Bitcoin-prisanalys: GHash.io, Irak och FBI-auktion

De senaste dagarna har varit kaotiskt på Bitcoin marknader, där priset sjönk drastiskt från $ 660-intervallet till mitten av $ 500-talet och stiger sedan igen till $ 570- $ 580-intervallet. Mycket spekulation har pågått mitt i dessa prisfluktuationer – speciellt under den massiva stupet som inträffade i går kväll (12 juni 2014). I synnerhet två uppenbarelser har dykt upp under de senaste dagarna som definitivt har påverkat Bitcoin-priset: GHash.io, den största Bitcoin-gruvpoolen, har snabbt närmat sig 51% hashkraft och har nyligen uppnått den nivån av hashkraft; för det andra avslöjades i går kväll att FBI planerar att auktionera ut de bitcoins som beslagtagits i Silk Road-bysten, som inträffade i slutet av förra året. De flesta tillskriver nedgången i Bitcoin-priset till dessa två nyheter. Det finns dock en mycket större, mindre uppenbar orsak till upprättandet av den nedåtgående trend som har inträffat under de senaste dagarna. GHash-skrämmelsen är hälften av den orsaken, och den andra hälften har att göra med den förnedrande situationen i Irak. Vad har Irak att göra med Bitcoin-priset? Det är vad denna analys kommer att försöka förklara. Till skillnad från de flesta marknader “Analyser” Jag kommer att behandla de senaste förändringarna i Bitcoin-priset inte som ett empiriskt datum, en variabel i otaliga ekvationer och modeller; i denna verklig analys kommer vi att behandla prisnedgången som en följd av mänsklig handling, och därför kommer vi att försöka identifiera orsakssambanden mellan aktuella händelser och individernas handelsåtgärder på Bitcoin-marknaderna.

Senaste händelser som påverkar Bitcoin-priset

GHash.ios Bitcoin Mining Hashrate

Denna nuvarande nedgång i Bitcoin-priset började sannolikt till följd av rädslan kring GHash.io och den överhängande uppnåendet av att kontrollera 51% av Bitcoin-gruv hashrat. Rädslan började för flera dagar sedan när Bitcoin-gruvpoolstjänsten började närma sig de höga 40-talet när det gäller hashkraft. En gruvpool som får 51% av världens hashkraft är något som man har fruktat länge för att ha majoriteten av hashkraften konsoliderad i en gruvpool förmodligen gör blockchain sårbar för en 51% attack, där personen som kontrollerar av den hashkraften bestämmer sig för att dubbla utgifterna, vilket många tror skulle förstöra Bitcoin helt. Men en av Coin Briefs författare lade nyligen ut en artikel som förklarade varför en 51% attack är mycket osannolik, även med en gruvpool som har 51% av Bitcoin-gruv hashrate. Och om en inträffade, skulle det inte vara så stort av en affär som många människor i Bitcoin-samhället tror att det kommer att bli.

Oavsett om en 51% attack sannolikt kommer att inträffa eller till och med är något att oroa sig för, genomsyras rädslan för en attack i hela Bitcoin-communityn och marknaderna. Jag tror att folk började sälja sina mynt och förutspådde Bitcoin helt kollapsade. Jag kom till denna slutsats för att jag märkte att priserna började falla från $ 640- $ 650-muren som etablerades förra veckan ungefär samma tid som rädslan för en 51% -attack började öka. Så jag tillskriver inledningen av prisfallet till GHash-rädslan. Men Bitcoin-priset tycktes ligga runt $ 600-630 under dessa dagar, så denna rädsla förklarar inte tillräckligt prisfallet i sin helhet. Således kom jag till mina slutsatser om Irak och kombinerade dem med rädslan kring GHash.

Situationen i Irak

Nyligen har en extremt radikal utlösning av Al-Qaida tagit över flera städer i Irak och flyttar för närvarande in på Bagdad. President Obama har sagt att han inte vill skicka militären till Irak för att bekämpa denna terroristorganisation, men han har inte helt uteslutit militäråtgärd som ett alternativ. På ytan har de senaste nyheterna från Irak ingen koppling till Bitcoin-priset. Hur kan den här nyheten eventuellt påverka Bitcoins köpkraft? Vi måste titta lite längre tillbaka i tiden för att avslöja den potentiella kopplingen mellan oron i Irak och den stadiga nedgången i Bitcoins värde.

