Fájdalmas áttekintési és összehasonlítási útmutató

Fájdalmas áttekintési és összehasonlítási útmutató

A Paxful egy olyan online piactér, amely lehetővé teszi a vásárlók és az eladók számára, hogy online találkozzanak és kereskedjenek a Bitcoins-szal. A LocalBitcoins-hoz hasonlóan a Paxful fizetési módok és vásárlási lehetőségek széles skáláját teszi lehetővé, amelyek nem találhatók meg a hagyományos tőzsdéken.

Ebben a bejegyzésben áttekintem a vállalatot és szolgáltatásait. Összehasonlítom a szolgáltatást a LocalBitcoins-szal, annak népszerű versenytársával.

Fájdalmas összefoglalás

A Paxful lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szinte bármilyen elképzelhető fizetési móddal megvásárolják a Bitcoins-t. A felhasználói élmény rendkívül intuitív.

Bár minden nagyon szépnek tűnik, még mindig van néhány dolog, amire meg kell figyelnie, például hogyan lehet elkerülni a csalásokat és tisztességes árfolyamot elérni (lásd alább a részleteket mindkét oldalon).

Ha részletesebb áttekintést szeretne kapni a Paxfulról, olvassa tovább, a következőket ismertetem:

1. Vállalati áttekintés

Alapított 2015-ben irodákkal a világ több városában (központja az Egyesült Államokban található) és több mint 200 alkalmazott, A Paxful célja, hogy a Bitcoin közösség „Uberje” legyen. A Paxful lehetővé teszi az egyének számára, hogy kereskedőkké váljanak és online eladják a Bitcoin-t, hasonlóan ahhoz, ahogy az eBay lehetővé teszi az emberek számára, hogy árut adjanak el.

A Paxful remek alternatívát kínál a vásárlók számára is, mivel néha a hagyományos tőzsdék egyszerűen nem csökkentik.

Míg a legtöbb tőzsde földrajzi korlátozásoktól vagy korlátozott fizetési módoktól szenved, a Paxful mindkettőtől mentes, így a bitcoinokkal való kereskedés hatalmát visszaadja az embereknek, és lehetővé teszi a decentralizáltabb kereskedési piacot..

A Paxful emellett fizetési feldolgozási szolgáltatást is kínál a weboldalak számára, amely lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy könnyebben elfogadják a fizetési módok sokféleségét.


2. Fájdalmas szolgáltatások

A Paxful kétféle formában kínálja piaci szolgáltatásait:

A virtuális kioszk alapvetően a Paxful társprogramja, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy terjesszék a hírt a Paxfulról, miközben 2% -os bevételt generálnak bármilyen vásárolt összegből.

A Paxful emellett kínálja a „Pay with Paxful” fizetési folyamatot, amely hozzáadható a webhelyekhez. Ez lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy a Paxful 300+ fizetési lehetőségének bármelyikét elfogadják a weboldalukon található Paxful widgeten keresztül.

Hogyan lehet Bitcoint vásárolni a Paxfulon

Pusztító eladó példa

Érdemes megemlíteni, hogy egyes ügyletek azonnal megköthetők, míg mások hosszabb időt vehetnek igénybe, a fizetési módtól és attól függően, hogy az eladó online-e vagy sem..

Például a Paypal és az ajándékkártyák azonnali. A bankbetétek, a Western Union és a Moneygram eltarthat egy ideig, mivel készpénz befizetéséhez el kell hagynia otthonát a fióktelepükön.

Letéti letét

A Paxful letéti szolgáltatást is nyújt minden Bitcoin tranzakcióhoz. Amint a vevő talál egy eladót, és az eladó elfogadja az ajánlatot, a Bitcoin automatikusan az eladó pénztárcájából letétbe kerül.

Ezen a ponton az eladó nem mondhatja le a kereskedést. A vevőnek azonban korlátozott időtartama van arra, hogy a pénzt eljuttassa az eladóhoz, és a fizetést „teljesnek” jelölje. Ha a vevő ezt nem teszi meg a megadott időkeretben, az ügylet automatikusan törlődik, és a Bitcoin visszatér az eladó pénztárcájába.

Amikor a vevő és az eladó is ellenőrizte, hogy a tranzakciót megerősítették-e, és minden feltétel teljesült-e, a pénzt felszabadítják a vevő pénztárcájába, és az üzletet megkötik.

