EXMO gransknings- och jämförelsehandbok

EXMO gransknings- och jämförelsehandbok

EXMO är ett ledande brittiskt kryptovalutautbyte som har mer än en miljon kunder och erbjuder mer än 190 digitala handelspar. I den här granskningen går vi igenom EXMO: s tjänster, avgifter, struktur och tillgänglighet.

EXMO översiktsöversikt

EXMO är ett brittiskt kryptovalutautbyte som erbjuder fiat- och kryptovalutahandelspar, ett OTC-skrivbord, en presentkortservice samt flera andra coola funktioner för sina VIP-medlemmar. Användning av EXMO: s egna token, EXM (EXMO Coin), ger användarna extra fördelar som att belöna cashback och bättre avgifter.

Det är Exmo i ett nötskal. Fortsätt läsa nedan för en mer detaljerad granskning. Här är vad jag kommer att täcka:

1. EXMO-översikt

EXMO grundades 2014 med sitt huvudkontor i London. Numera är företagets tjänster tillgängliga för konsumenter i mer än 200 separata länder inklusive Ryssland, Ukraina och Turkiet. Med sin genomsnittliga dagliga handelsvolym som överstiger 24 miljoner dollar är EXMO en av de största handelsplattformarna som för närvarande är aktiva.


2. EXMO-tjänster

Fiat till Cryptocurrency Trading

Först och främst tillåter EXMO dig att köpa Bitcoin och annan krypto – antingen via dess avancerade handelsplattform eller mot en premie med dess mäklartjänst. EXMOs handelsplattform erbjuder över 190 fiat- och kryptovalutabaserade handelspar. Majoriteten av dessa är baserade i BTC, ETH, USD, RUB eller EUR.

Handelsavgifter är konkurrenskraftiga med många större börser, mer om det senare.

OTC-handelsdisk

Tillsammans med sin vanliga handelsplattform erbjuder EXMO också en OTC-handelsdisk, som huvudsakligen är avsedd för institutionella handlare som bedriver transaktioner som överstiger $ 100.000. Dessa affärer kommer alltid att utföras av professionella mäklare till de bästa priserna på kortast möjliga tid. Avgifter och villkor är specifika per affär. OTC-tjänsten kan nås genom att skicka ett formulär på EXMOs webbplats.

Exmo presentkort

Börjar den 1 oktober 2020, EXMO presenterade sitt presentkort, vilket gör det möjligt för användare att enkelt överföra pengar mellan utbyteskunder. Kryptoinnehavare kan både generera och aktivera sådana kort, medan de som arbetar med rent fiatvalutor bara kan aktivera befintliga kort.

Användarröstning och cashback

En intressant funktion, EXMO: s röstningsfunktion gör det möjligt för användare att rösta på kommande projekt eller valutor som plattformen överväger att notera. Dessutom kan användare med hög handel tjäna som mycket som 70 procent i handelsavgifter, som en del av ett attraktivt CashBack-system.

VIP-funktioner

Exmo erbjuder också ett API utformat för plattformshandelbots, liksom separata tjänster för VIP kunder som banker, hedgefonder och andra finansiella anläggningar i toppklass. Några av dessa VIP-tjänster inkluderar professionella konsultationer, ökade utgiftsgränser, företagskonton och individuella tariffer för varje kund.

Exmo mobilapp

Slutligen tillhandahåller EXMO en mobilapp som är tillgänglig på både Android och iOS. Båda plattformarna verkar klara sig bra, med några klagomål på Google Play Store angående problem med KYC-processen är långsam och ovänlig.

3. Valutor och betalningsmetoder

EXMO tillåter användare att handla, köpa och sälja så många som 54 separata kryptovalutor inklusive:

 • BTC
 • ETH
 • BCH
 • LTC
 • EOS
 • USDT

Dessutom kan användare också använda EXMO: s mynt som kallas EXM eller EXMOCOIN, för extra fördelar; Med EXM kan du få ytterligare cashback och sänka dina avgifter med upp till 50%.

Användare kan handla upp till åtta olika fiatvalutor inklusive:

 • USD
 • EUR
 • GBP
 • GNUGGA
 • PLN
 • UAH
 • KZT.

Det finns ungefär 195 handelspar tillgängliga på plattformen.

När det gäller betalningsmetoder kan användare som vill köpa kryptovalutor använda:

 • Kreditkort (MasterCard, VISA)
 • Banköverföring (ryggar, chaps, snabbare betalningar
 • SEPA
 • SWIFT (för USD-insättningar)
 • Advcash
 • Betalare

4. Avgifter

EXMOs handelsavgiftsschema är ett nivåbaserat, vilket innebär att ju högre din handelsvolym är, desto lägre är dina avgifter. Detta kan bli så lågt som -0,05% för tillverkare / 0,05% som tar en handelsvolym som överstiger 20 miljoner dollar per månad. Å andra sidan kan avgiften uppgå till 0,4% (tillverkare och tagare) för handlare vars handelsvolym är under $ 100. Dessutom tillåter EXMO också handlare att köpa CashBack-planer för en premie.

