Cryptocurrency Battle of the Greenes

Av någon oförklarlig anledning anses cannabis fortfarande vara ett kontroversiellt ämne, trots att Cheech och Chong är ganska allmänt erkända som både lustiga och ofarliga. På grund av federala regler om ämnet vägrar banker fortfarande att göra affärer med marijuana-försäljningsställen, oavsett om de överensstämmer med statliga MMJ-lagar eller inte. Ännu värre, även i delstaten Washington och Colorado, där marijuana har legaliserats för vuxens fritidsbruk, kan dispensägare fortfarande inte använda banker som får dem att hantera mycket stora mängder kontanter. Eftersom apotek inte får ha skjutvapen i lokalen är de dessutom perfekta mål för brottslingar.

Nu ser vissa människor detta som ett problem, andra ser detta som en möjlighet. Det är därför vi har tre konkurrerande kryptovalutor som försöker betjäna den spirande marknaden (ingen ordspel) för laglig cannabis. Naturligtvis, när jag säger “tävla”, menar jag verkligen att vi har tre av dem; Potcoin, Dopecoin och Cannacoin. Idag ska jag ge dig nedgången på var och en och min bedömning av deras chanser att överleva på den mycket konkurrenskraftiga kryptomarknaden.

Cannacoin

Tillkännagavs i februari i år betecknar Cannacoin sig som cannabisindustrins framtid. Utifrån principen om knapphet har utvecklarna beslutat att begränsa antalet till 13,1 miljoner mynt, till och med mindre än kryptotitan Bitcoin. Sedan dess debut i april 2014 har cannacoins marknadsvärde ökat stadigt från cirka 9 000 dollar till 20 000 dollar. Tyvärr kan du bara köpa dem från en börs, Swisscex, och de kan inte spenderas någonstans, vilket gör deras marknadsvärde på .017480 (per 12:02 27.5.2014) lite misstänkt för denna författare..

Cannacoin

När det gäller deras närvaro på sociala medier har deras subreddit totalt 112 medlemmar och deras Twitter-konto har 321 följare, knappast en befälhavande närvaro. Om de tänker leva upp till sina ambitioner är det dock klart att de kommer att behöva ratchet upp sitt spel för att faktiskt vara en utmanare.

Dopecoin

Dopecoin lanserades i januari 2014 som premiärkryptovaluta för läkemedel i allmänhet. Med hjälp av Scrypt / PoW och Kimotos Gravity Well, (förmodligen den lappade versionen, även om deras webbplats inte säger det) och en total distribution på 500 miljoner mynt , det är det största av de tre mynten, men har också det minsta marknadspriset, bara 17 000 dollar från en rekordhög nivå (på allvar, jag gör inte dessa ord medvetet) på 149 000 dollar den 19 april.

Dopecoin

En sak med deras webbplats som jag tyckte var väldigt intressant var deras “Hall of Fame” som har en lista med tio namn. När detta skrivs är endast 5 av platserna upptagen, och två av dem verkar innehas av personer som bidrog med … dopmynt? Jag kan förstå killen som bidrog med en bitcoin och personen som donerade lite doge, men dopecoin-bidragsgivarna är en headscratcher för mig.

Dopecoin-bidragstabell

De har en ganska snygg, professionell webbplats men deras subreddit har bara 164 medlemmar, inklusive jag själv. Jag har inget intresse av att använda Dopecoin för att köpa olagliga varor, jag ville bara köpa några som en investering medan priset var lågt. För detta ändamål publicerade jag ett erbjudande på deras underredit, men hittills har jag inte fått ett enda svar efter 29 dagar. Jämfört med de andra två mynten är den här dock en juggernaut för sociala medier med svimlande 7 805 Twitter-följare.

Med kollapsen i priset och bristen på samhällssvar tror jag inte att Dopecoin kommer att vara runt länge om de inte lyckas övertyga en av Darknet-läkemedelsbasarna att anta dem som den officiella valutan, ett drag som knappast verkar troligtvis på grund av en mängd olika faktorer, särskilt det oerhört stora antalet mynt som kommer att produceras.

Potcoin

(Fullständig information: Jag har för närvarande ett litet antal potcoins och har gjort några inlägg på deras underreddit)

Den första krypto med cannabis-tema, Potcoin, är för närvarande världsmästaren i tungvikt. Att arbeta med ett stonervänligt numeriskt tema kommer att skapas häpnadsväckande 420 miljoner, med 420 per block, och blockbelöningar halverar varje, du gissade det, 4,2 år. Släpptes i januari 2014 och har haft de tumultiga prissvingningarna som är karakteristiska för kryptovalutor. Vid tidpunkten för detta skrivande är Potcins marknadsvärde det största med nästan 400 000 dollar investerat i det.

Potcoin

Enligt deras webbplats finns det för närvarande sju köpmän som accepterar denna krypto som lagligt betalningsmedel, vilket tydligt ger Potcoin en fördel i tävlingen. Och nyheterna om deras subreddit säger att den här, till skillnad från de andra cannabis-kryptona, har fungerande bankomater som för närvarande finns i River Rock Wellness Center, ett cannabisuttag i Denver, Colorado med två platser.

Potcoin subreddit har också nästan 1700 prenumeranter, vilket sätter det långt före de andra. . Nu, jämfört med Dogecoin (87 000) eller Reddcoin (21 000), verkar 1.700 som ett litet antal, men återigen måste vi jämföra äpplen med äpplen här. Ganska aktivt på Twitter har Potcoin också 2 395 följare.

I den slutliga analysen verkar det ganska tydligt att Potcoin kommer att förbli den dominerande kraften i loppet att representera cannabis i kryptosamhället, med hinder för plötsliga förändringar i kryptolandskapet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me