Ett riktigt liveexempel för Bitcoin-handel som du kan kopiera

För några veckor sedan pratade vi om grunderna i Bitcoin-handel och gav en mycket grundlig översikt om ämnet. Vi pratade om hur du kan använda Bitcoin CFD-handel från företag som Plus500 eller Fortrade för att handla Bitcoins utan att faktiskt äga valutan. Tänk på att när du handlar med CFD: er riskerar ditt kapital. Idag vill jag ge ett riktigt liveexempel på en faktisk handel vi sätter ihop.

Att sätta ihop allt – ett exempel på handel

Detta är inte en specifik handelsrekommendation utan endast ett illustrativt exempel.

Mål

Målet här är att hitta en lovande medellång sikt för att dra bästa möjliga nytta av vår CFD-handelsmetod. Vi kommer att använda metoderna som beskrivs ovan.

Marknadsöversikt för de 26th Januari 2016

Medellångsiktiga möjligheter finns lättast i högre tidsramskartor. Ett dagligt diagram föreslår ett möjligt triangelmönster som bildas den 26 januari 2016.

Genom att zooma in, avslöjar en tidsram på fyra timmar bättre mönsterstrukturen, liksom andra anmärkningsvärda marknadsfunktioner:

4 timmars översikt

De Långsiktigt stöd / motstånd linje i blått är av största vikt. Denna ungefärliga nivå fastställdes i april 2014 under den första korrigeringen från vildspiken över $ 1000. Efter korrigeringen från Bitcoins heltidshöjd vände priset på denna nivå till rally under ett par månader innan den återupptog sin nedåtgående trend. Under slutet av december 2014 ledde misslyckandet på denna nivå att fungera som stöd till att det blev motstånd för 2015, tills det bröts i november. Så länge vi förblir över denna nivå kan Bitcoin antas vara hausse.

Den hausseartade fasen har begränsats av den röda Nedåtgående trend linje. Breakout misslyckades helt klart på $ 500. Price har kämpat för att närma sig denna $ 500-nivå sedan dess, och har blivit tillbaka lägre av björnarna. $ 460-nivån representerar vändpunkten för de två sista impulserna mot $ 500. Marknaden studsar mellan trendlinjer vid denna tidpunkt; det är för närvarande i intervalläge.

På den positiva sidan, den gröna Uptrend linje bildades när “Långsiktigt stöd / motstånd” testades till nackdelen. Denna linje testades till nackdelen när Mike Hearn hade sin “Whiny ragequit” och Bitcoin förklarades dött för cirka 90: e gången, den här gången av Washington Post. Sura druvor och tvivelaktig journalistik åt sidan, den gröna Uptrend linje hålls fast.

Identifiera mönster

Uppåtrubbarhet och nedåtriktad dramat når en överenskommelse, vilket konvergerande visar röd och grön trendlinjer (med ursäkter till färgblinda). Det verkar som om zonen runt $ 400 för närvarande representerar den nuvarande balanspunkten mellan tjurar och björnar. Detta bekräftas av bildandet av den andra Symmetriskt triangelmönster, fokuserade också på denna $ 400-zon. Så vi har en kortvarig triangel som bildas inom den medelfristiga triangeln som definieras av trendlinjerna; mycket intressant. Låt oss se vad den vördnadsfulla Thomas Bulkowski har att säga om Symmetriskt triangelmönster:

Symmetriska trianglar, ibland kallade spolar, är ett populärt diagrammönster eftersom de uppträder ofta och fungerar ganska bra på en tjurmarknad. Denna åsikt baseras inte på resultatrankningen, som är medelmåttig, utan på handelserfarenheten. ”

OK, så det checkar ut med tanke på att Bitcoin är på en tjurmarknad. De är dock inte det mest sannolika mönstret. Låt oss gå in på mönstrets statistiska resultat, som Bulkowski har sammanställt från sin långa erfarenhet på amerikanska aktiemarknader:

bulkowski

Låt oss analysera vår triangel i förhållande till Riktlinjer för identifiering. De Prisutveckling gäller naturligtvis, liksom de faktorer som definierar Form, Trendlinjer, Korsning och Touch (åtminstone två detaljer ses uppåt och tre neråt). Volym minskar verkligen. Angående Bryta ut: toppunkten projiceras 24 dagar från toppen vid A. Vid skrivande stund har triangelmönstret kvarstått i 19 dagar. Triangeln är alltså försenad, ungefär 79% av avståndet till toppen. Mönstret kan därför rimligen förväntas lösa sig inom kort.

Intressant nog säger Bulkowski vidare om Triangle Apex och Turning Points, att trianglar prismönster visar en tendens att lösa sig runt sin topp, med andra ord inom några dagar från när upp och ner linjer möts …

Apex Hi LowBildkredit: thepatternsite.com

Punkt A visar triangelns toppunkt, punkt B visar mönstrets målslag.

Bulkowskis forskning satte chanserna för upplösning nära toppen mellan 60% och 75%. Detta skulle sätta den förväntade upplösningen av den nuvarande, mindre triangeln runt slutet av januari / början av februari, det är då Classic-teamet har planerat att släppa sin kod.

