Gyft förvärvad av FirstData

Första data, den globala ledaren inom betalningsteknik och tjänster, har tagit ett nyckelsteg för att ge konsumenterna flexibilitet och hjälpa företag att växa genom förvärv av Gyft Inc.., Silicon Valley-baserade företaget som gick in på presentkortmarknaden på 100 miljarder dollar 2012 och banade väg för konceptet med en mobil plånbok för presentkort. Gyft är den ledande digitala plattformen som gör det möjligt för konsumenter att köpa, skicka, hantera och lösa in presentkort med mobila enheter. De finansiella villkoren för affären avslöjades inte. Transaktionen förväntas avslutas nästa månad i väntan på Gyft-aktieägarnas godkännande.

Kraften hos Gyft ligger i den ömsesidiga nyttan som den ger både konsumenter och handlare. Eftersom fler konsumenter laddar upp presentkort i mobila plånböcker på smarta telefoner för att kontrollera saldon eller ta emot erbjudanden, och handlare söker nya sätt att främja kundengagemang, har presentkortet födts på nytt, digitalt, genom Gyft.

Med mer än 200 av de mest erkända återförsäljarna på sin digitala presentkortplattform är Gyft en mobil plånbok som är tillgänglig via webbplatsen och som en gratis app på iPhone- och Android-enheter. Företaget ger en aktiv och lojal användarbas av demografiska grupper som årtusenden, som i allt högre grad förväntar sig en mycket personlig kundupplevelse. Nu kommer First Datas kunder, inklusive dess mer än 300 nationella förbetalda kunder, att få tillgång till den här nya och växande distributionskanalen för att ta nästa nivå av gåvor, utöka sitt presentkort och program och lägga till val för konsumenterna. Dessutom kommer Gyft för små och medelstora företag att lägga till dessa nya verktyg till småföretagare som har antagit First Datas Clover ™ Station, en elegant pekskärmslösning, Gyft för små och medelstora företag..

Virtuella och mobila kort vinner snabbt andel på den amerikanska presentkortsmarknaden på nästan 100 miljarder dollar. Återförsäljare rapporterade att laster på digitala kort i genomsnitt tredubblades från 2012 till 2013, enligt Mercator Advisory Groups årliga undersökning av återförsäljare. First Datas undersökning visar att elektronisk presentkortsförsäljning ökade med 71 procent från 2012 till 2013. ”Återförsäljare måste börja utnyttja digitala distributionskanaler för att vara lyhörda för tidiga adopterande kunder och vara konkurrenskraftiga på lång sikt”, säger Ben Jackson, chef för Mercators förbetalda rådgivningstjänst.

”Gyft, med sin mobila presentplattform och First Data, med sitt globala skalnings- och distributionsnätverk kommer tillsammans att påskynda tillväxten av virtuellt förbetalt med kraftfulla nya verktyg för handlare i alla storlekar för att fördjupa sina relationer med sina kunder”, säger Guy Chiarello , president, First Data. “Detta innebär att samma robusta verktygssats som används av stora boxhandlare snart kommer till små till medelstora företag, perfekt synkroniserat med vårt uppdrag att erbjuda innovativa lösningar som hjälper våra kunder att växa.”

“Vi går med i First Data för att påskynda vår tillväxt och förbättra presentkortupplevelsen avsevärt för både kunder och återförsäljare”, säger Vinny Lingham, grundare och verkställande direktör, Gyft. “Som en del av First Datas svit av innovationsdrivna produkter kommer Gyft att läggas till i en portfölj av teknologidrivna presentlösningar som länkar avancerad teknik för konsumentengagemang med affärslösningar som säljs.”

Gyft har enastående kapacitet som bekräftats av de 200 bästa återförsäljarna på mindre än de senaste två åren, i kombination med First Datas långvariga ledarskap inom förbetalda lösningar och en oöverträffad position som betjänar miljontals handlare skapar en tydlig kombination på en snabbt växande marknad för virtuella presentkort. Dataanalys och hanteringsverktyg gör det möjligt för presentkortshandlare att skicka riktade, kostnadseffektiva, flexibla kampanjer direkt till nya demografiska grupper – vilket öppnar nya marknader som tidigare inte var lättillgängliga. Gyfs sociala medieplattformar erbjuder återförsäljare meningsfull kundinteraktion och realtidsreklam som kommer att driva intäkter, uppmuntra social delning och skapa varumärkesmedvetenhet. Dessutom fungerar Gyft som en omfattande motor för bulkförsäljning av presentkort som kan användas för incitamentsmarknadsföring och kampanjer av arbetsgivare och företag.

Det avtal som meddelades idag är det senaste i en serie innovativa lösningar som introducerades av First Data under de senaste 12 månaderna för att hjälpa handlare och finansinstitut att växa.

Gyft har blivit känt bland bitcoin-communityn för att erbjuda presentkort för Bitcoin och erbjuda rabatter och belöningar till de användare som betalar med bitcoin. För närvarande är det okänt hur Gyft kommer att fortsätta med bitcoinförsäljningen i framtiden med FirstData.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me