Bitfinex granskning och jämförelse

Bitfinex granskning och jämförelse

Bitfinex är ett kryptovalutautbyte i Hong Kong som har varit i drift sedan slutet av 2012. I följande inlägg kommer jag att granska utbytet, företaget bakom det och även några av de mer kontroversiella episoderna det upplevde tidigare.

Sammanfattning av Bitfinex-granskning

Bitfinex är ett avancerat, veteranutbyte av kryptovaluta med ett hemsökt förflutet av hack och anklagelser. Börsen är väl lämpad för avancerade handlare och ger också möjlighet till marginalhandel och utlåning. Bitfinex accepterar inte amerikanska kunder.

Det är Bitfinex i ett nötskal. Om du vill ha en mer detaljerad recension om Bitfinex fortsätt läsa, här är vad jag kommer att täcka:

1. Bitfinex Översikt

Bitfinex grundades på Brittiska Jungfruöarna 2012 av iFinex Inc. och har sitt huvudkontor i Hong Kong. Företaget började ursprungligen som en P2P-marginalutlåningsplattform endast för Bitcoin. Några av grundarna och ledningen för iFinex Inc. är också relaterade till Tether, den amerikanska knäppta Stablecoin.


2. Bitfinex-tjänster

Bitfinex erbjuder sina kunder en mängd olika tjänster inklusive:

Avancerad handelsplattform

Bitfinex erbjuder den mest flytande orderboken i världen. Hög volym är viktig för handlare, eftersom det säkerställer en låg spridning, vilket är skillnaden mellan de bästa köp- och säljpriserna.

Bitfinex har ett avancerat, anpassningsbart GUI, över 50 handelspar (t.ex. BTC / ETH) och rikliga ordertyper, såsom limit, market, stop, stop-limit, trailing stop, fill or kill och skalade order.

Bitfinexs gränssnitt för handelsplattform kan anpassas. Du kan också få tillgång till avancerad kartfunktion och API-åtkomst. Dessa funktioner kombinerar för att göra det till ett populärt utbyte med mer sofistikerade kryptovalutahandlare.

Marginalhandel och finansiering

Bitfinex-användare kan låna och handla med upp till 3,3x hävstång genom webbplatsens P2P (Peer to Peer) handelsplattform för marginaler. Lånevillkor (belopp, varaktighet och ränta) kan antingen bestämmas av användaren själv eller automatiskt via Bitfinex.

Å andra sidan kan kryptovalutaägare låna ut sina medel säkert till handlare för att tjäna ränta på det. Användare kan erbjuda finansiering i ett stort antal valutor & tillgångar, till den takt och varaktighet de väljer.

Varning: Marginalhandel förstärker både upp- och nedåtrisk och rekommenderas inte för nya handlare. Marginalfinansiering låser dina pengar på Bitfinex under lånets löptid.

Over the Counter-tjänster

För dem som vill handla större mängder ($ 100.000 +) av kryptovaluta privat, erbjuder Bitfinex en över disken handelsfacilitet. Den här tjänsten matchar och säkert säkrar större privata erbjudanden.

Handel med derivat

Bitfinex erbjuder handel med derivatkontrakt, vilket ger handlare möjlighet att spekulera i priset på en tillgång utan att köpa eller sälja det direkt. Näringsidkare behöver helt enkelt säkerställa sitt derivatkonto med USDT för att kunna handla.

Insättning och utlåning

Slutligen erbjuder Bitfinex också en satsar och utlåning service. Detta gör det möjligt för användare att satsa eller låna ut sina innehav av kryptovalutor på ett enkelt sätt utan att behöva ha teknisk kunskap eller använda insatsprogramvara..

3. Bitfinex-svårigheter

Det är ingen hemlighet att Bitfinex har upplevt sin andel problem. År 2015 var utbytet hackad för första gången och 1500 Bitcoins stal.

De April 2016 stöld på nästan 120 000 BTC från Bitfinex står som den näst största Bitcoin-heisten i historien, bara dvärgad av förlusten av cirka 750 000 BTC av Mt. Gox.

Huvudskillnaden mellan Gox och Bitfinex är att den senare gjorde sina kunder hela. Även om inte alla konton påverkades fattade Bitfinex beslutet att sprida förlusten bland alla sina kunder. Alla användare tog 36% hårklippningar på sina kontovärden.

Ett år senare fick alla kunder full ersättning – åtminstone de som hade sina BFX-token, som representerade IOU från Bitfinex.

Problemen slutade inte där för Bitfinex. I april 2017 frystes Bitfinex bankkonton av korrespondentbanken Wells Fargo.

Denna situation varade i flera veckor, vilket ledde till klagomål från klienter och alla slags snedvridningar i Bitfinexs prissättning. Normal service återställdes så småningom – även om Amerikanska dollar och amerikanska kunder accepteras inte längre av Bitfinex som ett resultat av dessa bankvärk.

Mer nyligen avslöjades det att Bitfinex förlorade tillgången till 850 miljoner dollar värdet av sina kundfonder, på grund av att en av deras betalningsbehandlare – Crypto Capital – har beslagtagna medel av Polen, Portugal och USA. 


4. Valutor och betalningsmetoder

Bitfinex accepterar fiat-insättningar i EUR, JPY, GBP och USD. Fiat-insättningar kan endast göras via banköverföring. Bitfinex stöder också Tether (USDT), kvasi-fiat-token som inofficiellt är kopplat till US-dollarens pris.

