eToro Review – En komplett nybörjarguide

eToro Review – En komplett nybörjarguide

eToro är en digital global handelsplattform för valutor, kryptovalutor, råvaror, index och aktier. Den har för närvarande över 7 miljoner användare världen över. Med en vinkel på kryptovalutor i denna recension kommer jag att ta en praktisk titt på eToro-plattformen och dess fördelar och nackdelar.

Obs: Denna recension kommer att fokusera på eToros handelsplattform. Läs detta inlägg för en fullständig granskning av eToros kryptovalutautbyte, eToroX.

Gillar du inte att läsa? Se vår 2-minuters eToro-recension

Sammanfattning av eToro-granskningen

eToro är ett banbrytande handelsföretag som lägger tonvikten på kryptovaluta. Det förser användare med en lättanvänd handelsplattform för att investera i kryptovalutor och en mobil plånbok för handel och sändning av medel (men inte för att ta emot dem).

Företaget gör ett bra jobb som gör det möjligt för människor att investera enkelt i Bitcoin och en mängd andra ledande kryptovalutor, med en mängd olika betalningsmetoder. Med det sagt, eToro rekommenderas främst för spekulation, eftersom alternativet att ta ut dina kryptotillgångar till din privata plånbok fortfarande inte är lika enkelt som med andra handelsplattformar.

Det är eToro i ett nötskal. Om du vill ha en mer detaljerad recension om eToro fortsätter du att läsa, här är vad jag kommer att täcka:

1. eToro-översikt

I drift sedan 2007 möjliggör eToros tjänst användarna att handla nästan vad som helst på en plattform. Varumärket som ett socialt investeringsnätverk kombinerar det ett modernt handelssystem med möjligheten att interagera med andra användare.

vd Yoni Assia vill att plattformen ska störa det föråldrade banksystemet och hjälpa till att inleda en ny digital finansiell tidsålder. Om du investerar i kryptovalutor finns det förmodligen några ideal att matcha i detta avseende. eToro möjliggör handel med ett utvalt antal kryptovalutor.

Företaget gick igenom många olika cykler, den senaste var introduktionen av eToroX – ett helt reglerat kryptovalutautbyte.


2. eToro-tjänster

eToros plattform tillåter användare att investera i en mängd olika tillgångar, inklusive råvaror, aktier, valutor, index och naturligtvis kryptovalutor. Den viktigaste “twist” eToro som läggs till sin plattform är möjligheten att följa och kopiera andra handlare, vilket gör eToro till en social handelsplattform.

köpa Bitcoin på eToro

Kopieringshandlare och CopyPortfolios

Förutom att själv bestämma vad du ska investera i, ger eToro dig två andra alternativ: Kopiera andra handlare eller investera i en CopyPortfolio.

CopyPortfolio är en portföljhanteringsprodukt. Det liknar något att investera i ett specifikt index där någon väljer en blandning av tillgångar att investera i åt dig. Att investera i det kopierar automatiskt flera marknader eller handlare baserat på en förutbestämd investeringsstrategi.

Du kan investera i två typer av CopyPortfolios:

Partnerportföljer – Ett investeringsmedel Skapat av eToro-partners.

Marknadsportföljer – De bästa tillgångarna från en viss marknad.

CopyPortfolios syftar till att hjälpa investerare att minimera långsiktig risk genom att skapa diversifierade investeringar. När du investerar i en CopyPortfolio hanteras ditt kapital professionellt av eToros investeringskommitté. Varje CopyPortfolio-resultat analyseras på djupet och balanseras automatiskt för att maximera dess vinstpotential.

eToros CryptoPortfolio

eToro har också en mycket speciell produkt som heter CryptoPortfolio. Det låter dig i grund och botten investera i de mest populära kryptovalutorna som Bitcoin, Ethereum, Dash, Litcoin, Ripple och Ethereum Classic. Minsta investering för CryptoPortfolio är $ 5000.

Att investera i denna portfölj kommer att utsätta dig för fler valutor samtidigt och diversifiera några av riskerna med att investera i endast en enda kryptovaluta. Det finns flera krav som en kryptovaluta måste uppfylla för att kunna ingå i CryptoPortfolio:

 • Lägsta marknadsvärde på 1 miljard dollar
 • Minsta genomsnittliga handelsvolym per månad på 20 miljoner dollar.

Varje valuta kommer att ha en vikt i portföljen som är lika med storleken på dess marknadsvärde (minimum är 5%). Om en valuta av någon anledning faller under minimikraven tas den automatiskt bort från portföljen.

