Changelly pregled i usporedba

Changelly pregled i usporedba

Changelly je brza i relativno anonimna usluga razmjene kriptovaluta koja vam omogućuje trgovanje gotovo bilo kojom kriptovalutom. U ovom postu pregledat ću tvrtku i njene usluge.

Changelly Sažetak recenzije

Changelly radi ono što piše na limu: Korisnici mogu brzo i jednostavno trgovati između kriptovaluta u skladu s njihovim potrebama. Naknada za trgovinu kriptovalutama od 0,5% nije iznuđivačka – zapravo je prilično jeftina za tako prikladan proizvod.

Međutim, tvrtka može biti malo transparentnija u pogledu svog poslovanja. Glavna stvar koju trebate zapamtiti je da ne koristite Changelly za fiat trgovine jer su tečajevi smiješno visoki.

To je Changelly ukratko. Ako želite detaljniji pregled Changellyja i dalje čitajte, evo što ću pokriti:

1. Pregled tvrtke

Changelly vam omogućuje da trenutno trgujete kriptovalutom i bez registracije na bilo kojoj burzi ili provjere vašeg identiteta.

Djelujući od 2015. godine sa sjedištem na Malti, Changelly je izvorno bio povezan s timom Minergatea, što sam također pregledao. Međutim, danas su to dvije različite tvrtke (prema izvoru iz Changellyja).

Changelly koristi robota za automatsko trgovanje koji se integrira s nekim od najvećih trgovačkih platformi, uključujući Poloniex, Binance i Bittrex. Djeluje davanjem ponuda i traži na odgovarajućim burzama da predlože najbolje dostupne cijene na trgovinskim parovima. Ovo je slično usluzi koju nudi Shapeshift.


2. Changelly usluge

Changelly nudi trenutnu, jednostavnu i relativno anonimnu uslugu kripto razmjene. Usluzi se može pristupiti putem web stranice tvrtke, njezine mobilna aplikacija (Samo za Android) ili putem različitih novčanika treće strane.

Najpopularniji novčanici koji integriraju Changelly su TREZOR, Ledger, Exodus, Jaxx, Coinomi i Edge.

Početna stranica Changelly

Changelly također nudi svoj API i prilagodljivi widget za plaćanje za web stranice. Korištenjem widgeta korisnici mogu razmjenjivati ​​kripto s web mjesta, bez potrebe za odlaskom na Changellyjevo web mjesto.

Web stranica tvrtke također vam omogućuje kupnju Bitcoina kreditnom karticom putem integracije s Simplexom.

Iako se Changelly hvali svojim jednostavnim i relativno anonimnim postupkom kupnje, on Države da može zahtijevati puni postupak provjere ako se određena trgovina ili korisnik čini sumnjivim.

3. Changelly Mobile App

Changelly nudi mobilnu aplikaciju koja je dostupna na iOS-u i Androidu.

Aplikacija je izuzetno intuitivna i user-friendly, omogućavajući korisnicima brzu izmjenu kriptovaluta u pokretu. To uključuje opcije za promjenjivi i fiksni tečaj, kao što biste to učinili na web mjestu Changelly.

Changelly swap zaslon

Također ima mogućnost kupnje kripto valute putem fiat valute putem Changelly partnera Simplex, koristeći kreditnu ili debitnu karticu.

Da bi upotpunio iskustvo, Changelly je također dodao zaslon za praćenje kripto cijena, koji omogućava korisnicima da vide cijene i grafikone za svoje omiljene kripto valute.

Changelly popis za nadzor

Sve u svemu, aplikacija Changelly jedna je od najjednostavnijih i najintuitivnijih aplikacija koje sam vidio u kripto, što je čini prikladnom za svakoga – uključujući početnike.

Kako koristiti Changelly?

To je to – nakon otprilike 30 minuta tražene kovanice trebali biste primiti u novčanik. Evo kako postupak izgleda na web mjestu:


4. Valute i načini plaćanja

Changelly nudi pristup preko 140 različitih kripto valuta. Širok raspon kriptovaluta stvara priliku za razmjenu bilo koje dvije valute izravno uz minimalnu muku.

Tradicionalne platforme za trgovanje kriptovalutama uglavnom imaju ograničen izbor trgovačkih parova, što znači da ponekad korisnici moraju izvršiti više transakcija da bi dobili željenu kriptovalutu.

