Changelly Review och jämförelse

Changelly Review och jämförelse

Changelly är en snabb och relativt anonym kryptovalutatjänst som gör att du kan handla nästan vilken kryptovaluta som helst där ute. I det här inlägget kommer jag att granska företaget och dess tjänster.

Sammanfattning av Changelly Review

Changelly gör vad det står på burken: Användare kan snabbt och enkelt handla mellan kryptovalutor för att passa deras behov. En avgiftsavgift på 0,5% för kryptovaluta är inte onödig – det är faktiskt ganska billigt för en sådan bekväm produkt.

Företaget kan dock vara lite mer transparent om sin verksamhet. Det viktigaste att komma ihåg är att inte använda Changelly för fiat-affärer eftersom växelkurserna är löjligt höga.

Det är Changelly i ett nötskal. Om du vill ha en mer detaljerad granskning av Changelly fortsätter du att läsa, här kommer jag att täcka:

1. Företagsöversikt

Med Changelly kan du handla kryptovaluta direkt och utan att registrera dig vid något utbyte eller verifiera din identitet.

I drift sedan 2015 och med huvudkontor på Malta var Changelly ursprungligen associerad med Minergate-teamet, vilket jag också granskade. Men idag är det två olika företag (enligt en källa i Changelly).

Changelly använder en automatisk handelsrobot som integreras med några av de största handelsplattformarna, inklusive Poloniex, Binance och Bittrex. Det fungerar genom att lägga bud och ber på respektive börser att föreslå bästa tillgängliga priser på handelspar. Detta liknar den tjänst som Shapeshift erbjuder.


2. Changelly-tjänster

Changelly erbjuder en omedelbar, enkel och relativt anonym tjänst för utbyte av krypto till krypto. Tjänsten kan nås via företagets webbplats, dess mobil app (Endast Android) eller via olika plånböcker från tredje part.

De mest populära plånböckerna som integrerar Changelly är TREZOR, Ledger, Exodus, Jaxx, Coinomi och Edge.

Changelly hemsida

Changelly erbjuder också sitt API och en anpassningsbar betalningswidget för webbplatser. Med hjälp av widgeten kan användare utbyta krypto från webbplatsen utan att behöva gå till Changellys webbplats.

På företagets webbplats kan du också köpa Bitcoin med ett kreditkort via en integration med Simplex.

Medan Changelly skryter om sin enkla och relativt anonyma köpprocess, det stater att det kan kräva en fullständig verifieringsprocess om en viss handel eller användare verkar misstänksam.

3. Changelly Mobile App

Changelly erbjuder en mobilapp som är tillgänglig på både iOS och Android.

Appen är extremt intuitiv och användarvänlig, så att användarna snabbt kan växla mellan kryptovalutor när de är på språng. Detta inkluderar alternativ för flytande och fasta växelkurser, som du skulle göra på Changelly-webbplatsen.

Växla skärm på Changelly

Det har också en möjlighet att köpa krypto med fiatvaluta via Changelly-partner Simplex, med ett kredit- eller betalkort.

För att slutföra upplevelsen har Changelly också lagt till en kryptoprisspårningsskärm, som låter användare se priser och diagram för sina favoritkryptovalutor.

Changelly övervakningslista

Sammantaget är Changelly-appen en av de mest enkla och intuitiva apparna jag har sett i krypto, vilket gör den lämplig för alla – inklusive nybörjare.

Hur man använder Changelly?

Det är det – efter cirka 30 minuter ska du få de begärda mynten i din plånbok. Så här ser processen ut på webbplatsen:


4. Valutor och betalningsmetoder

Changelly erbjuder tillgång till över 140 olika kryptovalutor. Det breda utbudet av kryptovaluta skapar en möjlighet att byta två valutor direkt med minimal krångel.

Traditionella kryptovalutahandelsplattformar har i allmänhet ett begränsat urval av handelspar, vilket innebär att användare ibland måste göra flera transaktioner för att få önskad kryptovaluta.