CryptoPortfolio analyseras och balanseras på nytt den första handelsdagen i varje månad.

eToro’s Cryptocurrency Wallet

eToro har också lanserat sin egen plånbok för iOS och Android, tillåta användare att handla och överföra kryptovalutor via sin mobiltelefon. Plånboken verkar dock inte vara en riktig kryptovalutaplånbok utan snarare ett bättre gränssnitt till eToros befintliga plattform.

eToros plånbok ger dig inte full kontroll över dina medel genom att förse dig med en unik fröfras eller privat nyckel, vilket är vad du får med en riktig plånbok. Istället låter det dig logga in på ditt eToro-konto och handla eller skicka specifika valutor genom det.

I slutändan är det eToro som lagrar dina pengar och inte själva plånboken. Med detta sagt har du möjligheten att skicka pengar utanför plånboken till en plånbok som är värd.

Även om eToros plånbok kan vara en bra lösning för nybörjare, är det inte ett bra sätt att lagra stora mängder pengar om du menar allvar med kryptovaluta. För närvarande stöder plånboken Bitcoin, Litecoin, Ethereum och Bitcoin Cash.

eToroX

Den 26 april 2019 tillkännagav eToro lanseringen av eToroX – Ett fullt reglerat kryptovalutbyte. Till skillnad från investeringstjänsten jag har nämnt tidigare, ger eToroX dig faktisk tillgång till kryptotillgångar (dvs. du kan ta ut dem från börsen).

3. Valutor och betalningsmetoder

Kryptovalutor stöds

Investeringar i eToro görs mestadels i form av CFD, vilket innebär att du bara spekulerar i priset (du får inte äga de faktiska mynten). Läs den här artikeln från eToro för att förstå vilka typer av investeringar som är tillgängliga för dig enligt dina preferenser och plats.

Här är den fullständiga listan:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Ripple (XRP)
 • Litecoin (LTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Dash (DASH)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Cardano (ADA)
 • IOTA (MIOTA)
 • Stellar (XLM)
 • EOS (EOS)
 • NEO (NEO)
 • Zcash (ZEC)
 • Binance Coin (BNB)

Insättningsmetoder

eToro levererar ett brett utbud av alternativ för att sätta in pengar på sin plattform inklusive:

 • Kredit / Betalkort
 • Elektronisk överföring
 • PayPal
 • Skrill
 • Neteller
 • Webbpengar
 • Giropay
 • China Union Pay
 • Yandex
 • Lokal onlinebank

Minsta första insättning är $ 200. eToro-konton är denominerade i USD så vilken valuta du sätter in kommer automatiskt att konverteras till USD.


4. eToro-avgifter

På grund av den komplexa mängden handelsoptioner på eToro varierar avgiftsstrukturen från tillgång till tillgång. Att titta direkt på kryptovalutahandeln kommer att vara en chock för seriösa investerare.

Bitcoin kostar en rejäl 0,75% avgift när man lämnar en position, högre än de flesta andra börser. Andra altcoins handlas till en avgift på 2–4% vilket är ganska extremt. Kolla in hela listan över avgifter här.

Tänk på att det också finns en uttagsavgift när du bestämmer att det är dags att ta ut pengar. Du kan bara ta ut fiat-pengar från eToro och du kommer att debiteras $ 25 för varje uttag.

Ytterligare ett sting i svansen finns för vissa olyckliga användare. eToro tar ut en inaktivitetsavgift för användare som inte har loggat in på 12 månader.

Om du är en långvarig innehavare, bli inte upptagen av detta; ditt kontosaldo debiteras 10 USD per månad när det anses inaktivt. Kom ihåg att logga in och kontrollera dina investeringar varje kvartal.

5. Stödda länder

eToro verkar i följande länder:

Storbritannien, Argentina, Australien, Österrike, Bahrain, Belgien, Brunei, Bulgarien, Kanada, Chile, Kina, Colombia, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Egypten, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Gibraltar, Grekland, Ungern, Island , Indien, Irland, Italien, Jordanien, Kuwait, Lettland, Liechenstein, Litauen, Luxemburg, Malaysia, Malta, Mexiko, Nya Zeeland, Nigeria, Norge, Oman, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Qatar, Rumänien, Ryssland, Saudiarabien, Arabien, Singapore, Slovakien, Slovenien, Sydafrika, Spanien, Sverige, Schweiz, Thailand, Nederländerna, Ukraina, Förenade Arabemiraten, Uruguay, Venezuela

Fram till nyligen var eToro stängd för amerikanska investerare men är nu tillgänglig för människor i följande amerikanska stater, förutom:

Delaware, Hawaii, Illinois, Minnesota, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New York och Tennessee


6. Kundtjänst och recensioner online

Även om jag personligen inte har stött på något problem med eToro, finns det en spärr av negativa recensioner som kan hittas online. Med detta sagt är inget utbyte gratis från denna typ av recensioner.

