Electrum Wallet Review

Electrum Wallet Review

A Bitcoin pénztárca piacának talán egyik legrégebbi szereplője az Electrum. Ebben az áttekintésben kitérek a pénztárca előnyeire és hátrányaira, és személyes tapasztalataimat is megosztom vele.

Az Electrum összefoglalása

Az Electrum egy Bitcoin asztali pénztárca, amely funkciókban gazdag, de nem túl felhasználóbarát. Ha még csak most kezdi a Bitcoin használatát, javasoljuk, hogy kerülje az Electrumot, de ha már ismeri az alapvető feltételeket, akkor ez kiváló választás.

Ez dióhéjban az Electrum. A részletesebb áttekintés érdekében olvassa el a következőket:

1. Electrum áttekintés

Készítette: 2011 november Thomas Voegtlin, Az Electrumot azóta módosította különféle fejlesztők (a kód nyílt forráskódú). Az Electrum egy kliens alapú pénztárca – ami azt jelenti, hogy a használatához le kell töltenie és telepítenie kell a számítógépére.

A kliens csak asztali számítógépen érhető el, ami jelentős hátrányt jelent azoknak a felhasználóknak, akik mobiltelefonjukat szeretnék pénztárcájukként használni.

Az Electrum büszke arra, hogy gyors, biztonságos és privát. A pénztárca egy egyszerű pénztárca, vagyis nem tölti le a blokkláncot, így nincs késés a beállítással, és mindig naprakész.

A titkos kulcsok titkosítva vannak, és soha nem hagyják el a számítógépet. A pénztárcád visszanyerhető egy titkos kifejezésből (más néven magmondatból). A privát kulcsait offline állapotban is tarthatja, és online használhatja a csak nézni kívánt pénztárcát.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

A privát kulcsát szintén nem osztják meg azzal a kiszolgálóval, amely összeköti az Electrumot a Bitcoin hálózattal. A szerver nem tárol felhasználói fiókokat. Nem kapcsolódik egy adott szerverhez, és a szervernek nem kell ismernie.

Végül az Electrumot olyan hardvertárcák támogatására fejlesztették ki, mint a TREZOR vagy a Ledger. Ez azt jelenti, hogy a magánkulcsodat biztonságosan tárolják offline állapotban a hardver pénztárcán, miközben az Electrum felületén érméket küldhetsz, amikor csak akarod.


2. Saját személyes Electrum tapasztalatom

Sokan úgy gondolják, hogy az Electrum a legjobb Bitcoin asztali pénztárca, kezeket le. Szerettem volna egy pillantást vetni az Electrumra egy újonc szemszögéből, mivel nekem mindig úgy tűnt, hogy a pénztárca túl összetett.

A telepítés folyamata

Bár a telepítési folyamat meglehetősen egyszerű és egyszerű a tapasztalt bitcoinosok számára, nem vagyok biztos benne, mennyire intuitív lenne egy olyan ember számára, aki éppen az első lépéseket teszi a kriptovaluta világában.

Alapvetően csak a „Tovább” gombra kattintás lehet a kezdõk preferált beállítása. Az alábbiakban azonban nincs olyan tipp vagy összefoglaló, amely elmagyarázná a különböző lépések lényegét:

Electrum magtípus

Legalább a legfontosabb mondatot, amely a legfontosabb, kicsit részletesebben elmagyarázzák:

Electrum pénztárca generációs mag

Megjegyzés – kellene soha tedd közzé online a magfrazádat. A fent látható vetőmag csak oktatási célokat szolgál, és nem pénzeszközök tárolására használom fel.

A teljes telepítési folyamat 7 lépésből áll, amelyek a következőket tartalmazzák:

Mint látható, ez valószínűleg valamivel több, mint amennyit az átlagos nem technikai kezdő képes kezelni. Vessen egy pillantást az Exodusra, hogy megnézze, hogyan zajlik az újoncok beszállása.

A felhasználói felület

A pénztárca asztali kliensének felhasználói felülete meglehetősen egyenes. Az ablak tetején található három fül lehetővé teszi, hogy választhasson a „küldés”, a „fogadás” és a tranzakcióelőzmények között.

Electrum pénztárca története

Az ablak alján lehetősége van megtekinteni a rendszer beállításait, ellenőrizni a magját vagy megváltoztatni a jelszavát.

Összességében elmondható, hogy a tervezés meglehetősen egyszerű, de nem egészen hívogató. Úgy tűnik, hogy az Electrum a funkcionalitásra összpontosít, nem pedig a felhasználói élményre. Ha valaki új a Bitcoin számára, letölti ezt a pénztárcát, akkor valószínű, hogy nem tudna mit kezdeni a pénztárca által kínált összes lehetőséggel.

Funkciógazdag

Az Electrum előnye, hogy funkciógazdag, főleg amikor a Bitcoin tranzakcióit testreszabja.

A pénztárca lehetővé teszi egyedi tranzakciós díjak beállítását. Az Electrum támogatja a Replace By Fee (RBF) funkciót is, amely lehetővé teszi a tranzakció újbóli közvetítését, ha az nem kerül megerősítésre.

Különböző címeket címkézhet referenciaként, hogy tudja, honnan érkeznek a kifizetések. Van egy egyszerű módja a pénztárca előzményeinek, címeinek és címkéinek exportálására is.

Ezenkívül a pénztárca lehetővé teszi az üzenetek aláírását a privát kulcs használatával, és azt is, hogy „fizetni soknak”, vagyis egy tranzakció több címzettnek történő elküldése.

3. Támogatott érmék

Az Electrum csak a Bitcoin-ot (BTC) támogatja. Léteztek azonban klónok a Bitcoin Cash, a Bitcoin Gold és más érmék számára.


4. Ügyfélszolgálat és vélemények

Az Electrum nagyon átfogó dokumentáció online, valamint aktív BitcoinTalk kategória ahol megválaszolhatja kérdéseit.

Bár nincs sok online vélemény a pénztárcáról, a Bitcoin közösség általában dicséri az Electrum mint az egyik legjobb választás kis mennyiségű Bitcoin esetében.

5. Gyakran ismételt kérdések

Mennyire biztonságos az Electrum?

Az Electrum jelszóval védett, és titkosíthatja a merevlemezen lévő magánkulcsot is. Ha elveszíti a jelszót, vagy a számítógép megsemmisül, akkor bármikor visszaszerezheti pénzeszközeit a kezdő kifejezéssel (feltételezve, hogy a pénztárca beállítása során írta le).

Támogatja az Electrum a Bitcoin Cash-t?

Nem, az Electrum csak a BTC-t támogatja. Van azonban Elektron Cash amely a Bitcoin Cash Electrum klónja.


6. Következtetés

Az Electrum remek, gyors, biztonságos és stabil pénztárca, azonban kezdőknek nem megfelelő. A pénztárca hatalmas támogatást élvez a Bitcoin közösség részéről, és rendkívül gazdag.

Ha most kezdi a Bitcoin-ot, akkor nem javasolnám ezt a pénztárcát, de ha jól ismeri az alapvető feltételeket, akkor az Electrum nagyon ajánlott (hé, én magam használom).

Volt már tapasztalata az Electrum-ról? Szívesen hallanék róla az alábbi megjegyzés részben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me