Cryptsy som ligger om att följa alla statliga lagar

Crypttsy-utbytet Cryptsy har länge sagt att det följer alla lagar och förordningar beträffande utbytet. Längst ner på varje sida av börsen visas ett MSB-registreringsnummer och servicevillkoren diskuterar det faktum att de är en MSB-licensinnehavare. Företaget omfattas av FinCen-riktlinjer för penningtjänstföretag utöver riktlinjer, regler och lagar på statlig nivå för de stater där det verkar.

Sidfot på webbplatsen Cryptsy

Cryptsy har länge uttalat offentligt via flera vägar att företaget helt följer alla tillämpliga lagar om utbyte av pengar. En Coin Fire-undersökning har visat att även om Cryptsy är fullständigt registrerat hos FinCen för att driva en penningtjänstverksamhet, saknar de lämpliga registreringar och förmåga att fungera lagligt i de flesta amerikanska stater. MSB-registreringsnumret 31000061019575 återvänder till Project Investor Inc., som gör affärer som Cryptsy.

Cryptsy FinCen-registrering

DelRay Beach Florida-företaget svarade inte på upprepade Coin Fire-begäranden om tillämpliga tillståndslicensnummer, och de svarade inte heller på flera försök att kommentera. Som en del av utredningen började Coin Fires forskargrupp titta på Project Investor Incs status i flera stater för att avgöra var de hade rätt licens för att fungera som en penningtjänstverksamhet. Vi pratade också med Adam Atlas, en advokat som specialiserat sig på juridiska tjänster för penningtjänstföretag och virtuella valutaföretag för mer information om statliga licenser och registreringar i USA..

Adam Atlas, Esquire

Herr Atlas leder företaget Adam Atlas advokat. Mr. Atlas har en kandidatexamen i civilrätt, en kandidatexamen i allmän rätt och en kandidatexamen i statsvetenskap med utmärkelser, alla från McGill University, som inkluderade ett år på utbyte vid National University of Singapore. Atlas har varit medlem i advokatsamfundet i staten New York och bar i provinsen Quebec sedan 1998. Hans företag genererade några av de publicerade riktlinjerna för virtuell valuta för FinCen. Utbyten som Cryptsy krävs för att få en MSB-registrering hos FinCen och sedan registrera och få licenser för enskilda stater och territorier innan de gör affärer. Även om FinCen-registreringen är relativt enkel för ett företag att säkra, kräver många stater en licens för denna typ av verksamhet. Att inte ha dessa licenser medan de erbjuder tjänster till kunder i dessa stater kan få allvarliga konsekvenser. Herr Atlas berättade för Coin Fire det,

”När du är en potentiell MSB måste du fråga om du är en MSB enligt federal lag och också ställa frågan under varje statlig banklag. Det finns en handfull stater som Montana som inte har MSB-licenskrav. ” Bara registreringen hos FinCen gör inte ett företag plötsligt lagligt att verka i alla stater och territorier med Atlas som säger: ”Det korta svaret är nej, men det långa svaret är att i en handfull stater som inte reglerar MSB eller VCB du kan börja arbeta. ”

Att bara öppna en butik på Internet utan lämpliga licenser i många stater kan leda till långtgående konsekvenser.

Herr Atlas sa, “Om du är fast besluten att ha drivit en penningtjänstverksamhet utan den nödvändiga licensen som är tillämplig enligt den statliga lagen utsätts du för civila och potentiella straffrättsliga påföljder under både statens lag och genom ricochet enligt federal lag eftersom den amerikanska koden säger att det är ett federalt brott att bryta mot statens lag ”.

Virginia MSB-lista

Stater som inte behöver licens för att fungera som MSB eller VCB, till exempel Montana, ingick inte i Coin Fire-licenssökningen. I varje fall där staten eller territoriet svarade på vår förfrågan fick vi veta att Project Investors och Crypsty inte är godkända för verksamhet i territoriet eller staten under något av namnen. Bristen på licenser i varje stat eller territorium flyger direkt inför Cryptsy-uttalanden om att företaget uppfyller alla tillämpliga lagar och regler för att fungera som en börs i USA. [tabell-id = 9 /]

Anmärkning: Atlas har inte undersökt Cryptsy för att se vilka licenser det har och inte har och inte gav något yttrande om dess specifika överensstämmelse med federal eller statlig lag specifikt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me