HashFlare áttekintés: Ez a Cloud Mining Platform jogszerű?

HashFlare áttekintés: Ez a Cloud Mining Platform jogszerű-e?

A HashFlare egy felhőbányászati ​​szolgáltatás, kissé ingatag történelemmel és árnyékos hírnévvel. Ebben a bejegyzésben alaposan megvizsgálom a céget, és elmondom, mit kell tudni, mielőtt regisztrálna rá.

HashFlare összefoglaló összefoglaló

A HashFlare egy felhőbányászati ​​vállalat, amely korábban különféle bányászati ​​szerződéseket szállított. A közelmúltban úgy tűnik, hogy megszűnt. Ez az áttekintés lebontja a matematikát annak bizonyítására, hogy a felhőbányászat a HashFlare segítségével nem bölcs befektetés.

Ez dióhéjban a HashFlare. Ha részletesebb áttekintést szeretnél olvasni, a következőket ismertetem:

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

1. A felhőbányászat dióhéjban

A felhőbányászat a „messziről történő bányászat” folyamata; Ahelyett, hogy Bitcoin bányászt vásárolna, tárolna, konfigurálna és hűtene (ami sok pénzbe kerül és időigényes), „bérel” egy bányászt, és valaki futtatja az Ön számára. Ezután felosztja a bányász által elért minden nyereséget a szolgáltatóval.

Fő kritikám a felhőbányászati ​​társaságokkal szemben az, hogy többségük csak álcázott Ponzi-rendszerek.

Elveszik a pénzét, de valójában nem vásárolnak és vezetnek bányászokat az Ön számára. Csak a fedélzetre érkező új felhasználóktól fizetnek, amíg hirtelen eltűnnek (amint az látható itt, itt, és itt).

Azonban nem minden felhő bányászati ​​vállalat teljes átverés. Néhány csak rossz befektetés.

Nem sokkal ezelőtt áttekintettem az egyik legnépszerűbb felhőbányászati ​​platformot: a Genesis Mining-et. Megpróbáltam megállapítani, hogy ez egy nyereséges befektetés lenne-e ahelyett, hogy csak Bitcoint vásárolnék és tartanám (más néven hodling).

A lényeg az volt, hogy a vállalat legitimnek tűnt (vagyis ténylegesen bányásztak), de kételkedtem abban, hogy jó befektetés lenne-e, figyelembe véve a puszta fecsegés alternatíváját, amely stratégia az idő 99% -ában nyereségesnek bizonyult.


2. Hashflare áttekintés

A HashFlare egy másik kriptográfiai szakértő társaság tulajdonában álló vállalat HashCoins. Míg korábban a „Névjegy” oldalon valóban láthatta, kik voltak a csapat tagjai, a vállalat azóta eltávolított minden személyes információt arról, hogy ki irányítja a vállalatot. Szerencsére az Internet soha nem felejti el.

Úgy tűnik, hogy a weboldal elindította szolgáltatásait valahol 2015 eleje körül, és azóta hatalmasat nőtt. A jelenlegi durva becslés szerint a helyszín rendelkezik havonta mintegy 150 ezer látogató.

Maga a cég, a Hashflare LP, bejegyezték az Egyesült Királyságban A HashCoins vagy Hashcoins OÜ-t 2013-ban alapították Észtországban, Tallinnban.

3. HashFlare szolgáltatások

Fontos jegyzet

2019 júliusáig a vállalat továbbra is különböző bányaszerződéseket kínált, azonban ma úgy tűnik, hogy már nem áll rendelkezésre új szerződés.

Ezt az értékelést eredetileg 2018 közepén írták. Az információkat felülvizsgálat nélkül hagyom.

HashFlare bányászati ​​szerződések

A HashFlare lehetővé teszi, hogy három különböző típusú felhőbányászati ​​energiát vásároljon (más néven Hashrate). A Sha256-ot főként a Bitcoin bányászatára használják, a Scrypt a Litecoin bányászatára, az ETHASH pedig az Ethereum és az Ethereum classic bányászatára.

