FTC je zatvorio Laboratorije leptira, optužene za “nepoštene i obmanjujuće postupke”

Operacija sa sjedištem u Kansasu koju vodi proizvođač opreme za rudarstvo bitcoina Butterfly Labs je zatvorio Savezno povjerenstvo za trgovinu. Američka vlast otkrila je u izjava objavljena na mreži da je akcija provedena prema naredbi suda u zapadnom okrugu Missourija.

Akcija – povezana s građanska parnica pokrenuo FTC protiv proizvođača – stavlja kraj glasine koja je postala virusna prošle subote (19.), šireći vijest da su američki maršali napadali Butterfly Labs.

Na zahtjev Federalne komisije za trgovinu, savezni je sud ugasio Butterfly Labs, tvrtku sa sjedištem u Missouriju koja je navodno obmanljivo prodavala specijalizirana računala dizajnirana za proizvodnju Bitcoina, platnog sustava koji se ponekad naziva i “virtualnom valutom”.

Prema tužbi, FTC je utvrdio da su Butterfly Labs prekršili odjeljak 5. (a) FTC zakona bavljenje „nepoštenom ili obmanjujućom poslovnom praksom u trgovini ili koja utječe na nju“. U akciji se kao optuženici imenuju ne samo Butterfly Labs, već i trojica direktora tvrtke: Jody Drake, Nasser Ghoseiri i Sonny Vleisides.

Jalapeno-prototip2Pod nazivom “nepoštena ili obmanjujuća poslovna praksa”, FTC podrazumijeva tvrtka je rudarsku opremu naplatila “između 149 i 29.899 američkih dolara unaprijed”, ali nije isporučila većinu proizvoda. Deseci potrošača žale se već nekoliko mjeseci, rekavši da nikada nisu dobili strojeve nakon izvršene uplate.

Prema općem mišljenju ponovljenom na forumima poput BitcoinTalka ili Reddita, jedan od najboljih primjera “prijevare” bilo je lansiranje rudarskog uređaja BitForce u lipnju 2012. S moćnom marketinškom strategijom koja stoji iza brenda, Butterfly Labs preplavljen je narudžbi, ali od rujna 2013. više od 20.000 potrošača još je čekalo svoju rudarsku opremu, Izvještaji CryptoCoinNews.

Čak i tamo gdje je Butterfly Labs potrošaču isporučio računalo za rudarstvo bitcoina, u žalbi se napominje da su zastarjela računala zbog jedinstvene prirode Bitcoin sustava bila beskorisna za svoju namjenu. Iako se svaki dan kopa više Bitcoin-a, ukupan broj bitcoin-a koji su dostupni za mene smanjuje se na pola svake godine. U kombinaciji s činjenicom da svaka nova generacija računalne tehnologije koja se koristi za rudarstvo Bitcoina čini prethodne generacije u osnovi zastarjelima, kašnjenje u isporuci računala potrošačima značilo je da Bitcoin rudarska računala nikada ne mogu generirati količinu Bitcoina koju su Butterfly Labs obećali potrošačima.

I to nije sve, kao FTC također ide za Butterfly Labs, ne samo zbog opreme tvrtke, već i zbog njihovih navodnih rudarskih usluga. U prosincu 2013. američka je tvrtka počela nuditi ove usluge primajući stotine tisuća dolara unaprijed. Međutim, FTC tvrdi da tvrtka nikada nije pružala usluge rudarstva Bitcoina potrošačima.

“Često vidimo da će kad se ukaže nova i malo shvaćena prilika poput Bitcoina, prevaranti pronaći načine da iskoriste uzbuđenje i interes javnosti”, kaže Jessica Rich, direktorica FTC-ovog Ureda za zaštitu potrošača. “Zadovoljni smo što je sud usvojio naš zahtjev za zaustavljanjem ove operacije i radujemo se vraćanju neovlaštene dobiti tvrtke u ruke potrošača”, dodaje ona.

Ovaj novi nalog je sada izdao sud zabranjuje tvrtki poslovanje, istovremeno zamrzavajući njihovu imovinu i stavljajući je u stečaj.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Butterfly Labs otvoreno je odgovorio na akciju Savezne trgovinske komisije, tvrdeći da je kazna bila “teška”. U izjavi tvrtka također optužuje FTC da je “krenuo u rat protiv Bitcoina (…) počevši od Butterfly Labs”, “vrlo stvarne” tvrtke koja je kupcima isporučila više od 33 milijuna dolara proizvoda. Tvrtka također podsjeća čitatelje da je kupcima dobrovoljno dodijelila povrat od gotovo 17 milijuna dolara zbog otkazanih narudžbi.

U svjetlu najnovijih događaja, proizvođač je zatražio da iznese svjedoke u svoju korist tijekom ročišta koje će se održati 29. rujna i uvjereni da će u potpunosti surađivati ​​s privremenim prijamnikom kojeg je imenovao sud.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me