FinCEN begär att banker inte blint avslutar MSB-bankkonton

Nätverket för ekonomisk brottsbekämpning utfärdade i morse i morse om penningtjänster.

Penningtjänstföretag inklusive pengasändare som är viktiga för det globala flödet av överföringar, tappar åtkomst till banktjänster, vilket delvis kan vara ett resultat av oro över lagstiftningskontroll, de upplevda riskerna med konton för penningtjänster och de kostnader och bördor som är förknippade med detta. med att ha sådana konton.

Många bankinstitut har omedelbart stängt de finansiella kontona för penningtjänstföretag. FinCEN anser att det är viktigt att upprepa att bankorganisationer kan betjäna penningtjänstbranschen samtidigt som de uppfyller sina skyldigheter enligt Bank Secrecy Act.

För närvarande finns det en oro inom FinCen att banker urskiljbart diskuterar alla MSB: s konton eller vägrar att öppna konton för MSB och därmed eliminera dem som en kundklass. En sådan grossiststrategi strider mot förväntningen att finansinstitut kan och bör bedöma kundernas risker från fall till fall.

Uttalandet från FinCen upprepar att det inte ber bankinstitut att stänga MSB-konton bara för att de är penningtjänstföretag som anger,

FinCEN stöder inte grossistavslutning av MSB-konton utan hänsyn till de presenterade riskerna eller bankens förmåga att hantera risken. Som nämnts har MSB olika risknivåer och inte alla penningtjänster är högrisk. Därför bör finansinstitut bedöma de risker som är förknippade med just den MSB-kunden när de beslutar om de ska tillhandahålla tjänster till en MSB-kund. Ett finansiellt instituts riskbedömning bör omfatta övervägande om kundrisker kan hanteras på lämpligt sätt och finansinstitutet bör upprätthålla kontrollnivåer som står i proportion till de presenterade kundriskerna. Banker som kan hantera kundrelationer ordentligt och effektivt minska riskerna är varken förbjudna eller avskräckta från att tillhandahålla tjänster till MSB-kunder, oavsett MSB: s specifika affärsmodell.

FinCEN ville också upprepa flera nyckelfaktorer i banksekretesslagen och hur den relaterar till penningtjänstverksamheten med ett uttalande som påminner finansinstitut om flera viktiga poster.,

En bank behöver känna till och förstå sin MSB-kund. För att göra detta bör den förstå MSB: s affärsmodell och den allmänna karaktären av MSB: s egna kundbas, men den behöver inte känna till MSB: s enskilda kunder för att följa lagen om banksekretess. Detta skiljer sig inte från kraven som gäller andra företagskunder.

Bankorganisationer förväntas hantera den risk som är förknippad med alla konton, inklusive MSB-konton. Bankens sekretesslag kräver emellertid inte, och FinCEN förväntar sig inte heller, att bankinstitutioner ska fungera som de facto-tillsynsmyndigheten för penningtjänstbranschen mer än för någon annan industri. FinCEN erkänner att det i praktiken inte är möjligt för en bank att upptäcka och rapportera alla potentiellt olagliga transaktioner som strömmar genom en institution. Men där ett institut följer befintlig vägledning och upprättar och upprätthåller ett lämpligt riskbaserat program kommer institutet att vara väl positionerat för att på ett lämpligt sätt hantera sådana konton, samtidigt som det i allmänhet upptäcker och avskräcker olagliga transaktioner..

FinCEN försöker göra det tydligt med uttalandet i morse att det inte vill se förstörelsen av en hel finanssektorn och att det påminner bankerna om att de inte får uteslutas från att tillåta penningtjänstföretag att ha konton enbart baserade på de är faktiskt en MSB.

FinCEN kräver att bitcoin- och kryptovalutautbyten blir registrerade MSB för att bedriva affärer lagligt, men många reglerade MSB kan fortfarande inte öppna eller fortsätta bankkonton hos många banker om att de stänger kontot på grund av oro med FinCEN och Bank Secrecy Act men med detta uttalande verkar det nu som banker som vill stänga bitcoin MSB: er kommer att behöva använda en annan anledning (till exempel “andra risker”).

Hatttips till David R. Allen om uttalandet från FinCEN. Bild med tillstånd av Tim Evanson.

Kom ihåg att Coin Fire inte erbjuder juridisk rådgivning. Denna information bör endast ses som informativ om en aktuell nyhetshändelse för kryptovaluta. Vi är inte advokater, och vi bodde inte heller på Holiday Inn Express igår kväll. Du bör alltid söka vägledning från en erfaren advokat och inte göra juridiska antaganden baserat på rapporteringen av denna webbplats.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me