Fintech és Bitcoin: A pénzügyek új korszaka

Fintech, röviden ’Pénzügyi technológia‘Az új hívószó online. Az ötlet számos pénzügyi műveletet ölel fel, és ötvözi azt a technológiai fejlődéssel együtt. A monetáris kereskedelem ezen előrelépése most meghatározza a vállalkozók új korszakát. A peer-to-peer kölcsönzéstől, a Bitcoin-tól és az online átutalásoktól, az új gazdaság behálózza a fogyasztók többségét.

shutterstock_122973529-600x400Világszerte összegyűltek a beruházások a fintech arénában 4 milliárd dollár 2013-ban. Ez a szám 2014-ben megháromszorozódott, több mint 12 milliárd dollár kockázati tőkeinjekcióval. Ez az új gazdaság az egész világon, Európában és az Egyesült Államokban meglehetősen hevesen zajlik.

Míg Európában a leggyorsabb növekedési ütem tapasztalható ebben az iparágban, az Egyesült Államokban továbbra is a régiójában található a fintech startupok zöme. Önmagában a Bitcoin és a blockchain kapcsolatos befektetések közel 400 millió dollár kockázati tőkefinanszírozást jelentenek. Úgy tűnik, hogy 2015 az az év, amikor a pénzügyi technológiai forradalmak megduplázódnak a 2014-es beruházásoktól kezdve 19,7 milliárd dollár.

[tweet_box design = ”box_02 ″] Önmagában a Bitcoin és a blockchain kapcsolatos beruházások megközelítik a 400 millió dolláros kockázatitőke-finanszírozást. [/ tweet_box]

Az olyan európai országokban, mint Németország, tapasztalható a legelterjedtebb bővítések. A bankárok és a befektetők nagyon gyors ütemben hagyják el nappali munkájukat az új technológiai pályafutás miatt. Ezen vállalkozások közül sokan veszik igénybe a hagyományos pénzügyi alkalmazásokat, és felosztják őket, hogy könnyebben rájuk koncentrálhassanak a technológia segítségével. Más startupok ezeket a pénzügyi modelleket veszik át, és a használat megkönnyítése érdekében összevonják őket. A lényeg gyorsabb és jobb élményt jelent az ügyfél számára.  

number26_logoAz egyik német vállalkozás, a berlini 26-os startup, a bankipar problémáinak megoldását tervezi kezdeményezéseivel. A vállalatnak már 25 000 felhasználója van, és még nem is forgalmazta az üzletet.

A startup nemrég piacra dobta mobilalkalmazásukat, amely együtt „újracsomagolja” a hagyományos pénzügyi alkalmazásokat. Vezérigazgató, Valentin Stalf mondta Üzleti bennfentes hogy sok fintech cég szétválását látja egyéni célok felvállalásával. Nevezetesen a megtakarítások, kölcsönök és fizetési feldolgozók „szétválasztása”, amelyeket gyakran különálló alkalmazásokként vagy vállalkozásokként találnak meg. Stalf azt akarta, hogy startupja újracsomagolja ezeket az elválasztásokat azáltal, hogy összekapcsolja őket. A koncepciók ilyen módon történő alkalmazásával és megoldásával, a vállalat reméli, hogy a Rubik-kocka módjára megoldja a bankszektor problémáit: a 26. számú név valójában utal a megoldáshoz a tudósok által 2007-ben megoldott klasszikus játékból.

„Azt hiszem, a piaci részesedésben hatalmas változás következik be. Nem holnap fog bekövetkezni, de azt hiszem, sokkal gyorsabban fog történni, amire a legtöbb bank számít. ”

Valentin Stalf, vezérigazgató, 26. szám

Eddig a startup 13,7 millió dolláros beruházást gyűjtött össze. A vállalat olyan szolgáltatásokat kínál, mint a digitális bank, míg a felhasználói fiókok betéti vagy hitelkártyához vannak kötve. A 26. szám különféle alkalmazásokat kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy pénzt költsön a helyi üzletekben és éttermekben. A regisztráció nagyjából négy percet vesz igénybe, és videohívás útján igazolnia kell személyazonosságát. Ezután az alkalmazás felveszi az összes kiadási adatot, és megoldásokat kínál a mindennapi tranzakciókhoz.