Med Changelly kan du skapa dina egna handelspar med vilken kryptovaluta som finns på plattformen, i en transaktion. Du behöver bara välja handelsparet och programvaran tar hand om affären.

Du kan till exempel enkelt handla Doge mot Steem i en transaktion.  Klicka här för att se alla valutor som stöds.

Nyligen har Changelly lagt till fiat-valutastöd med inkludering av kredit- och bankkortköp. Även om detta är ett välkommet tillskott för nya användare, är det viktigt att vara uppmärksam på avgifterna med den här funktionen.

5. Changelly-avgifter

Changelly skryter om sina avgifter för statisk ränta som en stor fördel med sin tjänst. Med Changelly garanterar alla affärer en avgift på 0,5%, vilket är ganska konkurrenskraftigt, när allt är sagt och gjort.

Men billigare priser kan hittas när du arbetar direkt på handelsplattformar som Bitstamp eller Kraken.

Ändå, om du gör flera affärer för att flytta altcoins kan Changelly faktiskt bli ett billigare alternativ, särskilt med mindre belopp.

När det gäller handel med fiat-valuta finns det en massiv varning att nämna här. Affärer från fiatvaluta (dvs. dollar, euro osv.) Hävdar att de har den statiska avgiften på 0,5%, men i verkligheten verkar detta inte vara sant. Kurserna varierar med den här metoden och det är mer sannolikt att du handlar till högre kurs på grund av den orättvisa växelkursen.

Till sitt försvar varnar Changelly dig för de höga avgifterna och laget hävdar att detta är utanför deras kontroll. Anledningen till det är att Changelly behöver en tredje parts betaltjänst (för närvarande Indacoin och Simplex) för att bearbeta dessa transaktioner, som varierar hastigheten kraftigt.

Avgifter för direktköp

När du vill köpa kryptovalutor med ett kreditkort på Changelly kommer du att märka att avgifterna är betydligt högre. Det är viktigt att förstå varför.

Alla bankkorttransaktioner på Changelly tillhandahålls av Simplex och Indacoin. För BTC, BCH, LTC, XRP och ETH stöder Changelly direktbetalningar, som tillhandahålls av Simplex, så att du kan köpa dessa kryptor utan dubbel konvertering.

När du köper ett annat mynt noterat på Changelly kommer transaktionen dock att drivas av Indacoin. I det här fallet kommer fiatbeloppet att konverteras två gånger: från fiat till BTC och från BTC till din begärda kryptovaluta.


6. Köpgränser

När du handlar krypto till krypto finns det ingen gräns för transaktionsbeloppet. Men fiat-transaktioner har köpgränser:

  • USA, Kanada och Australien – Gräns ​​på 50 USD för den första transaktionen. Nästa köp kan göras om fyra dagar (100 $ gräns) och 500 $ efter 7 dagar efter det första köpet. Högst tre betalningar under den första veckan. Inga gränser på en månad alls.
  • OSS-regionen (Ryssland / Ukraina / Vitryssland / Kazakstan / Armenien / Georgien) – Gräns ​​på 200 USD för den första transaktionen. Nästa gränsökning kan göras på 24 timmar. Den totala gränsen för den första veckan är $ 2000 och för den första månaden är $ 10000.
  • EU och andra länder – $ 100-gräns för den första transaktionen, nästa köp kan göras på fyra dagar med 200 $ -gräns och $ 500 efter 7 dagar efter det första köpet. Högst 6 betalningar under den första veckan. Inga gränser på en månad alls.