Ha valamikor nézeteltérés merül fel a két fél között, akkor a folyamat tovább halad vita.

A Paxful moderátorok ezután kivizsgálják az összes információt, figyelembe veszik az összes rendelkezésre álló részletet, és végül eldöntik, hogy kinek ítélik oda a bitcoinokat.

Ennek ellenére a legtöbb esetben a tranzakciók zökkenőmentesen mennek végbe a Paxful intenzív mértékének köszönhetően, amely visszafogja a potenciális csalókat.

3. Pénznemek és fizetési módok

A Paxful csak a Bitcoin adásvételével foglalkozik. Mivel a pénzt közvetlenül az eladóknak küldik, maga az oldal nem tart fiat pénznemeket a felhasználók számára.

A Paxful eladói több mint 300 fizetési módot fogadnak el, a legnépszerűbbek: hitelkártyák, PayPal, Amazon ajándékkártyák, átutalások és Western Union.

Ne feledje, hogy a különböző fizetési módok eltérő árfolyamokat eredményeznek. Például a vissza nem térítendő fizetési módoknál (banki átutalások, készpénz) általában alacsonyabb az árfolyam, míg a visszafizetést lehetővé tevő fizetési módok (azaz hitelkártyák, PayPal) többe kerülnek..


4. Fájdalmas díjak

Ha Bitcoins-t vásárol a Paxfulon, akkor nem kell díjat fizetnie magának a webhelynek. Különböző eladók azonban díjat vagy prémiumot számíthatnak fel, az Ön fizetési módjától függően, amint azt korábban említettem.

A Paxful eladói 1% -os díjat fizetnek a vállalatnak.

Ezenkívül vannak normál Bitcoin hálózati díjak, amelyeket a feladó fizet a pénz átutalása érdekében a hálózaton keresztül. Ezek a díjak nem a Paxfulnak, hanem a Bitcoin bányászainak járnak.

5. Vásárlási limitek

A Paxful 4 ellenőrzési szinttel rendelkezik, amelyek mindegyikének különböző korlátai vannak:

  • 1. szint – E-mail és telefonos ellenőrzés. A limit 1000 dollár.
  • 2. szint – 1. szintű követelmények + személyazonosító igazolás. A limit 10 000 USD.
  • 3. szint – 2. szintű követelmények + címellenőrzés. A limit 50 000 dollár.
  • 4. szint – 3. szintű követelmények + fokozott átvilágítás. Nincs korlátozás erre a szintre.

Az Egyesült Államokbeli felhasználóknak teljesíteniük kell az 1., 2. és 3. szintet, hogy egyáltalán kereskedhessenek a Paxfulon, míg az EU-ból és Kanadából származó felhasználóknak legalább az 1. és 2., valamint a 3. szintet meg kell teljesíteniük, ha bármilyen forrást fel akarnak venni..


6. Támogatott országok

A Paxful világszerte elérhető, kivéve a következő országokat:

Burundi, Közép-afrikai Köztársaság szankciói, Kuba, Krím régió, Irán, Irak, Libanon, Líbia, Észak-Korea, Kongói Köztársaság, Szomália, Dél-Szudánnal kapcsolatos szankciók, Szudán és Darfur, Szíria, Jemen

7. Ügyfélszolgálat és felhasználói vélemények

Paxfulnak van egy viszonylag átfogó GYIK, bár kissé elavultnak találtam. Néhány oldal éppen hiányzott, amikor rákattintottam a linkjükre, és még egy magas Bitcoin-bányadíj-figyelmeztetés is volt, amelyet nem frissítettek 2017 márciusa óta.

Másrészt, egy nagyon könnyen használható csevegőmező van az összes vonatkozó támogatási kérelemhez. Az ügyfélszolgálat képviselői vagy azonnal, vagy később e-mailben válaszolnak.

A legtöbb negatív vélemény kb Paxful a Trustpilot-on az Egyesült Államokból és az EU-ból származó ellenőrzött felhasználókkal vannak kapcsolatban, akiknek pénzeszközeit „beragasztották” a Paxfulra, mivel nem tudták, hogy a kilépéshez teljes személyazonosító okot kell megadniuk..

