En analys av Bitcoin vs Litecoin och Gold vs Silver

Ingen bestrider Bitcoin som “guldstandard” för kryptovalutor. Inget annat mynt kommer nära marknadsvärde och daglig volym (i USD). Bitcoin, som pionjär inom kryptoekonomin, har haft fördelarna med att vara den första drivkraften i denna nya finansiella era. På samma sätt är det allmänt accepterat att LTC är kryptos ”silverstandard”. Från design till starten har Litecoin märkts som “silver till bitcoin-guld”.

I tillkännagivandet av Litecoins lansering från Charlie Lee sa han:

”Litecoin är resultatet av några av oss som gick med på IRC i ett försök att skapa en riktig alternativ valuta som liknar Bitcoin. Vi ville skapa ett mynt som är silver till Bitcoins guld. ”

Har designen av Litecoin lyckats med sitt uttryckligen uttalade mål? Låt oss ta en titt på hur jämförelsen faktiskt håller och undersöka orsakerna bakom det som finns.

Direkt jämförelse av Litecoin som “Silver” och Bitcoin som “Guld” 

Guld är en ädelmetall med ett extremt begränsat utbud, och silver är en ädelmetall, begränsad i utbudet, men inte i den grad guld. Det historiska guld / silverförhållandet är precis runt 16: 1, vilket innebär att 16 uns silver skulle motsvara 1 uns guld. Det nuvarande förhållandet mellan guld och silver är ungefär 64: 1 eller 0,015625. Bitcoin designades för att vara en digital ekvivalent av guld och har därmed ett extremt begränsat utbud och ”bryts” i en digital representation av guldbrytning. Litecoin är begränsat i utbudet, men inte till graden av Bitcoin. Det designade förhållandet mellan BTC och LTC är 4: 1, vilket innebär att det i slutändan kommer att finnas fyra litecoins för varje bitcoin. Nuvarande BTC / LTC-förhållande är ungefär 80: 1 eller 0,01239, en 20% skillnad. Inte illa för några mynt med 3-5 års historia bakom sig.

Alltidens högsta priset på Bitcoin nåddes den 29 november 2013 när det berörde 1 242 dollar per mynt, samma dag som guld handlades för 1 240 dollar. Hela tiden av Litecoin nåddes den 28 november 2013 när den berörde $ 48,47 per mynt. I slutet av april 2011 nåddes rekordhöjden för silver till 49,76 dollar per uns. Detta gör Litecoins rekordhöjd till inom 3% av rekordhögt silver. Det är svårt att tänka att något annat än silveranalogin är det som drivit Litecoin till ett så nära värde som silver.

Det är svårt att titta på dessa siffror och säga att allt är en tillfällighet. De nuvarande förhållandena såväl som de höga punkterna är mycket lika. Siffrorna är helt enkelt för nära för att det ska vara en slump. Mer troligt än inte har den psykologiska länken gjorts, och eftersom marknaden länge har hållit guld och silver för att värderas till vad de är värda, de två stora mynten i kryptokonomin, baserat på de monetära teorierna om guld och silver , har stigit för att efterlikna de standarder som de utformades på. Kom ihåg att mänskligheten har värderat och därmed haft en marknad för guld och silver under årtusenden, så begreppen och värdena för dessa ädla metaller är inblandade i den mänskliga ekonomin. Alla vet att guld är värdefullt och silver är värdefullt, och alla vet att guld är värt mer än silver. Det är i den mänskliga psyken. Det är ingen stor fantasi att dra slutsatsen att Bitcoin och Litecoin, utformade för att vara kryptokvivalenterna för de två stora ädla metallerna, har lyckats efterlikna deras relativa värden..

Så, vad betyder detta för framtiden för Litecoin och Bitcoin?

Om länken upprätthålls och fortsätter att förstärkas (vilket är ett betydande ”om” med tanke på hur ung hela kryptoekonomin är) bör vi kunna förutsäga förhållandena till viss grad av säkerhet. Nyligen har nyheterna för Bitcoin varit ganska fantastiska, med mer köpmän accepterar det, fler investerare är intresserade av det och fler individer lär sig om det. Framtiden för Bitcoin är ljus, och det är rimligt att förvänta sig att Bitcoin så småningom kommer att övervinna all den dåliga pressen den uthärde under 2013-året, och med det, de nuvarande lägre priserna.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Litecoin är fortfarande främst i skuggan, med färre handlare, investerare och individer som vet om det och färre är intresserade av det. Litecoin-utvecklingsteamet fortsätter att arbeta med antagandet av myntet, med en ny introduktionsvideo, som visas nedan, en kommande ny webbplats (litecoin.com) och en ny klient (Litecoin Core). Silveranalogin har hittills fungerat mycket bra för Litecoin, vilket har hjälpt den att fånga och behålla plats 2 på kryptokartorna. Om mänsklighetens historia är någon guide, föredrar människor flera värdenivåer, och kryptor kan mycket väl inte vara annorlunda. Om så är fallet är det rimligt att förvänta sig att Litecoin fortsätter att följa Bitcoins vinster och dela sina förluster, och kanske så småningom migrera närmare det designade 4: 1-förhållandet, precis som många silverfel hoppas på priset på silver till återgå till sitt historiska genomsnitt på 16: 1. Om trenden håller är framtiden för Litecoin också mycket ljus, precis som det är storebror, Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me