För två veckor sedan Dish Network, en amerikansk satellit-TV-leverantör, meddelat att det skulle börja acceptera Bitcoin som betalningsmedel för sina tjänster. Som ett resultat hoppade Bitcoin-priset cirka 40 dollar. Hittills antog jag bara att prishoppet som inträffade på grund av Dish Network-meddelandet orsakades av att människor i Bitcoin-samhället köpte fler mynt i väntan på en framtida värdestegring – på grund av en förutsagd ökning av efterfrågan på Bitcoin av både nya och befintliga Dish-kunder. Efter att ha sett hur den amerikanska aktiemarknaden har reagerat på nyheterna i Irak och hur Bitcoin-marknaderna reagerar på samma sätt började jag tänka att Bitcoin-marknaderna kanske på något sätt har blivit anslutna till den vanliga aktiemarknaden. Varför trodde jag det här? För historiskt har Bitcoin-priset aldrig påverkats på något sätt av fluktuationer på aktiemarknaden. För några veckor sedan, den dagen Bitcoin slog 600 dollar, sjönk Dow Jones Industrial Index med 300 poäng. Ett perfekt exempel på hur de två marknaderna har varit helt orelaterade till varandra. Men när nyheterna om Irak började slå i luften började börsen vackla och priset på Bitcoin började falla lite snabbare. Igår stängde Dow Jones med en förlust på 109 poäng; under de senaste 2-3 dagarna föll Dow med totalt cirka 200 poäng inklusive gårdagens förluster. Samma dag gick Bitcoin-priset från en stadig nedgång till ett fritt fall. Så där har att vara någon koppling mellan de två. Svaret kan vara Dish Network.

Det verkar möjligt att Bitcoin-prisökningen som följde på Dish-tillkännagivandet inte huvudsakligen bestod av köporder från Bitcoin-communityn, utan Dish-tillkännagivandet gav det några vanliga handlare. Det skulle förklara de till synes sammanhängande fluktuationerna på aktiemarknaden och Bitcoin-priset när de vanliga handlarna reagerade på nyheterna i Irak. Handlarna, som köpte några bitcoins som en ny investering, dumpade dem precis som de dumpade sina lager. Denna försäljning sprang mot vår nästa nyhet, FBI-auktionen av bitcoins som beslagtagits i Silk Road-bysten.

Silk Road Bitcoin-auktion

I går kväll upptäcktes att FBI sätter upp en auktion för de bitcoins som beslagtagits i Silk Road-bysten förra året. Någon på Reddit såg en enorm transaktion på blockchain, $ 17 miljoner dollar i bitcoin, och gjorde ett inlägg på Bitcoin subreddit och frågade medlemmarna om de trodde att det var FBI. Sedan publicerade någon en länk till den amerikanska marskalens webbplats, där tillkännagivandet för auktionen publicerades, vilket bekräftade originalaffischens spekulationer. Efter att nyheten drabbade Bitcoin-communityn började priset falla ännu snabbare än det hade varit tidigare.

Många människor på Bitcoin-subreddit antog att den förestående auktionen, som skulle dumpa cirka 30 tusen bitcoins på marknaden, var orsaken till prisnedgången de senaste dagarna. Beviljas, det var definitivt ansvarigt för det galna prisfallet – från $ 600 till $ 550 inom en timme – men det finns inget sätt att det kunde ha varit ansvarig för den senaste nedåtgående rörelsen i Bitcoin-priser. Vi fick bara höra om den här auktionen igår, priset hade sjunkit i flera dagar före detta tillkännagivande, så det lägger bara inte till. Det är därför jag tror att min teori, som anges ovan, är den mest sannolika orsaken till det senaste prisfallet. Det är dock oundvikligt att den kommande auktionen kommer att sänka priserna allvarligt; omfattningen av detta fall kommer att bestämmas av antalet personer som deltar i auktionen, hur högt de bjuder på mynt och vad de gör med mynten efter att auktionen är över. Det är möjligt att de bitcoins som är tillgängliga för auktion kommer att köpas som en investering, eftersom det är svårt att köpa så många bitcoins samtidigt utan att behöva betala en hög premie på grund av att inköpen snabbt pressar priset uppåt. Detta är ett utmärkt tillfälle för en rik Bitcoin-supporter att fånga ett stort antal mynt för att komma undan för framtida bruk.

Strax efter den korta paniken över Silk Road-auktionen återvände Bitcoin-priset till $ 580-intervallet och har hållit sig inom det intervallet långt in i dag. Det verkar som om alla som kom in till följd av Dish-meddelandet antingen helt har lämnat marknaden eller åtminstone slutat sälja för tillfället. Därför ser det ut som om Bitcoin-priset kommer att förbli ganska stabilt eller till och med öka något tills auktionen kommer i slutet av juni, allting lika naturligtvis.

Jag hävdar inte, som de flesta andra Bitcoin-analytiker, att mina förklaringar och förutsägelser angående det senaste prisfallet och det framtida Bitcoin-priset är säkra eller konkreta. Jag argumenterar bara för att mina förklaringar bygger på sund ekonomiskt tänkande och är logiska. Oavsett tror jag att strukturen och metoden för analysen som presenteras i den här artikeln ger mycket mer värdefull information än att köra siffror och rita linjer i diagram. Ta vad du vill från denna analys, eftersom jag inte har någon ekonomisk rådgivning att erbjuda dig. Jag presenterar denna information som en beskrivande analys som du kan basera dina egna handlingar på.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me