Jelen áttekintés céljából csak a Bitcoin felhőbányászatra fogok koncentrálni, de ugyanez a folyamat alkalmazható bármely más bányászati ​​algoritmusra.


4. A HashFlare nyereséges?

A Bitcoin bányászatának manapság a leghatékonyabb bányász az Antminer S9 (igaz 2018 közepére, ma van az Antminer S19). ~ 13 Th / s bányászati ​​teljesítményt termel.

Ennek megfelelő értékének megvásárlása a HashFlare-en évente 1040 dollárba kerül. A tényleges bányász megvásárlása ~ 853 dollárba kerül.

Ennek tulajdonképpen van értelme, mert ha csak a bányászt vásárolja, akkor további költségei lennének az áram, a hűtés és a tárolás terén. A tényleges bányász azonban egy év után nem számít fel semmit, a HashFlare pedig.

Vásárlás a Hashflare-n

Egy Bitcoin bányászkalkulátor segítségével megállapítottam, hogy 13 Th / s „vákuumkörnyezetben” (vagyis nincs villanyköltség, nincs bányászati ​​medenciadíj stb.) Havonta 222 dollárt termelni.

Elég nyereségesnek tűnik – valószínűleg öt-hat hónapon belül megtérülök. Azonban még nem számoltam ki a MEF-t (karbantartási és villamosenergia-díjakat).

A MEF lineáris és 0,0035 USD minden 10 GH / s SHA-256-onként. Ez azt jelenti, hogy 13 Th / s-ért napi 4,55 USD vagy havonta 136,5 USD kerülne. Tehát minden hónapban ténylegesen 85,5 dollárt keresünk.

A HashFlare nyereség egyszerű kiszámítása valami ilyesmi lehet:

85,5 USD * 12 – 1040 USD = – 14 USD évente

Várj, mi? Valójában minden évben pénzt veszítek?

Nos, ez attól függ.

A fizetés a HashFlare-re USD-ben történik, de a kifizetések BTC-ben érkeznek. A fenti példában a Bitcoin árfolyamát állandónak tekintettem. Ha ez valóban így van, akkor igen, pénzt fogok veszíteni.

Ha azonban a BTC ára emelkedik, akkor azt mondhatnánk, hogy kevesebbet fizettem, de a kifizetések többet értek. Vagy tehetnénk?

Hashflare jövedelmezőség, ha a BTC felmegy

Az ár emelkedésével egyre többen kezdik a Bitcoin bányászatát. Ez azt jelenti, hogy a nyereség megszerzése nehezebbé válik, és a jövedelem valójában csökken.

Tehát míg több dollárt keresek (mivel minden egyes BTC kifizetés többet ér), addig kevesebb BTC-t keresek. Erős összefüggés van az ár és a bányászati ​​nehézség között, ezért feltételezem, hogy törlik egymást.

Hashflare jövedelmezőség, ha a BTC csökken

A vicces az, hogy még akkor is, ha a Bitcoin ára csökken, a nehézség még nőhet. Amint látod az alábbi grafikonon, csak néhány olyan eset fordult elő, amikor a hálózat nehézségei csökkentek, és ezeknek az eseteknek egy része még az árral sem volt összefüggésben (például egy csepp annak tulajdonítható, hogy a bányászok átálltak a Bitcoin Cash-re, amikor ez megjelent).

Bitcoin nehézség

De itt van az igazi érdekes rész, amely nem csak a HashFlare-re jellemző, és szinte minden felhőbányászati ​​társaságban megtalálható. Ha rájuk nézel szolgáltatás feltételei, a következőket találja:

5.2. A HashFlare.io Cloud Machines szerződéses időtartama alapértelmezés szerint korlátlan, hacsak másképp nem szerepel. A szerződés nyereséges időtartamig érvényes, lejáratáig vagy felmondásáig (lásd a 13. szakaszt), attól függően, hogy melyik következik be előbb.

