan att de också avstår från att sälja. Med andra ord har människor hamnat sina bitcoins i ökande takt. Detta hamstring bör inte betraktas som en negativ i det minsta, dock. Människor håller bara sina mynt eftersom de förväntar sig att priset kommer att vara mycket högre i framtiden så är det för närvarande. Denna hamstring håller Bitcoin-priset stadigare på kort sikt – vilket gör det lättare för människor som spenderar sina bitcoins att beräkna myntens värde i dollarn – samtidigt som de gradvis uppskattas på en längre tidsskala, eftersom strömmen av relativt stor, positiv nyhetsutveckling i Bitcoin-samhället ökar gradvis efterfrågan utöver det utbud som finns att köpa. Därför är 2,2% -ökningen i Bitcoin-priset som svar på Dell-meddelandet en viktig händelse under dessa nya omständigheter! Precis som ett lager kan en rörelse med några procentenheter vara den nya normen när det gäller ”stora” prisförändringar.

Om den här trenden med små Bitcoin-prisreaktioner på stora nyhetshistorier kvarstår kan vi troligen se en mycket gradvis prisuppgång, eftersom handelsvolymen förblir både låg och stadig. Det är naturligtvis tills utvecklingen inom betalningstekniken gör det mycket lättare att använda Bitcoin som en valuta snarare än ett investeringsmedel. Ny utveckling, till exempel Xapo-betalkort, kommer att jämna ut inlärningskurvan som är involverad i att använda Bitcoin och kommer att göra det övergripande monetära systemet mycket mer attraktivt än det regeringsstyrda fiatvalutasystemet. När dessa tekniker förfinas och görs pålitliga kommer köpvolymen att öka, tillsammans med Bitcoin-priset. Men för närvarande kanske vi bara måste vara nöjda med små vinster i Bitcoin-priset.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map