A számlaalapokat bizonytalanul tartják, mint egy német Wirecard bankot, mivel az üzlet nem rendelkezik engedéllyel a régió banki ágazatához. Jelenleg a vállalat kezdetben növeli fizetési számláit, és energiáját a megtakarításokra összpontosítja a jövőben. “Az ötlet az, hogy a pénzügyi startupok összekötője legyünk” – tette hozzá Stalf.

6a017c3181d077970b01bb0826d77b970dPénzügyi technológia és osztott főkönyv kezdeményezések nagy sebességgel mozognak a pénzügyi világban. Az olyan startupokkal, mint a Number 26, a FinTech Sandbox és a Trade Block a pénzügyi világ élén járnak olyan megoldásokkal, amelyekkel a bankoknak aggódniuk kell.

Az ilyen vállalkozások már megzavarták a pénzügyi szektort, a technológia által irányított, nagyon különböző és egyedi szolgáltatások részének létrehozása. A FinTech szolgáltatásai számos rejtvényszerű megoldást keresnek, amelyek megkönnyítik az ügyfelek tapasztalatait alkalmazásaik révén.

A Bitcoin blokklánc egyike azoknak a rejtvénymegoldásoknak, amelyek rendkívüli technikai előrelépéseket kínálnak a globális tájban. A Tradeblock a Sandbox segítségével olyan módot teremtett a fogyasztók számára, hogy megtekinthessék például a kereskedelmi indexeket, a bányászati ​​adatokat és a blockchain kutatásokat. Az ügyfelek regisztrálhatják és felhasználhatják a vállalat API-jait és egyedi adatait saját vállalkozásuk sikeresebbé tételéhez. A vizuális elemzésekhez, betekintésekhez és szakmákhoz való hozzáférés révén több előnyük van az új technológiák megértésével.

A felmérés a Greenwich Associates pénzügyi kutatóközpont azt mondja A pénzintézetek 47 százaléka a blockchain technológiát kutatta. Az elosztott főkönyvi rendszerek a svájci eszközök kései lehetnek a bankszektor hibáihoz. A felmérés szerint „a tőzsdén kívüli származtatott ügyletek, a tőzsdei részvények, a repó és a hitelpiacok” a legjobb piacok, amelyeket ez a protokoll érint..

A 26. szám szerint az induláskor az Atom Bankhoz hasonló vállalatok lesznek a közvetlen versenytársai. A társaságok által összevont szolgáltatásokkal fiókot vehet igénybe náluk, de használhatja a Lending Club és a Transferwise szolgáltatásokat is, amelyek általában jobb árakat kínálnak rajtuk keresztül, mint a bankok.

Bitcoin

Úgy tűnik, hogy a fintech és a blockchain technológia új formációja új otthont jelent a fogyasztók számára, szemben a hagyományos finanszírozással, új módszereket és koncepciókat hoz létre, amelyek megváltoztatják a világot és hozzáadják a pénzügyi befogadást. Ez alapvetően azt jelenti bárki csatlakozhat ehhez az új gazdasághoz, mivel mindenki számára befogadó.

Az elosztott főkönyvi technológia hatalmas mennyiségű startupot mutat be, amelyek a hagyományos pénzügyi szektor reformjára koncentrálnak. Az olyan startupok, mint az Ethereum, egyengetik az utat, intelligens szerződések protokollját és komplett turnényelvet készítenek. Az Augur csapat előrejelzési piacot gyárt blokklánc technológiával, amely átalakítja a kereskedelmet és a döntéshozatalt. Mivel a fintech és a blockchains felrobban az érdeklődésben, nehéz lépést tartani ezen előrelépések sebességével. Az alapítványok alapértelmezett pozícióinak megtartása mellett ezek a vállalkozások korlátai soha nem érnek véget. Olyan fogalmakkal, mint a decentralizáció, a peer-to-peer alkalmazások és a nyílt forráskódú technológiák, a világ elképesztő élményt nyújt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me