Šest ideja Bitcoin i Altcoins trebaju prihvatiti I. dio

Promatrao sam evoluciju kripto valute u posljednjih 5 godina otkako je Satoshi Nakamoto prvi put predstavio svoje umotvorinu Bitcoin. U to je vrijeme na scenu stiglo više od 300 novih kriptofona, mnogi od njih brzo nestaju, čak ni fusnote u većoj povijesti kripto pokreta. Razlog svakog neuspjeha bio je drugačiji, i ne želim zaglibiti u raspravu o njima. Umjesto toga, želio bih razgovarati o nekim idejama koje mislim da kripto zajednica u cjelini treba prihvatiti. Neki od njih mogu se činiti neobično, a neki možda optužujuće, ali mislim da sam više ili manje u pravu u svom obrazloženju. Da bih iznio svoj slučaj, morat ću imenovati neka imena i možda uvrijediti neke ljude. To nije moja namjera, samo će to biti jedan od onih neizbježnih slučajeva. Ovo nije osobno, ovo je posao, pa nastavimo s tim razumijevanjem.

1. Zakoni termodinamike ne mogu se zanemariti

Dva najvažnija fizikalna zakona u multiverzumu su 1. i 2. zakon termodinamike. Prva kaže da se energija ne može stvoriti ili uništiti, već samo promijeniti iz jednog stanja u drugo. Drugi navodi da se, na kraju, sve raspada. Apsolutno je presudno da sva dva proizvođača novčića i svaki ulagač u novčiće uzmu u obzir ova dva zakona. Bilo da rudarite s CPU-om, GPU-om ili ASIC-ovim rudarom, trošite struju, a električna energija nije besplatna. Ako i dok ne riješimo problem proizvodnje i potrošnje energije, to će biti sve veći faktor u dugoročnoj održivosti bilo koje kripto valute. Ne možete dobiti nešto uzalud. Ovo je temeljni zakon koji upravlja svemirom, a tvrditi da je to glupo. Kad je Jackson Palmer stvarao Dogecoin učinio je to u šali i svi, uključujući Palmera, bili su iznenađeni da je to poletjelo. Doduše, ta je mala Shiba Inu preslatka, ali nitko nije mogao pretpostaviti da će dužd poletjeti poput njega. Međutim, mnogi su ljudi točno predvidjeli da će ostati bez pare i srušiti se.

dogecoin_logo_large_verge_medium_landscapeOzbiljno, to štene je ŠARMANTNO

Bitcoin je dizajniran da treba gotovo jedno stoljeće da se u potpunosti iskopa, a Nakamoto vjerojatno nikada nije predvidio da će postići široko prihvaćeno uvriježeno tržište. Svakako ne u razmaku od deset godina. S druge strane, Doge je dizajniran za izričitu svrhu uobičajenog usvajanja kako bi stvorio “valutu s naporom” i dizajniran je za proizvodnju 80 milijardi jedinica. Tada je donesena odluka da se proizvode na neodređeno vrijeme, što je situacija koja se suočava sa zakonima ponude i potražnje. Bez ograničenja njihove proizvodnje, uskoro ne bi bilo profitabilnosti zbog neprestano rastuće ponude i stalnih ili rastućih troškova proizvodnje. Jednom kada bi profitabilnost pala, poticaj za nastavak rada smanjio bi se, a rudari bi prešli na zelenije pašnjake. Kao što možete vidjeti na sljedećem grafikonu, cijena dužda bila je u stalnom padu. 180 dana dužda Primijetite kako je dužd u siječnju skočio kao odgovor na zajednicu koja je poslala jamajčanski bob tim u Soči. Potom je u veljači ponovno skočio prije pada. Još jedan, manji skok rezultat je uspješnog sponzorstva Josha Wisea u NASCAR-u. Nakon toga vrijednost je stalno padala. 30 dana dužda Gornja grafika 30-dnevni je prikaz duždeve pijace. Usporedbom dvaju grafikona možete vidjeti kako je dužin u 90 dana prešao sa 60 na 30 milijuna dolara. Ne slučajno, trenutno je u optjecaju 80 milijardi duždeva, a do kraja godine očekuje se novih 20 milijardi. Iako je nekoliko tvrtki koje su nedavno počele usvajati dogea kao opciju plaćanja, ne očekujem da će se taj trend nastaviti. Nema razloga da to čine ako vrijednost nastavi padati. I nastavit će padati kako bude postojalo sve više i više duždova, što će dovesti do hiperinflacije. Zašto bih ujutro prihvatio dužda procijenjenog na .00049 znajući da će vjerojatno vrijediti .00045 kad zatvorim trgovinu? Bitcoin je imao promjenljivih promjena cijena, ali budući da je bilo poznato da će ikada biti proizveden samo konačan broj bitcoina, komercijalno usvajanje predstavljalo je proračunati rizik s obzirom na dugi pogled. Opskrbi duždeva nikad neće biti kraja, stoga nema razloga očekivati ​​da će cijena ikad porasti. Čak i ako bi Doge prebacio algoritme na PoS i / ili merge-mining, cijena nikada neće rasti.

