FATF: Bitcoin Positivt men riskabelt för regeringar

Financial Action Task Force (FATF), en oberoende mellanstatlig byrå, har släppt en papperBitcoin. FATF arbetar för att hjälpa regeringarAv Veeven Fair Use, href =via Wikimedia Commons “width =” 60 “height =” 104 “/> och världen förhindrar ekonomiskt brott, främst penningtvätt och finansiering av terrorism. Det papper som arbetsgruppen har släppt om Bitcoin täcker fördelarna med den digitala valutan och potentiella risker involverade i att använda Bitcoin. Även om täckningen av Bitcoins – och kryptovaluta i allmänhet – fördelar var helt positiv, var tidningens huvudfokus på de “risker” som Bitcoin skapade. Medan en person som har gjort en kortfattad läsning av detta papper kanske tror att Financial Action Task Force är intresserad av att skydda individer som använder Bitcoin – på grund av deras uttalande om att Bitcoin skulle göra det svårt för brott begåtts mot individer att lösa – en mer fokuserad läsning avslöjar den verkliga avsikten med rapporten. FATF-rapporten handlar verkligen inte om konsumenternas säkerhet alls utan snarare om hotet som Bitcoin utgör för regeringens våldsamma makt.

Den första halvan av rapporten ägnas åt att definiera terminologi för läsare som inte känner till kryptovaluta. Den skiljer mellan “centraliserade virtuella valutor” och “kryptovalutor.” Papperet förklarar också saker som gruvarbetare, plånböcker, växlar och Tor. Sedan, längst ner på den åttonde sidan, ger arbetsgruppen ett kort stycke om fördelarna med att använda Bitcoin.

Detta korta avsnitt om de “legitima” användningarna av Bitcoin beskriver några av de många positiva saker som kommer från användningen av Bitcoin. Papperet säger att Bitcoin kan “förbättra betalningseffektiviteten” och “minska transaktionskostnaderna för betalningar och fondöverföringar.” Enligt rapporten kan Bitcoin också underlätta mikrobetalningar i butiker så att företag kan tjäna pengar på varor och tjänster som tidigare var svåra att prissätta. Dessutom skrev arbetsgruppen om hur användningen av Bitcoin väsentligt kunde reformera den globala penningmarknaden. På grund av sina omedelbara betalningar och extremt låga transaktionsavgifter kan Bitcoin göra det mycket billigare för individer att skicka pengar till vänner eller familjemedlemmar i fattiga länder. Att använda Bitcoin på detta sätt skulle konkurrera direkt med traditionella bankkontrollerade banköverföringstjänster, som har enorma internationella transaktionsavgifter som gör det mycket dyrt för människor att skicka överföringar till dem som behöver dem. Därför kan Bitcoin hjälpa till att lyfta miljontals människor i utvecklingsländer ur fattigdom genom att öka mängden privat ekonomiskt stöd som skickas till dessa fattiga personer. Avslutningsvis avslutas stycket med att säga att dessa fördelar bör analyseras noggrant för att avgöra om Bitcoin eller de traditionella finansiella reglerna inte skulle eliminera dessa potentiella fördelar..

Och det är där positiviteten slutar i denna rapport. Resten av Financial Action Task Force: s rapport handlar om “riskerna” med att använda Bitcoin och kryptovaluta i allmänhet. Dessa risker berör dock inte de människor som faktiskt använder de decentraliserade valutorna. Snarare berör de bara de regeringar som försöker behålla sin dominans över sina respektive penningmängder inför en växande konkurrens, till exempel Bitcoin. Här är några citat från rapporten som beskriver FATF: s inställning till riskerna med kryptovaluta:

Av Steve Jurvetson [CC BY 2.0], via FlickrAv Steve Jurvetson [CC BY 2.0], via Flickr

”De kan tillåta större anonymitet än traditionella icke-kontanta betalningsmetoder. System för virtuella valutor kan handlas på Internet, kännetecknas vanligtvis av kundrelationer som inte är ansikte mot ansikte och kan tillåta anonym finansiering (kontant finansiering eller tredjepartsfinansiering via virtuella utbytare som inte korrekt identifierar finansieringskällan). De kan också tillåta anonyma överföringar om avsändare och mottagare inte identifieras tillräckligt. ”

Decentraliserade system är särskilt utsatta för anonymitetsrisker. Till exempel, efter design har Bitcoin-adresser, som fungerar som konton, inga namn eller annan kundidentifikation bifogade, och systemet har ingen central server eller tjänsteleverantör. Bitcoin-protokollet kräver inte, eller tillhandahåller, identifiering och verifiering av deltagare, eller genererar historiska register över transaktioner som nödvändigtvis är associerade med verklig identitet. ”

Det finns inget centralt tillsynsorgan och för närvarande finns ingen AML-programvara tillgänglig för att övervaka och identifiera misstänkta transaktionsmönster. Brottsbekämpning kan inte rikta in sig på en central plats eller enhet (administratör) för utredningsändamål eller tillgångsbeslag (även om myndigheter kan rikta in sig på enskilda utbytare för klientinformation som växlaren kan samla in). Det erbjuder således en nivå av potentiell anonymitet som är omöjlig med traditionella kredit- och betalkort eller äldre onlinebetalningssystem, till exempel PayPal. ”

Och till sist:

Decentraliserade konvertibla virtuella valutor som tillåter anonyma person-till-person-transaktioner kan tyckas existera i ett digitalt universum helt utanför räckvidden för ett visst land. ”

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Det verkar åtminstone för denna författare att arbetsgruppen inte tar hänsyn till faktiska, Bitcoin-använda konsumenter i denna rapport. Alla saker märkta av papperet som ”risker” är faktiskt saker som gör bitcoin marknadsförbar som en valuta. Människor vill använda valuta som gör dem anonyma och spårbara eftersom de inte vill att deras regeringar ska snoka i sina privata liv. Om de saker som arbetsgruppen lyfter fram som farliga möjligheter som är involverade i att använda Bitcoin verkligen är saker som människor vill se i en valuta, blir det tydligt att denna uppsats inte var avsedd att varna civila om farorna med att använda Bitcoin.

Av scottks [CC BY 2.0], via FlickrAv scottks [CC BY 2.0], via Flickr

Snarare är avsikten med denna rapport att varna regeringar om att deras monopol på pengar hotas direkt av det växande antagandet av Bitcoin som ett utbytesmedel, och att de börja klättra för att få denna decentraliserade teknik under deras kontroll. För att varna regeringarna om hotet som Bitcoin utgör för deras våldsamma makt använder papperet motsägelsefullt en aspekt av kryptovaluta som den tidigare använde som en faktisk fördel. Papperet uppgav att omedelbara betalningar och låga transaktionskostnader gjorde det möjligt för decentraliserade valutor att skickas över gränser, vilket kan uppmuntra användningen av Bitcoin som en metod för att finansiera terroristorganisationer. Det är uppenbart att fördelen med att samma karaktär ger de lidande människorna i fattiga länder ingen betydelse när de står inför finansieringen av terrorism, som helt skapades som ett svar på regeringar som kränker individers rättigheter och tro. Men tänk inte på det, säger arbetsgruppen, vi är bara intresserade av att bibehålla regeringsdominans.

Lyckligtvis för Bitcoin-förespråkare kommer rapporter som dessa dock sannolikt inte att påverka regeringarnas förmåga att skapa någon effektiv Bitcoin-reglering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map