Biztonságos Bitcoin pénztárcám: Bitcoin biztonsági tippek

A legutóbbi nagy horderejű kompromisszumokkal és csapkodások a Bitcoin ökoszisztémában, Bitcoin pénztárca a biztonság rendkívül fontos kérdéssé vált. Gondoskodnunk kell arról, hogy pénztárcánk ne legyen hátsó nyílású, és ne legyen kiszolgáltatott a hackereknek.

Ezen felül a legtöbben tudják, hogy miután elküldték a bitcoinokat, azokat nem lehet visszakeresni. Ez kiemelt fontosságúvá teszi a Bitcoin biztonságának megértését. Mivel a Bitcoin hálózat lehetővé teszi az egyén számára, hogy legalább némileg anonim legyen, a hackerek úgy tűnik, biztonságosabbnak érzik magukat, és ezért egyre több hacker folyik bitcoin ellopásában.

5 lépés a Bitcoin pénztárca biztonságának biztosításához

Íme néhány egyszerű tipp, amelyeket felhasználva megvalósíthat Bitcoin pénztárca biztonságos, és javítsa a Bitcoin biztonsági szokásait:

Titkosítsa a Bitcoin pénztárcáját

A pénztárca titkosítása nagyon hasznos. Ban,-ben Bitcoin törzs kliens, navigáljon a beállításokhoz, majd kattintson a pénztárca titkosítására. Írja be jelszavát, és győződjön meg róla, hogy nagyon erős. Íme néhány tipp a biztonságos jelszó előállításához:

  • Használjon jelszógenerátort, ez a folyamat teljesen véletlenszerű lesz, és a bitcoinjai nem esnek áldozatul a durva erőfeszítések kísérleteinek.
  • Ne adjon meg személyes adatokat a jelszóban; például a születési dátum, név stb.
  • Próbálja meg a jelszót nagybetűk, kisbetűk, számok és szimbólumok keverékévé tenni.
  • Próbálja meg a jelszót a lehető leghosszabb ideig megadni.
  • Készítsen néhány fizikai másolatot a Bitcoin pénztárca jelszaváról, és tegye biztonságos helyre. Például írja le, és rejtse el valahol, hogy biztonságos lesz, emlékezni fog rá, de mások nem néznék ki. Ezenkívül az internethez nem csatlakozó számítógéppel létrehozhat egy jelszót tartalmazó szövegfájlt, majd titkosíthatja ezt a szöveges fájlt egy másik jelszóval, amelyet könnyebben megjegyezhet, és tárolhatja flash meghajtón / beírhatja CD vagy DVD.

Egy extra Bitcoin biztonság érdekében válasszon egy több aláírással ellátott Bitcoin pénztárcát

Ez nagyon hasznos lehet azoknak a vállalatoknak, amelyek vezetői megoszlanak a különböző emberek között. Még akkor is, ha egy hacker hozzáfér a pénztárcához, mégsem lehet lopni a Bitcoins-t. Egyszerűbben fogalmazva: a több aláírás pénztárca fix számú kulcs van, mondjuk „m”, és a kivonás végrehajtásához „n” kulcsszámú aláírást igényel. Ez az „n” aláírásnál „m” néven is ismert. Így újabb akadályt hoz létre a hacker számára, hogy legyőzze, ezzel növelve a pénztárca biztonsági szintjét.

Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot a Bitcoin pénztárcáról

Ennek nem szabad történnie. További biztonsági intézkedésként meg kell próbálnia a biztonsági másolatok szétosztását különböző helyeken. A biztonságos páncélszekrény használata szintén ajánlott. A biztonsági másolatok online karbantartása nem ajánlott, mivel hajlamosak különféle fenyegetésekre. Ha úgy dönt, hogy online tárolja őket, próbáljon meg egy online pénztárcát használni, amely biztosítja multi-sig pénztárcákat, és megfelelően titkosítja a pénztárcákat.

A maximális Bitcoin biztonság érdekében használjon offline pénztárcát vagy egy Bitcoin tároló pénztárcát

Néhányan sokat használhatnak bitcoinokat, ami azt jelenti, hogy valószínűleg napi rendszerességgel fog tranzakciókat folytatni. Ha nagy mennyiségű bitcoinot kezel, akkor a Bitcoin biztonsága még fontosabb az Ön számára, és javasoljuk, hogy készítsen legalább két külön pénztárcát. Az egyik pénztárcát a mindennapi tranzakciók végrehajtására használják, a másik pénztárca pedig egy offline pénztárca lesz, amelyet hűtőtárcaként vagy takarékpénztárcaként kell használni, hogy pénztárcája biztonságban legyen az online fenyegetések ellen. A követéssel biztonságos offline pénztárcát hozhat létre ez bemutató a legjobb Bitcoin pénztárcától.

Próbáljon ki egy Bitcoin papír pénztárcát

A papír pénztárcák a legköltséghatékonyabb és legegyszerűbb módszerek bitcoinok tárolása. A papír pénztárcák használatával biztonságban lehet a rosszindulatú programok, a vírusok és a billentyűzárak folyamatosan növekvő gyakorisága ellen, és így a Bitcoin pénztárcája is biztonságos. Sőt, nem sok időbe telik a papír pénztárca létrehozása. Bitcoin papír pénztárcát készíthet bitaddress.org ami nagyon gyors, egyszerű és biztonságos. A nagyobb biztonság érdekében akár letöltheti a forráskódot a github-ról, amely fel van tüntetve a honlapon, majd összeállíthatja egy olyan számítógépen, amely nem csatlakozik az internethez, és ezzel létrehozhatja papírpénztárcáját..

Összességében elmondható, hogy ezekkel a remek apró tippekkel sokkal kevésbé lesz sebezhető a hackerek és a rosszindulatú programok ellen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me