Farorna med Bitcoin

Bitcoin har gjort vågor på marknaden för sent. Den helt digitala valutan har utmanat grunden för världens finansiella system och har väckt frågan: Kan det finnas en valuta som inte stöds av ädla metaller eller nationella regeringar? Medan valutan fortfarande är i sin linda, behåller den potentialen att fortsätta växa och utvecklas. Ändå bör potentiella investerare och gruvarbetare vara medvetna om att det finns en hög risk i valutan.

Det första du behöver förstå är att Bitcoin inte stöds av någon regering, statskassa eller centralt clearinghus. Dess värde härrör inte från guld eller någon annan ädelmetall. Genom historien och fram till 1971 stöddes de flesta nationella valutor av guld eller en annan vara. Efter slutet av Bretton-Woods-avtalet fick de flesta valutor dock flyta på den fria marknaden, där köpare och säljare bestämde valutaens faktiska värde. Nationella valutor stöds av deras respektive nationella regeringars fulla tro och fungerar ofta som ett slags folkomröstning om en viss nation och dess skattehälsa. Till exempel har ett ekonomiskt levande land med sund finanspolitik i allmänhet en valuta med högt värde.

Bitcoin stöds av ingen utom köparnas och säljarnas tro på marknaden. Det finns ingen centralbank som kan övervaka och justera valutautvecklingen och ingen ledande myndighet för att övervaka valutans utveckling och utveckling. I en viss mening hämtar Bitcoins sitt värde från arbetskraft och elkostnader. För att skapa ett Bitcoin måste en “gruvarbetare” använda avancerad datorhårdvara för att lösa komplexa ekvationer. När ekvationen är klar skapas nya Bitcoins. Detta skapar ett slags inneboende värde i Bitcoin.

Ändå accepterar endast ett litet antal företag (när denna artikel skrivs, cirka 1000) Bitcoins som betalning. Det finns dock många Bitcoin-börser som gör det möjligt för användare att byta mynt mot pengar. I stort sett har dessa börser visat sig vara stabila och Bitcoins har till stor del varit likvida, vilket innebär att du kan byta dem mot kontanter. De senaste dagarna har Bitcoins värde svängt vilt, men ökat till över $ 250 dollar innan de sjunker tillbaka under $ 100 dollar. Under dessa vilda svängningar tvingades flera utbyten stängas.

Om alla Bitcoin-börser stängdes och valutan blev illikvid skulle alla investerare som lämnade Bitcoins förlora alla sina pengar. Även om Bitcoin förblir konvertibelt med andra valutor kan de vilda prissvingningarna skada många investerare. Även om Bitcoin är ett mycket intressant koncept, skulle det vara idiotiskt just nu att investera pengar i den valuta som du inte har råd att förlora.

Människor och företag som vill bryta Bitcoins bör också vara trötta på de potentiella riskerna. Ursprungligen var gruvdrift mycket billigt och alla med en dator kunde skapa Bitcoins. Med tiden har dock svårigheten att lösa ekvationer ökat, vilket kräver kraftigare utrustning och större mängder el. Nu kan gruvutrustning kosta mer än 20 000 dollar och elräkningar för att köra utrustningen kan lägga sig mycket snabbt.

Om Bitcoin kollapsar blir all utrustning till stor del värdelös och gruvarbetare måste fortfarande betala ner sina elräkningar. Alla potentiella gruvarbetare som vill komma in på marknaden bör väga kostnader och risker mycket noga. Om investerare vill engagera sig i gruvdrift kan den bästa metoden vara att sprida risk bland en pool av investerare. På det sättet förblir förlusterna för enskilda investerare begränsade om marknaden går söderut.

Det gamla ordspråket säger att du inte ska lägga alla dina ägg i en korg. Detsamma gäller Bitcoin. Att investera en liten summa pengar som du har råd att förlora kan så småningom ge dig betydande vinster. Å andra sidan, om du investerar mycket pengar kan du tappa ditt livs besparingar på lång sikt. Du bör också vara medveten om att så småningom kan en regering eller organisation känna sig hotad av Bitcoin och besluta att ta ner den. Om till exempel det amerikanska finansdepartementet beslutade att investera stora summor i Bitcoin för att höja priserna innan de plötsligt drog ut och översvämmade marknaden genom att sälja ut mynt, skulle det eventuellt kunna sänka hela valutan. Även om detta kan verka som en spekulativ konspirationsteori är det fortfarande en verklig världsrisk.

Kort sagt, investera med försiktighet!

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me