Bithumb Review – Kupnja bitcoina u Koreji

Bithumb je burza kriptovaluta sa sjedištem u Seulu u Južnoj Koreji. Osnovan 2013. godine, omogućuje kupnju, prodaju i pohranu Bitcoina, kao i niza drugih kriptovaluta. Ne samo da je jedna od najvećih i najvećih burzi kriptovaluta u Južnoj Koreji, već je i među globalnim liderima u smislu Obujam trgovanja bitcoinima.

Upravlja tvrtka BTC Korea.Com Co. Ltd., sjedište tvrtke Bithumb nalazi se u Seulu u Južnoj Koreji. O tvrtki se zna malo više od ovoga jer se na mreži može naći vrlo malo podataka. Što se tiče same platforme, jednostavna je za upotrebu, a malo naprednih značajki čini je idealnom za početnike koji traže user-friendly platformu bez previše komplikacija.

Početna stranica Bithumb

Srećom, ne morate tečno govoriti korejski jezik da biste mogli upotrebljavati Bithumb. Razmjena podržava više jezika, a u ponudi su i engleski, španjolski, kineski, japanski i hindski. Što se tiče trgovanja, postoje tri glavne opcije trgovanja: opće trgovanje, jednostavno trgovanje i rezervirano trgovanje. Ove opcije nude vam određenu fleksibilnost, ovisno o tome kako želite kupovati i prodavati kriptovalute.

Valutna podrška

Budući da je Bithumb razmjena kriptovaluta sa sjedištem u Južnoj Koreji i prvenstveno služi narodu Južne Koreje, nudi samo trgovačke parove s južnokorejskim winom (KRW). Nažalost, BTC / ETH uparivanje još nije dostupno, ali ovo će možda biti dostupno u bliskoj budućnosti.

Ispod ćete pronaći cjelovit popis kriptovaluta koje se trenutno nude na Bithumbu. Posljednjih mjeseci dodani su Litecoin (LTC), Bitcoin Gold (BTG) i Zcash (ZEC). Bilo je glasina da će Bithumb dodati NEO, ali to se još nije dogodilo.

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Crtica (Crtica)
 • Litecoin (LTC)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Mreškanje (XRP)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Monero (XMR)
 • Zcash (ZEC)
 • Qtum (QTUM)
 • Bitcoin zlato (BTG)

Podrška zemlje bez granica

Kao i kod većine kripto razmjena, Bithumb je dostupan u većini zemalja. U stvari nudi čak i međunarodnu korisničku podršku. Međutim, vrijedi provjeriti zakonitost kriptovaluta na vašem mjestu prije trgovanja. Također imajte na umu da je jedina opcija fiat valute osvojena; ne postoji mogućnost trgovine s USD, EUR ili GBP.

Bithumb naknade

Bithumbove naknade su konkurentne. Polog na Bithumb je besplatan. To je slučaj bez obzira deponirate li win ili kriptovalutu poput Bitcoina ili Ethereuma. Povlačenje povlači naknadu od 1.000 KRW, što je u trenutku pisanja ovog članka 0,92 USD. U vezi s povlačenjem kriptota, naknade su sljedeće:

 • Bitcoin (BTC): 0,0005 Bitcoin
 • Ethereum (ETH): 0,01 Ethereum
 • Crtica (Crtica): 0,01 Crtica
 • Litecoin (LTC): 0,01 Litecoin
 • Ethereum Classic (ETC): 0,01 Ethereum Classic
 • Mreškanje (XRP): 0,01 mreškanje

Niske naknade Bithumba jedna su od glavnih prednosti. Međutim, iako su njegove naknade za trgovanje niske, ako se nalazite izvan Južne Koreje, malo je vjerojatno da ćete od toga imati koristi jer ćete morati uzeti u obzir stope konverzije i međunarodne naknade za transfer.

Bithumb korisnička podrška

Iako razmjene kriptovaluta čine kupnju i prodaju kripto valuta relativno brzom i lakom, često razočaraju kada je u pitanju korisnička podrška. Bithumb nudi 24/7 služba za korisničku podršku. Štoviše, međunarodna korisnička podrška dostupna je na engleskom jeziku. Dakle, ako ste zainteresirani za upotrebu ove južnokorejske razmjene kriptovaluta, to možete barem učiniti sa znanjem da postoji pomoć ako vam je potrebna.

Prema službenoj web stranici Bithumba, međunarodni pozivi naplaćuju se po normalnoj nacionalnoj tarifi. Međutim, ako ne želite pozivati ​​u inozemstvo, možete ih kontaktirati putem e-pošte.

Javno mnijenje i mrežne recenzije

Na engleskom se o Bithumbu ne može naći ogromna količina informacija jer je velika većina njegovih korisnika sa sjedištem u Južnoj Koreji. Međutim, bilo je nekoliko internetskih recenzija o Bithumbu. Opći je konsenzus da se radi o razmjeni velikog volumena s razumnim naknadama.

Bithumb je najpopularnija berza kriptovaluta u Južnoj Koreji, što dokazuju i velike količine trgovine, posebno u slučaju Bitcoina. Međutim, ova razmjena nije bez problema; 2017. godine zabilježila su dva značajna problema koja su dospjela na naslovnice u svijetu kriptografije.

U srpnju 2017. Bithumb je navodno hakiran, s oko 1,2 milijarde osvojenih ukradenih s računa korisnika. Neke su rasprave o izvoru hakiranja. Bithumb je porekao da su mu hakirani poslužitelji, navodeći da je kompromitirano kućno računalo jednog od njegovih zaposlenika.

Bez obzira na slučaj, procjenjuje se da je to pogođeno 30 000 korisnika. Nakon provale Bithumba, Bithumb je najavio planove za naknadu korisnicima. Ako je išta drugo, iskustvo je bilo sjajan podsjetnik da ne ostavljate velike količine valuta na mjenjačnicama. Umjesto toga, prenesite svoje novčiće u novčanik na čuvanje.

Drugi problem dogodio se u studenom 2017. godine kada Bithumb poslužitelji su se srušili jer je ogroman broj korisnika pokušao prodati svoj Bitcoin Cash. To je rezultiralo time da su mnogi korisnici izgubili značajan iznos novca jer je cijena brzo padala. Opet, ovo nam šalje poruku da nije pametno ulagati bezuvjetno povjerenje bilo kojoj razmjeni kriptovaluta, jer se svašta može dogoditi.

Zaključak

Sve u svemu, Bithumb je jednostavna razmjena kripto valuta koja je relativno jednostavna za upotrebu. Međutim, iskusni trgovci vjerojatno će preferirati druge razmjene zbog nedostatka naprednih značajki tvrtke Bithumb. Niske naknade i podrška korisnicima 24/7 definitivno su prednosti, ali one mogu biti negirane činjenicom da ćete morati uzeti u obzir tečajeve i međunarodne naknade za transfer ako nemate sjedište u Južnoj Koreji.

Postoje i neke zabrinutosti oko sigurnosti i pouzdanosti Bithumba, a tome ne pomaže ni činjenica da je o tvrtki na mreži vrlo malo podataka.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me