Butterfly Labs stängdes av FTC, anklagade för ”orättvisa och vilseledande metoder”

Den Kansas-baserade verksamheten som drivs av Bitcoin-gruvutrustningstillverkaren Butterfly Labs har stängts av nationella handelsinstitutet. USA: s myndighet avslöjade i ett uttalande publicerat online att åtgärden genomfördes i enlighet med ett beslut utfärdat av en domstol i Western District of Missouri.

Handlingen – kopplad till en civil rättegång startade av FTC mot tillverkaren – sätter stopp för rykten som blev viral förra lördagen (19), och sprider nyheterna om att Butterfly Labs raiderades av US Marshalls.

På begäran av Federal Trade Commission har en federal domstol stängt av Butterfly Labs, ett Missouri-baserat företag som påstås bedrägligt marknadsförda specialdatorer utformade för att producera Bitcoins, ett betalningssystem som ibland kallas “virtuell valuta”.

Enligt stämningen fann FTC att Butterfly Labs hade överträtt avsnitt 5 (a) i FTC-lagen genom bedriver ”orättvis eller vilseledande affärsmetoder i eller påverkar handeln”. Åtgärden nämner inte bara Butterfly Labs utan också tre direktörer i företaget som svarande: Jody Drake, Nasser Ghoseiri och Sonny Vleisides.

Jalapeno-Prototyp2Genom att hänvisa till ”orättvis eller vilseledande affärsmetoder” betyder FTC företaget debiterade ”mellan $ 149 och $ 29 899 i förskott” för gruvutrustningen, men levererade inte majoriteten av produkterna. Dussintals konsumenter har klagat i flera månader och säger att de aldrig fick maskinerna efter att betalningen gjordes.

Ett av de bästa exemplen på “bedrägeriet”, enligt den allmänna uppfattningen som upprepades i forum som BitcoinTalk eller Reddit, var lanseringen av gruvanordningen BitForce i juni 2012. Med en kraftfull marknadsföringsstrategi bakom varumärket översvämmades Butterfly Labs med order, men från och med september 2013 väntade över 20 000 konsumenter fortfarande på sin gruvutrustning, CryptoCoinNews rapporterar.

Även där Butterfly Labs levererade en Bitcoin-gruvdator till en konsument, noterar klagomålet att de föråldrade datorerna var värdelösa för sitt avsedda syfte på grund av Bitcoin-systemets unika karaktär. Medan fler Bitcoins bryts ut varje dag minskas det totala antalet tillgängliga Bitcoins för mina till hälften varje år. Kombinerat med det faktum att varje ny generation av datorteknik som används för att bryta Bitcoins gör tidigare generationer i princip föråldrad, innebar förseningen med att leverera datorer till konsumenter att Bitcoin-gruvdatorerna aldrig kunde generera den mängd Bitcoins som Butterfly Labs lovade konsumenterna..

Och det är inte allt, som FTC går också efter Butterfly Labs inte bara på grund av företagets utrustning utan för deras påstådda gruvtjänster. I december 2013 började det amerikanska företaget erbjuda dessa tjänster och fick hundratusentals dollar i förskott. FTC hävdar dock att företaget aldrig tillhandahållit några Bitcoin-gruvtjänster till konsumenter.

“Vi ser ofta att när en ny och lite förstådd möjlighet som Bitcoin presenterar sig kommer bedragare att hitta sätt att dra nytta av allmänhetens spänning och intresse”, säger Jessica Rich, chef för FTC: s Bureau of Consumer Protection. “Vi är glada att domstolen biföll vår begäran om att stoppa denna verksamhet, och vi ser fram emot att sätta företagets missnöjda vinster tillbaka i konsumenternas händer”, tillägger hon.

Detta nya beslut har utfärdats av domstolen nu förbjuder företaget att göra affärer samtidigt som det fryser sina tillgångar och placerar företaget i konkurs.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Butterfly Labs har öppet svarat på Federal Trade Commissions agerande och hävdade att straffen var “tunghänt”. I ett uttalande anklagar företaget också FTC för att “gå i krig mot Bitcoin (…) från och med Butterfly Labs”, ett “mycket riktigt” företag som levererade över 33 miljoner dollar i produkter till kunder. Företaget påminner också läsarna om att det frivilligt beviljade nästan 17 miljoner dollar i återbetalning till kunder på grund av annullerade beställningar.

Mot bakgrund av de senaste händelserna, tillverkaren bad att presentera vittnen till sin fördel under en utfrågning som kommer att äga rum den 29 september och försäkrade att det kommer att samarbeta fullt ut med den tillfälliga mottagaren som utsetts av domstolen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me