13.1. A rendelkezésünkre álló egyéb jogok korlátozása nélkül felfüggeszthetjük vagy megszüntethetjük a Fiókjához, a Webhelyhez és / vagy a Szolgáltatáshoz való hozzáférést, semmissé tehetjük a Számlaegyenlegét és / vagy birtokolhatjuk a bányászott pénzeszközök visszavonását, ha megsérti a jelen Általános Szerződési Feltételek bármelyikét..

Ez alapvetően azt jelenti, hogy ha az ár olyan pontra csökken, amikor egyáltalán nem keresel pénzt, akkor a szerződésed megszűnik. A Bitcoin 80% -os árcsökkenést tapasztalt a múltban, és ez komolyan befolyásolhatja a jövedelmezőséget.

A HashFlare nem jó befektetés

A fentieket figyelembe véve úgy tűnik, hogy bármi is történjen a Bitcoin árával, a HashFlare nem túl bölcs befektetés. Valóban, 2018 júliusában a HashFlare bejelentett hogy leállítja bányászati ​​szolgáltatásait és leállítja a hardvereket a jelenlegi SHA-256-os szerződésekkel, mivel nehézségeket okoz a bevételszerzés.

Az alternatíva, a hodling, véleményem szerint sokkal értelmesebb. Ebben az esetben, ha a Bitcoin emelkedik, akkor profitot termel, és ha csökken, akkor is megvan az érme. Senki sem tudja „felmondani” a bitcoinjait ugyanúgy, mint a felhőbányászati ​​szerződését.

5. Közvélemény és vélemények

Míg a HashFlare-ről van szó, szokásom az online ellenőrzésekkel végzett keresztellenőrzés. Mivel azonban a HashFlare rendelkezik referral programmal (azaz minden egyes fedélzetén lévő ügyfél után fizetnek), a véleményeket egy szem sóval kell megvizsgálni.

Úgy tűnik, hogy van egy széles körű negatív vélemény a cégről. Ezenkívül a TrustPilot áttekintő webhely kijelenti, hogy testreszabott szoftverük számos hamis pozitív véleményt fedezett fel a HashFlare-en, és azóta eltávolította őket.

A legtöbb negatív vélemények panaszkodnak a jövedelmezőségről, és néhányan panaszkodnak arra, hogy az oldal teljes Ponzi-séma, beleértve a hamisítvány vásárlói vélemények az alábbiak szerint, és gyakorlatilag nincs ügyfélszolgálatuk.

Hashflare hamis felülvizsgálat

(forrás: ScamBitcoin.com)


6. Következtetés – A HashFlare jogos?

Ha rövid választ kellene adnom, azt mondanám, hogy bár a cég legitim lehet, ez NEM jó befektetés. A weben vékony vonal van, ami teljes átverésnek minősül, és ami csak rossz befektetési lehetőségnek tekinthető.

Engem nem annyira elriasztanak a rossz vélemények, mint az egyszerű matematikát, amely miatt lehetetlennek tűnik a HashFlare-val való profitszerzés.

Talán egy másik érme / algoritmus jobb eredményeket hoz – ugyanazt a folyamatot, amelyet a Bitcoin esetében tettem, használhatja bármely más kriptográfiai HashFlare ajánlatban, és meggyőződhet róla.

Korábban hallottam, hogy valaki nagyon mulatságos kijelentést tett, amely tökéletesen összefoglalja ezt az áttekintést:

“A felhőbányászati ​​vállalatok alapvetően ma veszik el a pénzét, így lassan kevesebbet tudnak visszaadni holnap.”

Személy szerint nem fektetném be a pénzemet a HashFlare-be, de végül arra biztatom, hogy végezze el saját átvilágítását. Ne feledje, hogy ezt a bejegyzést nem szabad befektetési tanácsnak tekinteni, ez csak a saját kutatásom egy másik befektetési lehetőségről a kriptográfia univerzumában.

Volt már tapasztalata a HashFlare-ről? Szeretnék hallani róla az alábbi megjegyzés részben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map