Bitseed Review – A Plug & Play teljes Bitcoin csomópont

A Bitcoin hálózatot különböző számítógépek (más néven csomópontok) támogatják, amelyek a Bitcoin szoftvert futtatják. Ez hozza létre a rendszer decentralizációját – az a tény, hogy világszerte több ezer számítógép birtokolja a blokklánc teljes példányát, és minden tranzakciót érvényesítenek, amelyen keresztül megy.

Minél több csomópont van a rendszerben, annál nagyobb a szabotázsbiztonság. Pillanatnyilag 5655 csomópont van hogy a támogatási rendszer. A múltban sokat írtam arról, hogyan segíthet a hálózaton saját csomópontjának otthoni felállításával, azonban a folyamat kissé ijesztő lehet újoncok vagy olyan emberek számára, akik nem rendelkeznek széleskörű műszaki ismeretekkel.

Ma szeretném áttekinteni a Bitseed-et – egy olyan terméket, amely azt állítja, hogy egy „plug n play” csomópont az átlagos felhasználók számára. Csak csatlakoztassa otthon az útválasztójához, és saját személyes csomópontjának futtatásával azonnal része lesz a Bitcoin hálózatának. Természetesen erre mindig használhatja a személyi számítógépét, de akkor nagy mennyiségű helyet kell adnia a merevlemezről, hogy letöltse a Blockchain-ot a gépére..

A Bitseeddel a dolgok egyszerűbbek. A gép a legújabb Bitcoin verzióval és már telepített blokklánccal érkezik (természetesen a szállítás idején). A fejlesztők azt állítják, hogy csak az áramellátás marad és csatlakoztatva van egy internetkapcsolathoz.

A Bitseed megrendelésekor választhat néhány különböző merevlemezméretet, 480 GB és 2 TB között (van egy egyszerű verzió is, amelyet itt nem fogok áttekinteni). A merevlemez mérete meghatározza, hogy a Bitseed meddig tud működni, mivel a blokklánc évente körülbelül 45 GB-kal nő (2016-ban 43 GB-tal nőtt). Körülbelül 2 hónappal ezelőtt rendeltem meg a Bitseed-et, amikor is elérhető volt egy 320 GB-os verzió.

A Bitseed szállítása meglehetősen egyszerű volt, azonban valamilyen oknál fogva a költségekkel kapcsolatos problémák miatt nem szállítják nemzetközi nyomon követéssel. Személy szerint nem bánnám még néhány dollárt elkölteni, hogy megtudjam, hol van a csomagom az út minden egyes lépésén. A termék megrendelése után 2-3 napba telhet, amíg kiszállítják. Ez azért van, mert jelenleg minden Bitseed megrendelésre készül, így valaki valóban telepíti a legújabb Bitcoin verziót és blokkláncot a gépedre.

Egy hónapba tellett, mire a csomag megérkezett a házamba, de ez részben az országom elég gagyi postai rendszerének köszönhető. Miután megérkezett, alig vártam, hogy beinduljon.

De ekkor mentek délre a dolgok …

Alapvető használatra csak annyit kell tennie, hogy Ethernet kábellel csatlakoztatja a Bitseed-et az útválasztóhoz, és bekapcsolja. Az áramellátás után a készülék 2 órán belül automatikusan elindul. A Bitcoin utoléri a blokk aktuális magasságát, majd folyamatosan fut, teljes bitcoin csomópontot fogadva.

Ennyit minden felhasználó képes kezelni, azonban szerettem volna megbizonyosodni arról, hogy a Bitseed valóban működik-e. Tehát az utasítások teljesítése után megpróbáltam hozzáférni a készülékemhez. Az eszköz eléréséhez meg kell találnia annak IP-címét az otthoni hálózatban. Ha ez hamisnak tűnik, akkor ugyanabban a hajóban vagyunk.

