Bitcoin-prisanalys: Sideways Action Fortsätter

Det är säkert att säga att efterdyningarna av Silk Road-auktionen inte längre påverkar Bitcoin-priset, vare sig det är negativt eller positivt. Ända sedan min sista prisanalys, Bitcoin priset har upplevt sidled. Att stanna mellan $ 610 och de höga $ 630s, verkar det som om priset sannolikt inte kommer att understiga $ 600 så länge marknaderna förblir fria från negativa nyheter, vilket ytterligare bekräftar min aning om att Silk Road-auktionen hjälpte till att skapa en ny kortsiktig trend i det låga $ 600s. Från och med nu tror jag att Bitcoin-priset kommer att förbli ganska stabilt, med individer på marknaderna som håller sina investeringar i väntan på goda nyheter..

Brist på stora nyheter betyder platt Bitcoin-prisaktivitet.

Ända sedan upploppet i Bitcoin-samhället över Silk Road-auktionen har gått ner har nyheterna varit relativt tysta vad beträffar Bitcoin. Inga större, icke-Bitcoin-relaterade företag har meddelat en avsikt att acceptera den digitala valutan som ett lönsamt betalningsmedel. Det har inte heller kommit några ytterligare rapporter från regeringar eller icke-statliga myndigheter om huruvida Bitcoin ska accepteras eller förbjudas. Sammantaget har de senaste två eller så veckorna varit mycket lugna i Bitcoin-communityn.

Naturligtvis kommer samhället av positivistiska Bitcoin-prisanalytiker ständigt med vilda förutsägelser om framtida prisbanor. Särskilt en individ, på bitcoinmarkets subreddit, har nyligen påpekat små stötar i priset som föregår större Bitcoin “Bubblor” och pekade på en liten bult som pågick då – för 9 dagar sedan. Att döma enbart baserat på dessa ganska obetydliga stötar i Bitcoin-priset, spekulerade den här personen i att vi kunde se en enorm prisökning de kommande veckorna. Mycket osannolikt, såvida inte några större nyheter träffar samhället som driver en köptur. Den typen av kartövervakning och formjämförelse är exakt vad som följer av att följa en positivistisk metod när man försöker analysera Bitcoin-priset. Endast genom att behandla förändringar i priset som en följd av mänsklig handling kan vi identifiera orsaken till dessa förändringar och konstruera ett korrekt porträtt av hur det framtida Bitcoin-priset kommer att se ut. Analytiker bör titta på pristabeller och sedan nyheterna för att förstå vart priset ska gå, snarare än att titta på pristabeller och sedan jämföra det med diagrammen från förra året.

Den mycket mer troliga banan för Bitcoin-priset kommer att likna de gradvisa ökningarna som har pågått sedan början av maj. Därför kommer prisdiagrammen som kommer in i slutet av 2014 att se ut som en gradvis lutning snarare än raket till månen. En hausseartad prognos ändå, men något nedslående för oss hardcore Bitcoin-entusiaster. Vi får dock inte utesluta möjligheten att någon form av större nyheter kommer in i samhället. I en sådan händelse skulle Bitcoin-priset definitivt skjuta i höjden, men huruvida de höjder som uppnås i det prishoppet skulle kvarstå är osäkert. Till exempel orsakade Silk Road-auktionen en betydande ökning av Bitcoin-priset, men när spänningen sjönk började priset sjunka och slog sig ner på sin nuvarande nivå.

Med detta sagt verkar det som om Bitcoin-priset kommer att förbli inom $ 600- $ 640-intervallet så länge denna tystnad i betydande nyheter kvarstår. Jag säger detta eftersom handelsvolymen har minskat stadigt sedan början av juli. Denna minskning betyder en ökning av antalet bitcoins som hålls, vilket förklarar den sidledsåtgärder vi har sett sedan slutet av Silk Road-auktionen. Eftersom människor håller på att köpa båda och försäljning verkar det troligt att marknaden förväntar sig några stora nyheter, positiva eller negativa. De avstår från att göra någon betydande mängd handel av rädsla för att förlora antingen genom att sälja direkt före en våg av goda nyheter eller från att köpa före en våg av negativa nyheter.

Vad kan den nyheten vara? Vi hoppas att det naturligtvis kommer att vara positiva nyheter och en ny Coin Brief intervju med Josh Garza, VD för GAW Miners antydde några mycket, mycket goda nyheter i horisonten. VD nämnde att företaget har arbetat med något enormt, vars detaljer förblir privata. Project Prime, enligt Josh Garza, kommer att revolutionera hur människor ser på kryptovaluta. Så när detta projekt offentliggörs, förhoppningsvis kommer vi att se stora vinster i Bitcoin-priset.

”När det gäller vart GAW kommer i framtiden, är allt jag kan säga att hålla ögonen på Project Prime. Mina läppar är förseglade förutom att säga att det kommer att revolutionera sättet folk tänker på kryptovalutor. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me