S Changellyjem možete u jednoj transakciji sastaviti vlastite trgovinske parove s bilo kojom kriptovalutom dostupnom na platformi. Trebate samo odabrati trgovinski par i softver će se pobrinuti za trgovanje.

Na primjer, Dogea možete lako zamijeniti za Steem u jednoj transakciji.  Kliknite ovdje da biste vidjeli sve podržane valute.

Nedavno je Changelly dodao fiat valutu, uključujući kupnju kreditnih i debitnih kartica. Iako je ovo dobrodošao dodatak za nove korisnike, važno je obratiti pažnju na naknade s ovom značajkom.

5. Changelly naknade

Changelly se hvali svojim naknadama sa statičkim stopama kao glavnom pogodnošću svoje usluge. Uz Changelly, svi zajmovi jamče naknadu od 0,5%, što je prilično konkurentno, kad se sve kaže.

Međutim, jeftinije cijene mogu se naći pri izravnom radu na trgovinskim platformama kao što su Bitstamp ili Kraken.

Ipak, ako obavljate više poslova za premještanje altcoin-a, tada će Changelly zapravo postati jeftinija opcija, posebno s manjim iznosima.

Kada je riječ o obrtima koji koriste fiat valutu, ovdje treba spomenuti masovno upozorenje. Trgovine iz fiat valute (tj. Dolara, eura, itd.) Tvrde da drže 0,5% statičke naknade, ali u stvarnosti to se ne čini istinom. Tečajevi se razlikuju s ovom metodom i vjerojatnije je da ćete trgovati po višem tečaju zbog nepravednog tečaja.

U njihovu obranu Changelly vas upozorava na visoke honorare, a tim tvrdi da je to izvan njihove kontrole. Razlog tome je taj što je Changellyu za obradu ovih transakcija potrebna usluga plaćanja treće strane (trenutno Indacoin i Simplex) koja uvelike mijenja stopu.

Naknade za izravnu kupnju

Kada kupujete kriptovalute kreditnom karticom na Changellyju, primijetit ćete da su naknade znatno veće. Važno je razumjeti zašto.

Sve transakcije bankovnih kartica na Changellyju pružaju Simplex i Indacoin. Za BTC, BCH, LTC, XRP i ETH Changelly podržava izravna plaćanja koja pruža Simplex, tako da ove kripto datoteke možete kupiti bez dvostruke konverzije.

Međutim, prilikom kupnje drugog novčića navedenog na Changellyju, transakcijom će upravljati Indacoin. U tom će se slučaju iznos fiat-a pretvoriti dva puta: iz fiat-a u BTC i iz BTC-a u traženu kriptovalutu.


6. Ograničenja kupnje

Kada trgujete kripto s kripto, nema ograničenja iznosa transakcije. Međutim, fiat transakcije imaju ograničenja kupnje:

  • SAD, Kanada i Australija – Ograničenje od 50 dolara za prvu transakciju. Sljedeća kupnja mogla bi se obaviti za 4 dana (ograničenje od 100 USD) i 500 USD nakon 7 dana od prve kupnje. Ne više od 3 plaćanja tijekom prvog tjedna. Nema ograničenja u jednom mjesecu.
  • ZND regija (Rusija / Ukrajina / Bjelorusija / Kazahstan / Armenija / Gruzija) – Ograničenje od 200 dolara za prvu transakciju. Sljedeće povećanje limita moglo bi se izvršiti za 24 sata. Ukupni limit za prvi tjedan je 2000 USD, a za prvi mjesec 10000 USD.
  • EU i druge zemlje – Ograničenje od 100 USD za prvu transakciju, sljedeća kupnja može se obaviti za 4 dana s ograničenjem od 200 USD i 500 USD nakon 7 dana od prve kupnje. Ne više od 6 plaćanja unutar prvog tjedna. Nema ograničenja u jednom mjesecu.

