Coinbase VS Btc-e VS BitStamp – Hol érdemes bitcoinokat vásárolni?

Valószínűleg az egyik első kérdés, amelyet a Bitcoin újonc feltesz magának, hogy hol vásárolok Bitcoins-t. Úgy tűnik, hogy minden második nap jön egy újabb kereskedési platform, és ennyi lehetőséggel nehéz megismerni a tőzsdék közötti főbb különbségeket. Ezért döntöttem úgy, hogy elkészítem ezt a rövid összehasonlítást a mai 3 nagy tőzsde – Coinbase, BTC-E és Bitstamp – között. Amit tettem, az egyszerű volt, minden egyes tőzsdén ellenőriztem a $ 100 értékű Bitcoins vásárlásának folyamatát. Ne feledje, hogy a végső számítás figyelembe veszi a 100 dollár webhelyre történő befizetéséért levont díjakat is, itt vannak az eredményeim …

Coinbase logó

Coinbase – 100 USD = 98,85 USD = 0,2213 BTC

Alapított: 2012. június 20

Székhelyű: San Fransisco, Kalifornia

Alexa: 4,136

Világszerte: Nem. Csak az Egyesült Államokban tartózkodók

Árfolyam: A bitcoinok általában drágábbak a Coinbase-nél.

Fizetési űrlapok: ACH banki átutalás

Díjak:  A Coinbase csak 1% -os díjat számít fel (plusz 0,15 USD banki díjat) minden egyes bitcoinról dollárra vagy dollárról bitcoinra történő átutalásért. Az online pénztárcák, barátok vagy kereskedők között bitcoin küldése vagy fogadása ingyenes.

Mennyi ideig tart: A normál ACH transzfer 4-5 munkanapot vesz igénybe. Ha felvesz egy hitelkártyát és igazolja személyazonosságát, azonnal megkapja a Bitcoins-t. regisztráció és az ellenőrzés akár 2 napot is igénybe vehet.

Átfogó: Valószínűleg a mai legnagyobb tőzsde, a Coinbase egy amerikai alapú startup, amely már több mint 31 millió dollárt gyűjtött be olyan neves befektetőktől, mint az Y Combinator, az Union Square Ventures és még sok más. Tőzsdén és nem kereskedési platformként működik – tehát nincs „piaci ár”. Ha 100 dollárt fektet be a Coinbase-be, 98,85 dollár értékű Bitcoint kap a weboldalon megadott ütemben, amikor a „vásárlás” gombra kattintott. Ez azt jelenti, hogy az ár zárolva van, így nem változik, ha 4 nappal később megkapja a Bitcoins-t. A Coinbase könnyen kezelhető kezelőfelülete miatt a „The Paypal of Bitcoin” -nak számít. Több mint 1.200.000 ügyféllel rendelkezik, és több mint 30.000 vállalkozásnak nyújt szolgáltatásokat az Egyesült Államokban.

A Bitcoin Coinbase-rel történő megvásárlásához kattintson ide.

BTC-E – 100 USD = 98,8 USD = 0,2283BTC

Alapított: 2011. július 17

Székhelyű: ismeretlen. Nincs egyértelmű bizonyíték támogatni aki valójában lemaradt BTC-E.

Alexa: 3,207

Világszerte: Igen

Árfolyam: A bitcoinok általában olcsóbbak a BTC-E-nél.

Fizetési űrlapok: Nemzetközi banki átutalás, EgoPay, OKPAY, Payeer.com, Perfect Money, Ecoin, Epese

Díjak: 1% díj az elektronikus átutalásért, a BTC-e 0,2% díjat számít fel a felhasználók által a weboldalon végrehajtott minden tranzakcióért.

Mennyi ideig tart: A kereskedést azonnal végrehajtják. A regisztráció és az ellenőrzés 7-10 napot vehet igénybe.

Átfogó: A legnagyobb kereskedési platform a korban az Mt. Gox után. Úgy tűnik, hogy a BTC-E kiérdemelte felhasználói bizalmát, de nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy valójában ki áll mögötte. Saját tapasztalataim szerint soha nem volt problémám velük foglalkozni. Ha 100 dollárt fektet be a BTC-E-be, 98,8 dollár értékű Bitcons-t kap – ez magában foglalja az 1% -os díjat, amellyel átutalhatja a pénzt a BTC-E-be. A bitcoinok a kereskedés végrehajtása után azonnal megjelennek a számláján.

BitStamp-logó

Bitstamp – 100 USD = 84,575 USD = 0,1902BTC

Alapított: 2011

Székhelyű: Kezdetben Szlovénia, de 2013-ban az Egyesült Királyságba költözött

Alexa: 7314

Világszerte: Igen

Árfolyam: A Bitcoins általában drágább a Bitstampnál.

Fizetési űrlapok: EU Bank (SEPA), nemzetközi átutalás, Ripple, AstroPay

Díjak: A nemzetközi betétek (nem SEPA) 0,1% -os betéti díjat számítanak fel (minimum 15 USD). A kereskedési díjak% 0,2 és% 0,5 között mozognak mennyiségtől függően a tranzakció. Az összes nem USD valutát ezeken az árfolyamokon kell átváltani.

Mennyi ideig tart: A kereskedést azonnal végrehajtják. A regisztráció és a befizetés 2-5 munkanapot vehet igénybe a jóváíráshoz.

Átfogó: A legrégebbi Bitcoin kereskedési platform, és az eddigi valószínűleg a legstabilabb. Úgy tűnik, hogy a Bitstamp rendelkezik a legnagyobb kereskedési volumennel a Bitcoin Charts szerint. A BTC-E-vel ellentétben a Bitstamp tulajdonosai a nyilvánosság számára ismertek, és a vállalat a Ripple fizetési protokoll kapujaként is működik. Ha 100 dollárt fektet be a Bitstampba, akkor csak 84,575 dollár értékű Bitcoint kap. Ennek oka a magas minimális betéti díj (15 USD). Ha 1,5 000 USD-nál nagyobb összeget tervez befizetni, akkor a Coinbase és a BTC-E egyenletes lesz.

Tehát mi az ítélet ?

Szerény véleményem szerint, ha most kezdi a Bitcoint, kis összegeket kíván befektetni, akkor érdemes a Coinbase-szel együtt járnia. Ha nem az Egyesült Államokból származik, és nem tudja használni a Coinbase-t, javaslom BTC-E. Ha nagy összegű pénzt kíván befektetni (1,5 ezer dollár plusz), akkor a legjobb megoldás lesz Bitstamp. Remélhetőleg ennek a rövid cikknek volt értelme, és hamarosan megkapja az első Bitcoin-ját …

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me