Coinbase VS Btc-e VS BitStamp – Gdje biste trebali kupiti bitcoine?

Vjerojatno je jedno od prvih pitanja koje si bilo koji Bitcoin početnik postavlja je gdje mogu kupiti Bitcoin. Čini se da se svaki drugi dan dolazi još jedna platforma za trgovanje i s toliko opcija teško je znati glavne razlike između burzi. Zbog toga sam odlučio stvoriti ovu kratku usporedbu između 3 glavne burze danas – Coinbase, BTC-E i Bitstamp. Ono što sam učinio bilo je jednostavno, sa svakom sam razmjenom provjeravao postupak kupnje Bitcoina vrijednih 100 dolara. Imajte na umu da konačni izračun također uzima u obzir sve naknade odbijene za polaganje 100 dolara na web stranicu, evo mojih rezultata …

Logotip Coinbase

Novčana baza – 100 USD = 98,85 USD = 0,2213BTC

Osnovano: 20. lipnja 2012

Sa sjedištem u: San Fransisco, Kalifornija

Alexa: 4,136

Širom svijeta: Ne. Samo američki rezidenti

Tečajna lista: Bitcoini su obično skuplji na Coinbaseu.

Oblici plaćanja: ACH Bankovni prijenos

Naknade:  Coinbase naplaćuje samo 1% naknade (plus bankarska naknada od 0,15 dolara) za svaki prijenos s bitcoina na dolare ili s dolara na bitcoin. Slanje ili primanje bitcoina između mrežnih novčanika, prijatelja ili trgovaca je besplatno.

Koliko ima do tamo: Uobičajeni ACH prijenos traje 4-5 radnih dana. Ako dodate kreditnu karticu i potvrdite svoj identitet, bitcoin ćete dobiti odmah. prijavite se i provjera traje do 2 dana.

Ukupno: Vjerojatno najveća burza danas, Coinbase je američki startup sa sjedištem u SAD-u koji je već prikupio više od 31 milijun dolara od poznatih investitora kao što su Y Combinator, Union Square Ventures i još mnogo toga. Djeluje kao razmjena, a ne kao platforma za trgovanje – tako da ne postoji “tržišna cijena”. Ako u Coinbase uložite 100 dolara, dobit ćete Bitcoine u vrijednosti od 98,85 dolara po stopi navedenoj na web mjestu kada ste kliknuli “kupi”. To znači da je cijena zaključana, tako da se neće promijeniti kada Bitcoin primite 4 dana kasnije. Coinbase se smatra “Paypalom Bitcoina” zbog svog jednostavnog sučelja. Ima više od 1.200.000 kupaca i pruža usluge za više od 30.000 tvrtki u SAD-u.

Za cjelovitu lekciju o kupnji Bitcoina s Coinbase kliknite ovdje.

BTC-E – 100 USD = 98,8 USD = 0,2283BTC

Osnovano: 17. srpnja 2011

Sa sjedištem u: nepoznata. Nema jasnih dokaza podržati koji zapravo zaostaje BTC-E.

Alexa: 3,207

Širom svijeta: Da

Tečajna lista: Bitcoin su obično jeftiniji na BTC-E.

Oblici plaćanja: Međunarodna devizna doznaka, EgoPay, OKPAY, Payeer.com, Perfect Money, Ecoin, Epese

Naknade: Naknada od 1% za devizni prijenos, BTC-e naplaćuje naknadu od 0,2% za svaku transakciju koju izvrše korisnici na web mjestu.

Koliko ima do tamo: Trgovina se izvršava odmah. Prijavite se i provjera može potrajati 7-10 dana.

Ukupno: Najveća trgovačka platforma u doba nakon Mt.Goxa. Čini se da je BTC-E zaslužio povjerenje svojih korisnika, ali nema jasnih dokaza o tome tko zapravo stoji iza njega. Iz vlastitog iskustva nikada nisam imao problema s njima. Ako u BTC-E uložite 100 dolara, dobit ćete Bitcone vrijedne 98,8 dolara – to uključuje naknadu od 1% za prijenos novca u BTC-E. Bitcoini će se odraziti na vašem računu odmah nakon što se trgovina izvrši.

BitStamp-logotip

Bitstamp – 100 USD = 84,575 USD = 0,1902BTC

Osnovano: 2011

Sa sjedištem u: U početku Slovenija, ali se 2013. preselio u Veliku Britaniju

Alexa: 7314

Širom svijeta: Da

Tečajna lista: Bitcoin su obično skuplji na Bitstamp-u.

Oblici plaćanja: EU banka (SEPA), međunarodna devizna doznaka, Ripple, AstroPay

Naknade: Međunarodni depoziti (koji nisu SEPA) nose naknadu za polog od 0,1% (najmanje 15 USD). Naknade za trgovanje kreću se između% 0,2 i% 0,5 ovisno o iznosu transakcije. Sva valuta koja nije u USD pretvorit će se kroz ove tečajeve.

Koliko ima do tamo: Trgovina se izvršava odmah. Registrirajte se i polog može potrajati od 2 do 5 radnih dana.

Ukupno: Najstarija platforma za trgovanje Bitcoinima i vjerojatno najstabilnija do danas. Čini se da Bitstamp ima najveći volumen trgovanja prema Bitcoin Charts.Za razliku od BTC-E, vlasnici Bitstampa poznati su javnosti, a tvrtka također djeluje kao prolaz prema Ripple protokolu plaćanja. Ako uložite 100 dolara u Bitstamp, dobit ćete samo 84,575 dolara bitcoina. To je zbog visoke minimalne naknade za polog (15 USD). Ako planirate položiti više od 1,5 tisuća američkih dolara, tada ćete nadoknaditi rezultat s Coinbaseom i BTC-E.

Pa kakva je presuda ?

Po mom skromnom mišljenju, ako tek započinjete s Bitcoin-om, želite investirati male iznose, trebali biste ići s Coinbaseom. Ako niste iz SAD-a i ne možete koristiti Coinbase, predlažem BTC-E. Ako želite uložiti veliku količinu novca (1,5 tisuće USD više), tada će vam biti najbolja opcija Bitstamp. Nadam se da je ovaj kratki članak imao smisla i da ćete uskoro dobiti svoj prvi Bitcoin …

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me