Ako želite kupiti Bitcoin kreditnom karticom putem Changellyja, imat ćete sljedeća ograničenja:

  • Prva transakcija: od 50 do 10.000 USD
  • Dnevno ograničenje: do 20.000 USD
  • Mjesečno ograničenje: do 50.000 USD

7. Zemlje koje podržavaju

Prema Changelly’s-u Uvjeti pružanja usluge nećete moći koristiti razmjenu ako živite u bilo kojoj od sljedećih zemalja:

Kuba, Iran, Sjeverna Koreja, Krim, Sudan, Sirija, Sjedinjene Američke Države (uključujući sva američka područja poput Portorika, Američke Samoe, Guama, sjevernog otoka Mariana i američkih Djevičanskih otoka (St. Croix, St. John i St. Thomas), Bangladešu i Boliviji, kao i bilo kojoj drugoj zemlji koja je podvrgnuta Sankcijskom popisu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda i njegovom ekvivalentu.


8. Korisnička podrška i pregledi kupaca

Nema sumnje da se cijela industrija bori za pružanje pouzdane usluge kupcima. Čini se da Changelly uglavnom radi respektabilan posao s relativno visoka ocjena zadovoljstva na TrustPilotu.

Članovi tima često odgovaraju na upite u roku od nekoliko sati, a postoji mnogo izvještaja o rješavanju problema za manje od 24 sata.

Web stranica je posebno čista i lako razumljiva, tako da korisnici imaju minimalnu krivulju učenja za početak trgovanja.

Dubina Pitanja također vam pomaže da se educirate o web mjestu i usluzi. Podrška se pruža putem chata na web mjestu.

Međutim, osim poštovane količine pozitivnih kritika, postoje mnogo recenzija s jednom zvjezdicom o skupim zanatima i nedostajućim sredstvima. Kao što je gore spomenuto, Changelly tvrdi da ima naknade od 0,5%, ali u stvarnosti to može postati puno skuplje za USD i Euro transakcije.

Changelly Review

Čini se da Changelly na svaku recenziju odgovara zahtjevom za daljnjim postupkom. Također možete pročitati odjeljak komentara u ovom postu za dodatne preglede platforme.

9. Changelly vs. Shapeshift

Krajnja konkurencija Changellyja je Shapeshift, slična usluga na čelu s Erikom Voroheesom 2014. koja je stekla puno poštovanja od Bitcoin zajednice.

Iz perspektive korisnika, nema puno razlike između dviju usluga, s tim što je Changelly jeftiniji.

Iz perspektive reputacije, Shapeshift je puno otvoreniji prema svom poslu i ljudima koji vode tvrtku. U usporedbi sam obje tvrtke u prošlosti, ako tražite detaljniju perspektivu.


10. Često postavljana pitanja

Prihvaća li Changelly debitne kartice?

Da, Changelly prihvaća debitne kartice za kupnju kriptovaluta. Možete platiti 3D-sigurnom karticom iz bilo koje zemlje i u bilo kojoj valuti. Debitne kartice preporučuju se puno više od kreditnih kartica, jer ih banka izdavatelj može odbiti.

Koliko vremena Changelly treba za razmjenu između kriptovaluta?

Promjene obično traju između 5 i 30 minuta. Transakcije preko 1 BTC imaju duže vrijeme obrade i mogu potrajati dulje, ovisno o njihovoj veličini.

11. Zaključak – je li Changelly zakonito?

Changelly radi ono što piše na limu: Korisnici mogu brzo i jednostavno trgovati kriptovalutama u skladu s njihovim potrebama. Naknada za trgovinu kriptovalutama od 0,5% nije iznuđivačka – zapravo je prilično jeftina za tako prikladan proizvod.

Glavna stvar koju trebate zapamtiti je da se ne koristite mijenjajuće za fiat trgovine jer su tečajevi smiješno visoki.

Sama tvrtka nije toliko transparentna koliko bi mogla biti. Njezini vlasnici ne otkrivaju svoj identitet, što je uvijek pomalo zabrinjavajuće – tko će biti odgovoran ako sve pođe po zlu?

To je rečeno, Changelly ne drži vaše novčiće na računu, jer šalje sredstva na velike mjenjačnice prije nego što ih uplati izravno u odabrani novčanik.

Osobno, Changelly koristim gotovo godinu dana i nisam imao većih problema. Kad god bih naišao na tehnički problem, Changelly tim je brzo odgovorio. Ako tražite čisto i jednostavno rješenje za trgovinu altcoinima, tada je Changelly pristojan izbor.

Jeste li imali iskustva s Changellyjem? Javite mi u odjeljku za komentare u nastavku.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me