Bitcoin som valuta mot Bitcoin som teknik

Bitcoin som valuta

Bitcoin som valutaHittills har Bitcoin visat sig vara extremt effektivt i affärsmässig mening på följande sätt: Det finns anonyma kontanter, vilket gör det möjligt för individer som inte känner varandra att handla säkert utan behov av en finansiell tjänsteleverantör, t.ex. MasterCard, Visa etc. För det andra finns det en del av pålitlighet utan att behöva en finansiell institution, som en bank, för att garantera dig. För det tredje har Bitcoin också visat en växande förmåga att hantera ett ökande antal transaktioner på ett effektivt och bekvämt sätt. Systemet växer också i jämn takt och kan tillgodose den tillväxten. Slutligen är det uppenbarligen perfekt för människor som vill hålla regeringens långa fingrar ur fickan, för det är i detta skede mycket svårt att reglera och skatta medel som genereras genom att använda Bitcoin, medan andra finansiella enheter har juridiska identiteter såväl som fysisk plats. Det betyder att farbror Sam har fingret i sina pajer hela vägen till det statliga bankkontot.

Bitcoin har emellertid en stor brist: Det är inte en tillförlitlig värdebutik. Uppenbarligen, eftersom regeringen inte kan beskatta eller reglera denna digitala valuta, accepterar ingen regering den som ett lagligt betalningsmedel. Eftersom det ännu inte är juridiskt definierbart som antingen materiell eller immateriell egendom, har ägarna inget rättsligt skydd i händelse av att de blir ”rånade” eller tas för en åktur i detta område. Det har dock bristfaktorn bakom sig – ungefär som konst. För närvarande finns det bara 13 miljoner bitcoins i världen och detta belopp kommer inte att växa utöver 21 miljoner utestående. Så, så länge människor vill köpa Bitcoin “konst” har det en viss butik med värde.

Miljontalsfrågan i detta skede är om marknaden för denna konstiga konstform kan vara en stabil och långsiktig värdeförråd. Det är ett känt faktum att Bitcoin-marknaden kan vara extremt volatil, allt från $ 5 till $ 1200 på bara en treårsperiod. bitcoin-pristabellDet finns också aspekten av dess likviditet. Bitcoin handlas för närvarande endast med ungefär en fjärdedel av sin dagliga volym; alltså bara 2 miljoner dollar av dess värde på 3,2 miljoner dollar. Det finns inte ens en illusion av likviditet, eftersom det inte finns något sätt att reglera förutbestämda affärer bland stora innehavare. Äganderätten är också mycket koncentrerad eftersom över 50% av bitcoins endast innehas av 20 personer. Även om det inte finns några bevis för att dessa individer är i cahoots med varandra, kan detta peka på vad som kallas en “pump and dump” -operation. Följaktligen anser vissa experter att Bitcoin är en bubbla som när som helst kan spricka i våra ansikten.

Bitcoin-teknik

bitcoin-teknikPå den andra sidan av detta mynt, eller ska vi säga bubbla, finns experter som säger det sedan dess Bitcoin är baserat på blockchain, som är en viktig nyhet i vår tid, kan denna bubbla bara ha en chans att hålla sig flytande. Låt oss titta en stund på finansiella tjänsteleverantörer som förlitar sig på digitala arkivering som är centrala och privata. Detta gör din typiska kontoinnehavare till ett enkelt mål för hackare. Blockchain är å andra sidan en offentlig huvudbok, vilket innebär att den skyddar sina kontoinnehavares identiteter genom att använda kryptografi. Det är också öppet för inspektion av alla personer som råkar ha en dator. Det skyddas också av ett stort antal oberoende bokförare eller “gruvarbetare” som konkurrerar med varandra om effektivitet. Resultatet av denna superbokföring är ett register över varje person som någonsin har ägt en bitcoin sedan den digitala valutan skapades. Dessutom, eftersom blockchain “lever” i molnet är det skyddat från regeringens försök att kontrollera det.

Avgiftsmässigt är blockchain-transaktioner mycket lägre än kreditkortsföretag och banker när det gäller internationella överföringar. Blockchain har också potential att registrera och överföra äganderätten till alla materiella och immateriella fastigheter. Därför kan den skapa en miljö för säkra utlåningstransaktioner mellan individer som aldrig har träffats.

Bitcoin har inspirerat företagarsatsningar över hela världen, särskilt inom traditionella bank- och finansmarknader. Blockchain har potential att inte bara vara ett effektivt betalningssätt utan, som diskuterats ovan; den kombinerar beräkning, nätverksdesign, kryptografi och AI. Även om Bitcoins framtid inte är i sten som en valuta, kan kombinationen av dessa element bli en av de mest störande teknologierna vi någonsin har sett.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me