Gratis insättningar och ganska billiga uttag är tillgängliga för Bitcoin Litecoin, Ethereum, Zcash, Monero, Dash, Ripple, Iota, EOS och ytterligare 80+ tillgångar.

Bitfinex kräver verifiering för Tether-användning och snabba uttag av kryptovaluta. Utbytet är dock fortfarande perfekt användbart för dem som bara vill ange en e-postadress. Bitfinex erbjuder också direkt åtkomst via en Tor dold tjänst.

5. Bitfinex-avgifter

Bitfinex använder en avgiftsmodell för tagare-tillverkare där personer som uppfyller befintliga beställningar betraktas som tagare, medan handlare som gör nya begränsningsorder betraktas som tillverkare.

Avgifterna börjar från 0,2% för tagare och kan sjunka så lite som 0% för stora tillverkarorder. Det finns ingen handelsavgift för stora order som utförs via OTC-skrivbordet.

Bankkablar har en insättnings- och uttagsavgift på 0,1%, som kan nå upp till 1% om du letar efter ett påskyndat uttag.

Insättningar i kryptovaluta är i allmänhet gratis, medan uttag inkluderar en liten avgift, beroende på vilken valuta som tas ut.

För det fullständiga avgiftsschemat inklusive marginalhandelsavgifter se den här sidan.


6. Länder som stöds

Efter att ha tittat hårt på användarvillkoren och vanliga frågor är det enda landet som uttryckligen undantas från att använda tjänsterna USA. 

Använda Bitfinex ‘grundläggande’ tjänster t.ex. börsen, marginalhandeln & insättningar / uttag av digitala tillgångar kräver endast en giltig e-postadress, så effektivt är de tillgängliga över hela världen – åtminstone från företagets slut (naturligtvis är du ansvarig för att följa ditt lands lagstiftning i ämnet).

När det gäller de mer avancerade nivåerna krävs en djupare KYC-process inklusive ett “bevis på adress”. Eftersom listan över tillgängliga länder ingenstans finns på deras webbplats kan du bara se om du är kvalificerad eller inte när du har gått igenom deras verifieringsprocess.

7. Kundtjänst och recensioner

Bitfinex förser sina användare med ett omfattande kunskapsbas och ett biljettbaserat supportcenter. Dess genomsnittlig TrustPilot-poäng visar att det gör ett relativt bra jobb för att upprätthålla användarnöjdhet (de flesta börser får “dålig”).

Det har dock varit mycket kritik om utbytet genom åren, främst om transparensen i deras verksamhet och deras nära relation till stablecoin Tether. Det känns alltid som om de gömmer något utan förmågan att faktiskt bevisa det.

Den 24 april 2018 anklagades Bitfinex av New Yorks åklagarmyndighet för en täckning på 850 miljoner dollar anger:

“Vår undersökning har visat att operatörerna av” Bitfinex “-plattformen, som också kontrollerar den virtuella valutan” tether “, har bedrivit en täckmantel för att dölja den uppenbara förlusten på 850 miljoner dollar av sammanblandade kund- och företagsfonder”

Bitfinex har nekat påståendena och skickat ett öppet brev till sina användare en dag efter, och sade att justitieministerens brev är fylld med felaktigheter och falska påståenden.


8. Bitfinex vs Binance

Både Bitfinex och Binance stöder en imponerande mängd kryptovalutor. Bitfinex-gränssnittet är dock mycket mer avancerat (och förvirrande) än Binance.

När det gäller rykte, medan Binance bara har funnits sedan 2017, har det fortfarande ett mycket bättre rykte i samhället på grund av dess relativt rena förflutna.

Bitfinexs tidigare hack, anklagelser och koppling till Tether tenderar att väcka vissa bekymmer i Bitcoin-samhället. Avgifterna är i allmänhet lägre på Binance, med en fast avgift på 0,1% i motsats till avgiften för tillverkare som Bitfinex använder.

Så överlag, om du inte letar efter avancerade funktioner, verkar det som om Binance förmodligen är ett bättre val än Bitfinex. Du kan läsa min fullständiga Binance-recension här.

9. Slutsats – Är Bitfinex Legit?

Om du är en icke-amerikansk avancerad handlare eller vill handla stora summor är Bitfinex definitivt ett alternativ. Men om du är ny på kryptovaluta och vill skaffa dina första mynt är Bitfinex inte något för dig.

Bristen på enkla insättningsmetoder i kombination med det komplicerade gränssnittet tar säkert tid att bemästra och kommer att göra kostsamma misstag mer troliga. Nykomlingar rekommenderas att hålla sig till ett enklare utbyte som erbjuder en mängd bekanta betalningsalternativ (t.ex. Coinmama, CEX).

Å andra sidan, om du är en erfaren kryptovalutahandlare, erbjuder Bitfinex sannolikt allt du behöver och mer. Den höga kryptovalutalikviditeten i kombination med avancerade funktioner som marginalfinansiering, skuldsättning och flera ordertyper gör det till en bra handelsplattform.

För de som är oroliga för pengarnas säkerhet på grund av tidigare hack, finns det inte mycket att säga förutom att det verkar som att Bitfinex fram till idag har gjort det till en prioritet att ersätta sina kunder i sådana fall.

Vissa kan också hävda att flera hack har gjort plattformen mycket mer motståndskraftig mot framtida attacker.

Har du använt Bitfinex själv? Jag skulle gärna höra din erfarenhet i kommentarfältet nedan.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me