Om du vill köpa Bitcoin med ett kreditkort via Changelly har du följande gränser:

  • Första transaktionen: från $ 50 till $ 10.000
  • Daglig gräns: upp till $ 20 000
  • Månadsgräns: upp till $ 50 000

7. Länder som stöds

Enligt Changelly’s Användarvillkor du kommer inte att kunna använda börsen om du bor i något av följande länder:

Kuba, Iran, Nordkorea, Krim, Sudan, Syrien, Amerikas förenta stater (inklusive alla USA-territorier som Puerto Rico, Amerikanska Samoa, Guam, norra Mariana Island och Amerikanska Jungfruöarna (St. Croix, St. John och St Thomas), Bangladesh och Bolivia, liksom alla andra länder som omfattas av FN: s säkerhetsråds sanktionslista och motsvarande.


8. Kundtjänst och kundrecensioner

Det råder ingen tvekan om att hela branschen kämpar för att tillhandahålla tillförlitlig kundservice. För det mesta verkar Changelly göra ett respektabelt jobb med en relativt hög nöjdhetspoäng på TrustPilot.

Teammedlemmar svarar ofta på frågor inom några timmar, och det finns många rapporter om att problem har åtgärdats på under 24 timmar.

Webbplatsen är särskilt ren och lätt att förstå, så användare har en minimal inlärningskurva för att börja handla.

En djupgående FAQ hjälper dig också att utbilda dig själv om webbplatsen och tjänsten. Support tillhandahålls via en chattlåda på webbplatsen.

Men bortsett från den respekterade mängden positiva recensioner finns det många enstjärniga recensioner om dyra affärer och saknade medel. Som nämnts ovan hävdar Changelly att han har 0,5% avgifter, men i verkligheten kan det bli mycket dyrare för USD- och eurotransaktioner.

Changelly Review

Changelly verkar svara på varje recension med en begäran om uppföljning. Du kan också läsa kommentarsektionen i det här inlägget för ytterligare recensioner av plattformen.

9. Changelly vs Shapeshift

Changellys ultimata konkurrens är Shapeshift, en liknande tjänst som leds av Erik Vorohees 2014 som har fått mycket respekt från Bitcoin-communityn.

Ur ett användarperspektiv är det inte mycket skillnad mellan de två tjänsterna, med Changelly som den billigare.

Ur ett rykteperspektiv är Shapeshift mycket mer öppet om sin verksamhet och de människor som driver företaget. Jag har jämfört båda företagen tidigare om du letar efter ett mer detaljerat perspektiv.


10. Vanliga frågor

Accepterar Changelly betalkort?

Ja, Changelly accepterar betalkort för köp av kryptovaluta. Du kan betala med ett 3D-säkert kort från vilket land som helst och i valutor. Betalkort rekommenderas mycket mer än kreditkort, eftersom de senare kan avvisas av den utfärdande banken.

Hur lång tid tar Changelly att byta mellan kryptovalutor?

Changelly-transaktioner tar vanligtvis mellan 5-30 minuter. Transaktioner över 1 BTC har längre bearbetningstid och kan ta längre tid beroende på storlek.

11. Slutsats – Är Changelly Legit?

Changelly gör vad det står på burken: Användare kan snabbt och enkelt handla kryptovalutor för att passa deras behov. En avgiftsavgift på 0,5% för kryptovaluta är inte onödig – det är faktiskt ganska billigt för en sådan bekväm produkt.

Det viktigaste att komma ihåg är att inte använda changelly för fiat-affärer eftersom växelkurserna är löjligt höga.

Företaget i sig är inte så transparent som det kunde vara. Dess ägare kommer inte att avslöja sin identitet, vilket alltid är lite oroande – vem kommer att hållas ansvarig om allt går fel?

Med detta sagt har Changelly inte dina mynt på ett konto, eftersom det skickar pengar till stora börser innan du sätter in direkt på din valda plånbok.

Personligen har jag använt Changelly i nästan ett år nu och har inte upplevt några större problem. När jag stötte på en teknisk fråga var Changelly-teamet snabbt att svara. Om du letar efter en ren och enkel lösning för att handla altcoin är Changelly ett anständigt val.

Har du haft någon erfarenhet av Changelly? Låt mig veta i kommentarfältet nedan.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me