Budućnost Bitcoina

Do sada je 2014. bila užurbana vožnja Bitcoin, a krajolik digitalne valute brzo se mijenja. Neprijatelji su postali glasniji u svom vrištanju “Bitcoin je mrtav!”, Pa čak i pobožni pristaše imaju postaju nesigurni o tome što se sprema za Bitcoin u bliskoj budućnosti. Međutim, uopće nisam zabrinut.

Zašto će Bitcoin i druge digitalne valute preživjeti

Nedavne neravnine služe samo za jačanje otpornosti Bitcoina. Uz smrt Mt. Gox, koja je bila najveća razmjena u većini povijesti Bitcoina, više malih razmjena otkriveno je kao prijevara, mnoge vlade pooštravanje propisa, i nekoliko uhićenja koja su se odnosila na usluge povezane s Bitcoinom, mnogim se strancima činilo očitim da je Bitcoin gotov. Da je Bitcoin tvrtka, kako se čini da mnogi zbunjeni pojedinci misle, tada bi taj proces razmišljanja bio logičan. Međutim, Bitcoin nije tvrtka. Bitcoin je ideja i ideje se ne mogu ubiti na takav način. Suštinska vrijednost u lancu blokova i učinkovitost decentralizirane mreže, umjesto treće strane, rukovanje deviznim transferima čine Bitcoin relativno nepobjedivim. Užasni događaji, poput prethodno spomenutih, imat će suprotan učinak kakav očekuju klevetnici. Ovi problemi će se ispraviti, sustavi koji komuniciraju s Bitcoinom će se razvijati, a sljedeća generacija burzi, trgovačkih usluga i dobavljača učit će na pogreškama svojih prethodnika.

Što slijedi za Bitcoin?

Očekujte da ćete vidjeti kako će se nevjerojatni sustavi pojaviti na mreži ili biti najavljeni u narednim mjesecima. Razmjene će se razvijati kako bi se korisnicima pružila zaštita od krađe, ne samo od hakera, već i od same razmjene. To se već može primijetiti kod dvofaktorske autentifikacije i multi-sig Bitcoin novčanike.  U dvofaktorskoj autentifikaciji, korisnička sredstva mogu se koristiti ili premještati samo ako je naveden sekundarni kôd za ovjeru, koji se često dobiva pomoću Google autentifikacije. Kod m-of-n transakcija, za dovršavanje transakcije potreban je više potpisa, m, a ne samo jedan tradicionalnim metodama. Na primjer, ako se koristi metoda transakcija s potpisom 2 od 3, tada vlasnik jednog potpisa ne bi imao mogućnost premještanja sredstava. Bio bi potreban najmanje 1 od preostala 2 potpisa. Mjenjačnica može imati jedan ključ za potpisivanje transakcija, dok korisnik ima još jedan, a konačni je u posjedu pouzdanog arbitra ili ga čak posjeduje korisnik na način koji bi se koristio samo u hitnim situacijama. Općenito bi korisnik dao jedan ključ, a razmjena drugi, za autorizaciju transakcija. Međutim, ako je razmjena iz nekog razloga preuzeta izvan mreže, korisnik bi mogao koristiti ključ za hitne slučajeve, zajedno sa svojim primarnim ključem, za pristup svojim sredstvima.

Razvijaju se druge metode zaštite korisnika ili davanja dodatne funkcije Bitcoin-u kako bi se povećala dostupnost Bitcoina i pružile dodatne razine sigurnosti koje će biti potrebne za uobičajeno prihvaćanje.

Kako će se graditi bitcoin? Hoće li iz toga nastati i druge digitalne valute?

Predlažu se bočni lanci koji bi omogućili izgradnju novih blokovskih lanaca od glavnog Bitcoin blockchaina. Sigurnost sigurnosnih kopija tih lanaca bit će bitcoini s kojima su povezani, ali omogućuju izmjene načina funkcioniranja bitcoina unutar njih. Programeri bi mogli stvoriti bočne lance za brže transakcije, eksperimente u funkcionalnosti Bitcoina ili bilo koju drugu ideju koju programer može zamisliti.

Kovanice u boji omogućit će korisnicima da dionice, vrijednosne papire, derivate, karte itd. Vežu za bitcoin ili bitcoin, na način koji će osigurati dokazivo vlasništvo. Kako se ovo može koristiti, ograničeno je samo na maštu korisnika koji želi obojiti novčić. Trenutno je većina ideja usredotočena na financije i poslovanje, ali to nije nužno jedina upotreba.

Bitcoin nije mrtav, niti će uskoro umrijeti. Nastavit će rasti na način koji za tradicionalne sustave nije moguć. Otvoreni izvor, distribuirana i decentralizirana osnova Bitcoina stvara nevjerojatnu učinkovitost i beskrajne mogućnosti. Omogućuje vrstu prirodne evolucije koja se ne vidi u poslu ili sustavu kojim upravlja pojedinačna osoba ili grupa. Bilo koja ideja može se predložiti, razviti i objaviti, a tržište će samo odlučiti da li je vrijednost ili nedostatak.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map