Användare som vill köpa krypto istället för att handla kan göra det med EXMOs snabbväxling till växelkursen. Denna metod kräver inte att du betalar någon premie, men depositionsavgifter tillkommer. Insättningsavgiften kan variera från 0% för SEPA-överföringar till 3,99% + $ 0,35 för USD-insättningar via kreditkort. För att ta ut dina BTC-medel kommer EXMO att ta ut en fast avgift på cirka 0,0004 BTC, vilket ligger under det globala växelmedlet.

5. Köpgränser

Varje valuta på EXMO har olika köpgränser beroende på om köpmetoden och vad valutan är ihopkopplad med. Till exempel är de som vill köpa bitcoin med USD, euro eller Tether begränsade till 1000 enheter. Kunder som försöker köpa Ethereum med dessa valutor kan dock köpa så många som 5 000 enheter ETH. Samma siffra gäller för BCH-inköp.

Kunder som vill köpa Ripple (XRP) med USD kan köpa fem miljoner enheter av tillgången, medan de upplever gränser på 10 000 enheter för Litecoin och 500 000 enheter för EOS.


6. Länder som stöds

Exmo-börsen har kunder från över 200 länder. Handelsplattformen tillåter handel i de flesta länder, men det finns några få undantag: För närvarande tjänar Exmo inte kunder från följande länder:

Afghanistan, Angola, Algeriet, Bahamas, Bangladesh, Bolivia, Botswana, Burma (Myanmar), Burundi, Kambodja, Centralafrikanska republiken, Tchad, Kongo, Conakry, Elfenbenskusten, Krim (Ukraina-regionen), Kuba, Demokratiska folkrepubliken Korea (Nordkorea), Ecuador, Egypten, Ekvatorialguinea, Eritrea, Ghana, Guinea Bissau, Guyana, Island, Iran, Irak, Haiti, Lao PDR, Libanon, Libyen, Mali, Mongoliet, Marocko, Myanmar, Nepal, Nicaragua, Nordmakedonien , Pakistan, Panama, Qatar, Saudiarabien, Somalia, Sydsudan, Sudan, Syrien, Trinidad och Tobago, Tunisien, Uganda, USA, Vanuatu, Venezuela, Jemen, Zimbabwe

7. Kundtjänst och recensioner

EXMO tillhandahåller ett forum för kunder som är nya på plattformen. Användare kan besöka detta avsnitt för att se om svar på deras problem redan har tagits upp. Annars finns en e-posttjänst för kundsupport tillgänglig för alla som vill komma i kontakt med representanter för EXMO privat. E-postmeddelandet som ska användas när du kontaktar EXMO är [e-postskyddad]

Det finns också ett onlinechattforum för kunder som inte vill vänta på svar eller som upplever nödsituationer och behöver omedelbar hjälp. Beviljas individer kan vänta med att få sina problem att ta itu med, de kan öppna en online-biljett och få sin fråga behandlad i den ordning den mottogs av en kundtjänstrepresentant.

När det gäller recensioner är den allmänna återkopplingen för EXMO mycket positiv. Detta kan lätt anges med en “Bra” TrustPilot-poäng vilket är inget att vara blyg för, speciellt för ett kryptoutbyte.


8. Slutsats

EXMO har många fördelar. Det erbjuder kundservice 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Det finns flera betalningsalternativ tillgängliga för kunder som har tillgång till ett stort antal olika tillgångar och handelsavgifterna är relativt låga. Kundtjänst finns också på flera språk, vilket inte är givet.

Det finns några negativ som kunderna bör överväga om de bestämmer sig för EXMO-baserade affärer. Det finns till exempel överföringsgränser som de kommer att behöva vänja sig vid. Företaget stöder inte heller marginalhandel och det har rapporterats om driftstopp.

Ändå verkar EXMO för det mesta vara en seriös aktör inom sitt område. Företaget är stort och etablerat och har varit verksamt i ungefär sju år. Det faktum att det stöder affärer i flera olika länder är ett bevis på dess omfattning och motståndskraft. Genom att stödja en snabbbytesfunktion, handelsplattform och OTC-skrivbord är EXMO en solid utgångspunkt för både nybörjare, avancerade och institutionella kunder.

Det är allt! Om du hade någon personlig erfarenhet av EXMO eller har några kommentarer, vänligen dela dem i kommentarfältet nedan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me