Más negatív vélemények konkrét eladókról szólnak, amelyek átverték a vásárlókat, és nem magáról a platformról. A csalás elkerülése a Paxful-on valóban olyan kérdés, amelyet figyelembe kell venni (erről bővebben ebben a bejegyzésben később).

Mindkét fenti probléma gyakran kis óvatossággal és józan ésszel elkerülhető.

E két közös problémán kívül a Paxful élmény nagyon sima és élvezetesnek tűnik a legtöbb felhasználó számára.


8. Paxful vs. LocalBitcoins

A Paxful fő versenytársa kétségtelenül a LocalBitcoins, egy hasonló piac, amely 2012 óta működik.

Úgy tűnik, hogy a Paxful az elmúlt évben felzárkózott a LocalBitcoins-hoz a globális kereskedelemben, annak ellenére, hogy a LocalBitcoins korábban sokkal nagyobb piaci részesedéssel rendelkezett. Míg a LocalBitcoins már régóta létezik, a Paxful úgy tűnik, hogy szétzúzza, amikor az ügyfelek elégedettségéről van szó.

9. Hogyan kell biztonságosan használni a Paxful-ot

Tól től online vélemények olvasása a Paxfulról nyilvánvaló, hogy egyesek a platform integritását tévesztik az eladó integritásával. Vagyis, ha egy eladó átverte őket, vagy nem volt megbízható, akkor feltételezik, hogy a platform nem is legitim.

Ezért szerettem volna rámutatni néhány erőforrásra, amelyek segíthetnek bármilyen probléma megoldásában, amikor Bitcoins-t vásárolnak a Paxfulon keresztül:

  • Jobb a Paxful által ajánlott eladókat használni, mivel jobb hírnevük van, ezért általában nem csalók.
  • Soha ne folytasson kommunikációt a Paxfulon kívül, és győződjön meg róla, hogy minden dokumentálva van a rendszeren belül, így a moderátorok képesek lesznek segítséget nyújtani vita esetén.
  • Győződjön meg arról, hogy az a felhasználó, akivel kereskedik, online állapotban van, mivel a megválaszolatlan megrendelések rövid időn belül automatikusan törlődnek, és ha az eladó nincs online, az bosszantó lehet.
  • Csak akkor engedje el a befizetést a letéti letét alól, ha teljes ellenőrzése alatt áll a kapott fizetés felett, vagyis az igazolva van, és a fiókjában van. Ne engedje el a Bitcoint a letétből a „Függőben” vagy más hasonló státusz miatt.
  • Nem számít, milyen weboldal, milyen rendszer, milyen felhasználó, milyen ország, milyen SENKI, Ha nem engedheti meg magának, hogy pénzt veszítsen, NE KÜLDJE.

10. Gyakran ismételt kérdések

Paxful Legit?

Vannak sok vita online hogy Paxful legitim-e vagy sem. Személyes véleményem szerint a Paxful legitim, azonban a Paxfulon vannak felhasználók, akik megpróbálják átverni Önt. Ez minden más P2P piacra igaz, mint például az eBay, a LocalBitcoins és az OpenBazar.

Hol található a Paxful?

A Paxfulnak több irodája van az Egyesült Államok New York-i, Hong Kong-i, Tallinn-Észtországban és a Fülöp-szigeteki Manilában. Levelezési címük: 3422 Old Capitol Trail PMB # 989 Wilmington DE 19808, USA.

11. Következtetés – a Paxful Legit?

A Paxful lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szinte bármilyen elképzelhető fizetési móddal megvásárolják a Bitcoins-t. A felhasználói élmény rendkívül intuitív, és bár minden meglehetősen ügyesnek tűnik, mégis van néhány dolog, amire figyelnie kell.

Először győződjön meg róla, hogy tisztességes árfolyamot kap. Fizetési módjától függően az árfolyam néha elérheti a Bitcoin hivatalos árának kétszeresét, amely megtalálható a hagyományos tőzsdéken.

Másodszor, győződjön meg arról, hogy eladója elég hírnévvel rendelkezik-e, és elegendő kereskedést folytatott-e a múltban, hogy elkerülje a csalást. Amíg tisztában van ezzel a két ponttal, a platform szilárd megoldást kínál a Bitcoins vásárlásához (és eladásához).

Használta a Paxful-ot? Szívesen értesülnék tapasztalatairól az alábbi megjegyzés részben.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me