Bitcoins genombrott driver på “omöjliga” framtida plattformar del 1

Bitcoin är en revolution i peer to peer-nätverk, men det går ofta förlorat när det diskuteras som en valuta. Medan Bitcoin har underbara fördelar som en valuta, inklusive “omedelbara” transaktioner, otroligt låga avgifter och oförmågan att återföra betalningar (som valfritt kan läggas till via en tredjepartsprocessor), är det inte det som gör Bitcoin fantastiskt.

Bitcoins Blockchain är framtiden

Bitcoin-blockchain är där det verkliga genombrottet ligger, och utan blockchain skulle Bitcoin inte vara möjligt. Innan Bitcoin hade andra system försökt skapa en verkligt decentraliserad plattform, och det finns exempel på framgång, till exempel peer-to-peer-fildelningsklienter. Ingen av de tidigare nätverken skapade dock de möjligheter som Bitcoins blockchain har. Genom att använda en blockchain, eller de bakomliggande idéerna bakom det, bör det vara möjligt att skapa hela företag som bara finns i en digital, decentraliserad form. I själva verket är det verkligen möjligt, för det är faktiskt vad Bitcoin och andra kryptovalutor är. Valutan är inget annat än aktier i “företaget” som styrs av nätverket.

Översikt över BitcoinImg Via Preshing.com

Bitcoins värde härrör från detta, och eftersom Bitcoin skapades för att vara ett betalningssystem, är det det det fokuserar på. En av Coin Briefs författare och en vän till mig, Evan Faggart, har skrivit en hel del om var Bitcoins värde härstammar, och när jag betraktar Bitcoin som en valuta ensam brukar jag hålla med om hans analys. Men jag tror att han och de flesta ekonomer saknar en viktig bit i pusslet kring Bitcoin. Ja, Bitcoin-valutan hämtar värdet från tidigare valutor som används för att köpa den, men dessa köp är närmare köp av aktier i Bitcoin-företaget.

Nu finns det ingen förvirring om var aktiens värde kommer ifrån. Det kommer från värderingen av företaget som helhet och tenderar att växa som företaget gör. Bitcoin är samma, men ändå annorlunda. Bitcoin “företaget” växer när nätverket blir större, med mer pengar investeras i infrastrukturen (gruvutrustning) och produkter (Bitcoin-baserade privata företag), och fler individer och företag utanför detta nätverk börjar acceptera det. Termen för denna typ av digitalt företag är en ”Decentraliserat autonomt företag“, Eller DAC, och Bitcoin var den första framgångsrika DAC. Det kommer dock inte att vara det sista.

Bitcoin, den första DAC och den första meta-DAC?

På grund av det otroliga stöd som riktats mot Bitcoin och den revolutionerande karaktären av dess blockchain-innovation har det varit relativt få konkurrenter till det. Många, många andra kryptovalutor har skapats ur det, och jag skisserade fördelarna förra veckan, men ingen av “altcoins” har varit sann konkurrens om Bitcoin.

Istället, som nämnts ovan, har privata företag vuxit runt Bitcoin, och riskkapitalister, ängelinvesterare och till och med traditionella investerare har finansierat dessa företag i allt snabbare takt. Bitcoin har skapat en bransch som inte existerade tidigare, ungefär på samma sätt som Google har skapat SEO-industrin, liksom växande webbplatsanalysindustrin. Enligt min mening är detta definitionen av ett metakoncern, eftersom det är ett företag så inflytelserikt att det skapar sin egen bransch.

Detta är också anledningen till att jag inte förväntar mig att Bitcoin kommer att avlägsnas som kungen av digitala valutor när som helst, och jag förväntar mig inte heller att Google förlorar sin position som kungen av sökning. Men andra företag och andra industrier kanske inte är så lyckliga.

Nästa steg efter Bitcoin

Ethereum bakgrundDet finns grupper av utvecklare som redan har insett potentialen i nya decentraliserade system och arbetar med att skapa nästa generation DAC. En av dessa, Ethereum, Jag nämnde i en tidigare artikel och har potential att inte bara utvidga idén om ett decentraliserat, autonomt nätverk till nya områden inom den finansiella sektorn, utan kan gå långt utöver det. Ethereums design gör det möjligt för utvecklare att skriva program (eller kontrakt) som kommer att köras i nätverket, och därmed kommer att ge en plattform för otaliga idéer och produkter som ännu inte kan föreställas.

Men även Ethereum kommer sannolikt att begränsas av design, eftersom inget system kan göra allt. Det kan mycket väl vara nästa Meta-DAC, som existerar tillsammans med Bitcoin och skapar en ny industri, men de verkligt spännande idéerna finns i branscher som inte är begränsade till det digitala området. Hur mycket datorkraft krävs för att motsvara kostnaden för en VD? CFO? De flera ledningsnivåerna i ett traditionellt företag? Ett decentraliserat nätverk av datorer, som kör programvara som beskriver deras mål, skulle lätt kunna hantera många, om inte alla beslut som behövs för att driva många företag. Genom att väva det med belöningen av “lager” för att hjälpa till att bearbeta de beräkningar som behövs för att göra detta kan ett självbärande nätverk skapas som är storleksordningar effektivare än ett traditionellt företag.

Jag kommer inte att hävda att jag vet hur detta kommer att uppnås, eftersom det kommer att kräva skapande av algoritmer som kan bearbeta komplexa problem som ligger utanför min förmåga att bestämma. Vad jag vet är detta: Bitcoin har redan tillhandahållit en betydande bas, i blockchain, med möjlighet att verifiera och spåra transaktioner eller utbyten på ett decentraliserat sätt; många altcoins har banat väg för olika modifieringar och tillägg till denna bas; och Ethereum, NXT, Mastercoin, NEM, Motpart, liksom många ännu okända projekt arbetar för att ta detta till nästa nivå.

Motpartsbanner

Är inte Bitcoin tillräckligt? Varför kommer fler DAC uppstå?

Den ökade effektiviteten som en DAC ger kommer att säkerställa att innovation alltid driver mot mer komplexa system. Detta stämmer helt enkelt på grund av människans natur. Vi är byggare och skapare. När en idé utlöser en revolution tenderar den idén att utforskas fullständigt och tas till sin gräns. Detta kan observeras i den tekniska revolutionen som är centrerad kring internet, vilket gör Bitcoin möjligt; till revolutionen i massproduktion centrerad kring monteringslinjen, följt av automatisering; till den industriella revolutionen, som kraftigt påskyndade varje industris framsteg; och gå tillbaka längre, upplysningen och renässansen, som är ansvariga för grunden för modern vetenskap, litteratur, medicin, konst och filosofi. Bitcoin var bara början på en ny linje pågår, men en som öppnar dörren för otroliga möjligheter.

I del 2 analyserar vi några av de projekt som utvecklas idag och listar några av de möjliga, men ändå svåra, idéer som medlemmar i samhället har föreslagit..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me