Tänk på att glada användare sällan lämnar en recension medan arga användare vanligtvis är motiverade att dela med sig av sina erfarenheter. Jag föreslår att du läser recensionerna och bedömer själv om du tycker att det här är en “röd flagga” i din bok.

eToro recensioner

Kundtjänst finns på 9 olika språk och kan nås via en online helpdesk. Det finns inget alternativ för en livechatt med telefonsupport.

7. Min personliga erfarenhet av eToro

Användbarheten av eToro är förvånansvärt flytande. Det är smärtfritt och enkelt att komma igång. Registreringen tar mindre än fem minuter och det finns inget behov av långsamma verifieringsmetoder eller bekräftelser. Klicka helt enkelt på knappen Registrera dig och lägg till dina personliga uppgifter.

Därefter hälsas du med ett frågeformulär för att bedöma din handelspersonlighet – en ganska snygg funktion i ansiktet, men det ringde fler larmklockor än jag skulle ha velat.

Att avslöja min inkomstnivå, min arbetsgivare och mina andra investeringsnivåer kändes som lite för mycket. Ändå är detta en del av en standard KYC-process (Know Your Customer) eToro är tvungen att utföra som en del av att det är ett reglerat företag.

eToro KYC

Systemet som helhet är smidigt, utan fördröjning eller anslutningsproblem. När du har registrerat dig görs insättningar snabbt via kredit, debet eller PayPal utan avgift.

Portföljspårare, bevakningslistor, marknader och möjligheten att följa framgångsrika handlare sitter alla i det här smarta, moderna handelsgränssnittet. På under tio minuter kan du vara redo att öppna positioner på Bitcoin och Facebook samtidigt.


8. Vanliga frågor

Är eToro reglerad?

Ja, eToro är helt återupptäckt.

eToro (Europe) Ltd., ett finansiellt företag som är auktoriserat och reglerat av Cyperns Securities Exchange Commission (CySEC) under licens # 109/10.

eToro AUS Capital Pty Ltd. är auktoriserat av Australian Securities and Investments Commission (ASIC) att tillhandahålla finansiella tjänster enligt Australian Financial Services Licensce 491139.

eToro (UK) Ltd, ett finansiellt tjänsteföretag auktoriserat och reglerat av Financial Conduct Authority (FCA) under licens FRN 583263.

Kan du ta ut pengar från eToro?

Ja, du kan ta ut fiatvalutor från eToro. De valutor som stöds för uttag är:

 • USD
 • EUR
 • GBP
 • CAD
 • AUD
 • JPY
 • RMB
 • GNUGGA

Hur mycket tar eToro ut för att dra tillbaka?

Det finns en uttagsavgift på 25 USD + omvandlingsavgifter om du tar ut en valuta som inte är USD (mellan 50-250 punkter).

9. Slutsats – Är eToro pålitlig?

eToros plattform som helhet är en glädje att använda. Gränssnittet är lyhört, intuitivt och packat med praktiska funktioner. Lägg till ett anständigt urval kryptovalutor till detta, så kan du verkligen få ut mycket av börsen, t.ex. handels- och öppningspositioner i Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin och mer.

Med detta sagt finns det tydligt några nackdelar. Den största nackdelen är att ta ut kryptovalutor i din egen plånbok är besvärligt och kräver några extra steg.

Först måste du ta ut kryptovalutan till din eToro-plånbok, en process som tar upp till tre arbetsdagar. Först därefter kan du slutföra uttaget till alla icke-personliga plånböcker. Om du behöver hålla den aktuella kryptovalutan du vill köpa, kanske kolla in eToroX istället.

Dessutom är avgifterna för kryptovalutor för dyra, och för mig är det en stor avstängning.

För att sammanfatta det, om du är spekulant – eToro kanske passar dina behov. Om du är en hardcore Bitcoiner – håll dig borta från det.

Har du provat eToro själv? Jag skulle gärna höra vad du tycker om det i kommentarfältet nedan.


Varning:

eToro är en plattform för flera tillgångar som erbjuder både investering i aktier och kryptotillgångar samt handel med CFD: er.

Observera att CFD är komplexa instrument och har en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång. 75% av investerarkonton för privatpersoner förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du förstår hur CFD: er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat.

Cryptoassets är flyktiga instrument som kan fluktuera mycket inom en mycket kort tidsram och därför inte är lämpliga för alla investerare. Annat än via CFD: er är handel med kryptoassets oreglerad och övervakas därför inte av något EU-regelverk.

eToro USA LLC erbjuder inte CFD: er och ger inget ansvar och tar inget ansvar för riktigheten eller fullständigheten av innehållet i denna publikation, som har utarbetats av vår partner genom att använda offentlig tillgänglig icke-enhetsspecifik information om eToro.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me