2. Veće nije nužno bolje

Brojni drugi novčići, vidjevši uspjeh Dogea, potpuno ga neshvativši, uskočili su i odlučili da je smiješno velika brojka “Sljedeća velika stvar”. Kittehcoin (25 milijardi), Infinitecoin (90 milijardi) i drugi novčići odlučili su da svrgnuo s dužda i postao nova Internet draga. I svi su oni neuspješno propali, na iznenađenje popriličnog broja promatrača, uključujući i mene. Da ste mi rekli 2011. da bi kripto valuta sa psom za maskotu apsolutno slomila DVIJE kriptovalute s mačjim temama (Kittehcoin i Catcoin), smijao bih vam se. Pa ipak, dogodilo se. Razlozi su brojni, a siguran sam da će netko napisati “Kako je dužd pobijedio mačke” i rado ću pročitati taj članak jer uživam učiti nove stvari. Po mom mišljenju, najapsurdniji primjer ove utrke More Coins = More Popularity je XXL kovanica koja obećava izdavanje “2.800 milijardi (sic)”. Da bismo vam dali referentni okvir zašto je to smiješno (u slučaju da to nije odmah vidljivo), ljudska populacija iznosi 6 milijardi. To znači da bi svaki muškarac, žena i dijete na planeti mogao dobiti 400 od ovih XXL novčića, a još bi ih ostalo. To u velikoj mjeri jamči da nikad ne bi vrijedili ni za što.

3. Manje nije uvijek više

Očito je iz gornje lekcije da biste trebali ograničiti broj proizvedenih kovanica, zar ne? Napokon, Bitcoin je kodiran tako da proizvodi samo 21 milijun jedinica, ukupno. Iako se svaki može podijeliti na 8 decimalnih mjesta, to i dalje ostavlja bitcoin sposoban da na tržištu ima značajnu snagu, čak i s brojem bitcoina koji su nepovratno izgubljeni u ranim danima prije nego što su zapravo imali stvarnu vrijednost. (A da se i ne spominju golemi posjedi Satoshija Nakamota.) Radeći po principu oskudice i vjerojatno pokušavajući dokazati da dogecoin nije najsmjelija ideja za udaranje u kripto, netko je razvio 42 Coin, referencu na klasik Douglasa Adamsa „Vodič autostoperom galaksija. ” Bilo bi ih samo 42 ikad proizvedenih, što je dovelo do apsurdno visoke početne vrijednosti od 800.000 USD. Nepotrebno je reći da je mjehur pukao gotovo trenutno i cijena je pala na 9000 američkih dolara. 180 dana od 42   Inače, taj nagli pad me dovodi do moje sljedeće točke … koja će biti pokrivena sljedeći tjedan, u drugom dijelu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me