BitXBay – en Bitcoin-baserad, decentraliserad, anonym marknad

På Bitcointalk, ett online webbforum för diskussion Bitcoin, en användare som kallas ”bitXbay” meddelade vad han kallar den första och enda peer to peer-decentraliserade onlineplattformen för handel. Det är inte den första förmodade decentraliserade marknaden. Men alla andra sådana plattformar som för närvarande är under utveckling är serverbaserade, åtminstone bland dem som har nått funktionell kapacitet. Administratörer används fortfarande för att övervaka och eventuellt manipulera transaktioner, vilket ger möjlighet till stöld. Moderatorerna på dessa andra marknadsplatser kan välja att ta bort varor eller tjänster. Moderatorerna på dessa andra marknadsplatser kan välja att ta bort varor eller tjänster. Det här problemet åtgärdas på BitXBays marknadsplats genom att fungera via Bitmessage-nätverket.

Bitmessage och Bitcoin

Bitmessage är ett decentraliserat och krypterat e-postkommunikationssystem som kan användas för att skicka meddelanden till en eller flera individer. Den skapades av mjukvaruutvecklaren Jonathan Warren som modellerade den efter kryptovalutor och släpptes i november 2012 under Michigan Institute of Technology License. Det blandar meddelanden som skickats och tagits emot med andra användares inkorgar för att upprätthålla identitet, liknande protokollet i Mörk plånbok. Programvaran växte i popularitet efter juni 2013 på grund av avslöjanden från American National Security Agency som övervakar e-postaktivitet. Systemet krypterar alla inkommande och utgående meddelanden genom kryptering med offentlig nyckel. Detta hindrar någon annan än den avsedda mottagaren av meddelandet från att dekryptera det. Det återskapar alla meddelanden i ett anonymt, peer-to-peer-nätverk, blandar alla krypterade meddelanden från en enskild användare med alla andra användare i nätverket. E-postadresser för Bitmessage är serier av slumpmässiga bokstäver och siffror, i syfte att stark kryptering, tillsammans med att säkerställa att identitet inte kan knytas till en Bitmessage-adress. Dess nycklar är kompatibla med Bitcoin-nycklar. Noder lagrar krypterade meddelanden i två dagar innan de tas bort, vilket innebär att inga meddelanden arkiveras i nätverket. Bitmessage använder också “Chans”, en decentraliserad och helt anonym e-postlista. De kan inte tas bort genom att stänga av en server, de kan inte censureras och chan-meddelanden innehåller inte avsändarens adress eller mottagarens adress. Bitmessage-nätverket används för att skicka nycklar, transaktions-ID och kommunikation. Ett speciellt filter skapas för att undvika skräppost eftersom ingen central moderator kan avvisa eller godkänna transaktioner. Filtret kontrollerar alla överföringar till de två Bitcoin-adresserna som ägs av BitXBay och prioriterar de som involverar mer kapital. Filter inklusive artikelkategori och land planeras snart att implementeras och användarskapade kategorier har redan implementerats.

BitXBays infrastruktur

Transaktioner sker i form av escrow med multisignaturadresser, med tre för varje transaktion. En används för den primära transaktionen och den andra för försäkringsbetalningar. Kunden som initierar en transaktion överför fem procent av avgiften för produkten eller tjänsten till en av multisignaturadresserna. När en säljare observerar att pengar överförs överför han fem procent av produktavgiften för sin egen förmögenhet som försäkring till en adress. På det här sättet, om en säljare försöker fuska en köpare, kommer hans egna pengar att offras och detsamma gäller för en skadlig köpare. Om transaktionen passar köparen undertecknar han transaktionen och de fem procent som läggs fram returneras till deras plånbok när transaktionen är genomförd. Det finns en enda offentlig kanal för erbjudanden med privata meddelanden för direktkommunikation. Bitcoin används för betalning.

Framtida potential för BitXBay, Bitcoin och decentraliserade system

Skiljedom i BitXbay baseras enbart på försäkringsplånböckerna. Men ett system av Orakel skulle kunna genomföras för att också lösa tvister. Oracles skulle inkludera grupper av individer som tilldelats för att lösa tvister mellan köpare och säljare med ett incitament för betalning om transaktionen är genomförd eller löst. Försäkringsavgifter kan gå till Oracle skiljemän, med en viss andel av båda sidor som lägger in kapital som fördelas mellan dem. Detta möjliggör ett mer neutralt system av resolutioner i motsats till att kämpa fram och tillbaka i privata meddelanden tills en önskvärd transaktion tvingas avslutas på grund av dålig diplomati på någon av eller båda sidor eller helt enkelt förlorar en försäkringsinsats.

Om ett sådant system skulle implementeras skulle konsekvenserna av en sådan marknadsplats vara enorma. På grund av inga centraliserade servrar skulle det vara omöjligt för regeringar att reglera eller censurera sådana transaktioner. Genom användning av proxyservrar eller krypterade operativsystem kan man skapa en helt extra laglig marknadsplats. Detta öppnar också portarna för internationella transaktioner, eftersom endast klassificering skiljer individer från hela världen. Inrättades ett system med kontrakt, t.ex. OpenBazaar, då finns samma potential för skiljebaserade lagssystem. Bitcoin-priset skulle stiga exponentiellt om ett sådant online-system polerades och började användas i stor utsträckning av Bitcoin-samhället, vilket långsamt eliminerade behovet av fiatbaserade onlinemarknadsplatser som eBay och orsakade bredare antagande av kryptovalutor som helhet. Bitcoin har inlett en ny era av onlinehandel som är fri från någon reglering eller centralisering.

Skaparen hoppas att detta kommer att bidra till att motivera andra att skapa anonyma och decentraliserade handelsplattformar, med källkoden offentligt tillgänglig för redigering och felreparation. Den här första versionen är bara en initial alfaversion och säkerhet kan vara ett problem. VMWare-bilden är länkad nedan, som innehåller WinXP, BitXBay-klienten och blockchain för omedelbar handel. VMWare-spelare behövs för att köra programvaran.

Ansvarsfriskrivning: Coin Brief kan inte garantera säkerheten för filerna som är länkade till nedan. Var försiktig om du bestämmer dig för att kolla in det.

 BitXBay v.1.1.4 vmware-bild.

Eller kolla in BitXBays Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me