Det är faktiskt vettigt för marknaden att övervaka Classic Hardfork-risken innan man bestämmer sin framtida inriktning. Om det verkar som gruvarbetare kommer att stödja Classic hardfork kan Bitcoin-priset förväntas sjunka, vilket testar upptrenden och troligen supportnivån på $ 320. Å andra sidan, om hårdfork avvisas i syfte att upprätthålla sammanhållningen kommer tvivel att undanröjas. Marknader hatar osäkerhet och varje gång en hårdfork har föreslagits – vare sig XT, Classic eller via vissa BIP: er – har marknaden sjunkit. Oavsett vad du kanske tänker på att tvinga en högre blockstorlek, om hårdforkförsöket misslyckas kommer sentiment och pris sannolikt att stiga. En vila av Nedåtgående trend linje och $ 500 motståndsnivå är helt möjligt.

För att sammanfatta valdes ovanstående nivåer som Upp och upp eller Nackdelar för antingen en lång eller kort handel, beroende på hur triangeln löser sig:

4 timmars översikt

Mönstermål

Efter Bulkowskis mätregler kommer vi till följande ytterligare, matematiskt härledda mål:

mönster mål

Området mellan den högsta toppen (A) och lägsta dal (B) är $ 112. Detta föreslår ett uppbrottsmål på + $ 73 för en lång handel och ett nedåtgående mål på -% $ 53 för en kort handel. i alla fall, tills sådana mönstermål har testats inom Bitcoin-rymden, bör de inte lita på. Eftersom det inte heller finns något sätt att veta när och vilket sätt mönstret kommer att lösa, har dessa mål inte kartlagts.

Marknadsvy

Detta handelsperspektiv var publicerades till Trading View den 26 januari 2016 för kommentar. Tryck på “play” -ikonen för att se hur handeln utvecklas.

Vid den tiden indikerade livechatten att många andra tittar på liknande triangulära mönster, särskilt Saj som länkade följande dagliga Bitcoin Wisdom-diagram:

saj-diagram

Om andra handlare också följer mönstret ökar oddsen att marknaden reagerar på det.

Vit cirkel markerar MACD-indikatorn som vänder uppåt, vilket kan signalera ett hausseartat drag.

Indikatorer

Ovanstående dagliga MACD föreslår en uppåtgående paus även om prisåtgärder, som för närvarande kramar den stödjande trendlinjen, föreslår en nedåtgående paus. Prisindikatorer bör alltid prioriteras. Bristen på bekräftelse från indikatorer gör dock detta till en något lägre sannolikhetshandel. Det bör därför handlas ganska lätt och med snäva efterföljande stopp. En erfaren näringsidkare kan riskera cirka 2,5% av handelskapitalet vid en sådan handel, upp till maximalt 3%.

Utvecklingen från och med den 28th januari 2016: Short Trade öppnade

Mönstret verkar lösa nackdelen. När triangeln bröts avgörande accelererades nedåtrörelsen. Detta indikerar att marknaden verkligen kände igen och uppmärksammade bildandet av triangelmönstret.

En kort öppnades strax under pausen till $ 392. De Uptrend linjen är Nackdelmål 1. Lägg märke till att den föregående betydande låg skulle också göra ett anständigt mål. Efter “whiny-rage quit” -händelsen kunde priset inte avgörande bryta mot $ 360-nivån på 4 timmar, så det verkar som en trolig supportnivå.

Priset kommer att övervakas noggrant runt Uptrend, i syfte att ta vinst om priset studsar kraftigt från denna linje. Eftersom det finns liten bekräftelse från indikatorer eller högre tidsramar som veckovis eller månadsvis är det vettigt att ta större delen av vinsten (säg 75%) på Nackdelmål 1.

De stoppa förlusten sattes till $ 403; något över där priset har handlats ett tag nu och också över det stora runda $ 400-nivån. Denna handel ger ett risk / avkastningsförhållande på 2,22, vilket gör det väl värt risken.

kort

Ytterligare utveckling från och med 29th januari 2016: Kort delvis stängd

Triangelmönstret har spelat ut ganska framgångsrikt och vinsten togs på $ 369-nivån (kom ihåg att ställa in dina mål något före nästa förväntade punkt på S / R, om priset inte kan nå dem). Även om mer vinst kunde ha gjorts på denna handel genom att sätta ett stramt stopp, tar 75% av vinsten vid mållinjen fortfarande en bra vinst.

Observera att medan ljusveken nådde ner till $ 360, på vilken nivå det inte fanns någon uppföljning och priset vändes snabbt.

Det kan behöva sjunka ytterligare, så om priset förblir under triangelns brytningsnivå blir det intressant att se om en botten utvecklas runt toppdatumet.

Nästa fråga är varifrån … Det verkar ganska osannolikt att priset kommer att göra Nackdelmål 2 nära $ 320. Blockstorleksdramat verkar lösa sig och det verkar osannolikt att Classic kommer att få mycket stöd. Det är därför vettigt att flytta detta mål upp till runt $ 360 supportnivå istället och flytta stoppa förlusten ner till strax ovanför den sista höjden, till $ 385,50. Detta säkerställer att handeln gör lite bonusvinst eller stängs utan förlust. Om marknaden fortsätter i sidled kan det vara bäst att stänga handeln med mindre än att slösa bort ytterligare tid, energi och kapital.

Om du har några frågor om den här handeln eller annan handel för den delen är du välkommen att lämna dina kommentarer i kommentarfältet nedan så gör jag mitt bästa för att svara på dem. Lycka till!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me