Néhány kutatás után megtudtam, hogy az útválasztómhoz csatlakoztatott minden eszköznek (pl. Számítógépem, Bitseed, iPhone készülékem stb.) Címe van számok formájában. Például az alábbi képen látható egy számítógép, egy iPad és egy nyomtató (HPC5 …), amely csatlakozik az útválasztóhoz, de nincs Bitseed.

IP-cím

BTW – Ahhoz, hogy erre a képernyőre jussak, be kellett jelentkeznem az útválasztómba, Ezt a bemutatót használtam megérteni, hogyan kell csinálni.

Tehát a Bitseed valamilyen oknál fogva vagy nem csatlakozott az útválasztóhoz, vagy csak nem indult el. Nagyjából eltévedtem. Ennyit a plug n play-ról …

A következő 4 órát technikus barátokkal töltöttem, és megpróbáltam ezt távolról hibakeresni, de úgy tűnt, hogy semmi sem működik. Támogatási kérelmet küldtem a Bitseed fejlesztőinek, azonban azt mondták, hogy első megjelenésre úgy tűnik, hogy a lemezmeghajtót nem találták, ami azt jelenti, hogy a szállítás során valami megsérült.

Végül úgy döntöttem, hogy átadom a gépet az egyik barátomnak a Bitcoin nagykövetség hogy maga is megnézze. Néhány nap múlva azt mondta nekem, hogy valami különösebb cselekedet nélkül sikerült elindítania.

Az eredmény az, hogy 2 hetes, nyilvánvaló ok nélkül végzett kemény munka után a Bitseed a tel-avivi Bitcoin nagykövetségen működött és egy új csomópont támogatta a Bitcoin hálózatot.

munkába zárva

Miután működött, akkor hozzáférhettem a Bitseed kezelőpanelemhez, ha beírtam az eszköz helyi IP-címét a böngészőmbe (pontosan ugyanezt a címet, amelyet korábban próbáltam megtalálni).

letiltott státus

amint láthatja, a készülékem körülbelül 52 GB szabad területtel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy valószínűleg 2017 végéig kitart. Annak érdekében, hogy ellenőrizhessem, hogy a Bitseed valóban a Bitcoin hálózat része-e, a csomópont állapotát a kezelőpanel.

Bitseed csomópont állapota

Tehát a Bitseed-en a legfrissebb Bitcoin Core verzió fut (amely tartalmazza a Segwit-et is), és a nyilvános IP-címem is ezen az oldalon szerepel. Az eszköznek jelenleg 79 kapcsolata van a hálózat többi csomópontjával.

Annak ellenőrzésére, hogy a védettjeim jelenleg fogadják-e a bejövő kapcsolatokat más csomópontokról, használhatom a 21.co által biztosított eszközt is a ennek az oldalnak az alsó része. Csak annyit kell tennem, hogy beírom a nyilvános IP-címet, és megnyomom a „Csomópont ellenőrzése” gombot. Ne feledje, hogy a Bitseed hetente egyszer 30 percre leáll a blokklánc biztonsági mentésének ideje alatt. Ha az adott időpontban megpróbálja elérni a csomópontot, akkor nem lesz sikeres.

csomópont kapcsolatának ellenőrzése

Következtetésem a Bitseedről

A plug n play Bitcoin csomópont ötlete fantasztikus, és azt hiszem, ilyesmire van szükségünk a közösségben. A Bitseed megvalósítása azonban mégsem tökéletes. Az eszköz nem működött „úgy, ahogyan meghirdették”, a támogatás elmaradt, és csak egy pillanatban nem reagált. Ha nem lennék olyan kitartóan a gép működésében, valószínűleg egy-két óra múlva feladtam volna. Olyan érzés, mintha ez egy mellékprojekt lenne a Bitseed alapítói számára, és ezért nem számíthat arra, hogy teljes támogatást kap, még akkor is, ha fizető ügyfél lesz..

Sajnálattal mondhatom, hogy a Bitseed jelenlegi állapotában nem jó vétel, nagyobb esélye van a vásárló csalódására, mint elégedettségre. Természetesen ez a saját személyes véleményem, miután megtapasztaltam a fent leírtakat, más lehet a szerencséd.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me