Historien om Bitcoin

Chansen är stor att du har hört allt om Bitcoin. Denna radikala, helt digitala, peer-to-peer-valuta kan potentiellt revolutionera monetära marknader. Så varifrån kom Bitcoin och vart går det?

Bitcoin skapades av en datorprogrammerare eller en grupp programmerare som arbetade under pseudonymen för Satoshi Nakamoto. Den 1 november 2008 skrev Nakamoto och publicerade ett forskningsarbete på en obskur kryptologiwebbplats som beskriver Bitcoin och hur den helt digitala valutan kan fungera. Först hävdade Nakamoto att han var bosatt i Japan men ytterligare forskning avslöjade snabbt att hans sanna identitet, medborgarskap och kön är helt okända.

Medan Bitcoin-konceptet blev offentligt 2008 har tanken på en helt digital, icke-statlig valuta funnits sedan början av 1990-talet under grundläggande stadier av Internet. Många programmerare och företagsledare hade försökt skapa en sådan valuta. Ett exempel, Ecash, lanserades under denna tid och försökte utnyttja befintlig statlig och kreditinfrastruktur, bara för att misslyckas. Andra följde i Ecashs fotspår, men var och en försökte använda en central clearingcentral eller annan metod för att skapa och övervaka den elektroniska valutan..

Nakamoto hade en mycket mer radikal idé. Han ville ta bort regeringen och centrala clearingcentraler och skapa en “peer-to-peer” -valuta som skulle förlita sig på hela samhället för att övervaka Bitcoin genom en gemensam och offentlig huvudbok. Denna huvudbok skulle spåra varje Bitcoin som skapats och varje transaktion som genomförs, samtidigt som varje användares identitet skyddas. På sätt och vis skulle varje Bitcoin-användare bli inbjuden att gå med i den “monetära myndigheten” på Bitcoin-marknaden.

Nakamotos idé lockade snabbt en liten grupp följare, varav de flesta var datorexperter. Den 3 januari 2009 skapades de första 50 Bitcoins. Med hjälp av en process som heter Bitcoin mining kan enskilda användare och företag skapa Bitcoins genom att lösa oerhört komplexa ekvationer med sina datorer och senare specialdesignade gruvdatorer. Att lösa dessa ekvationer skulle kräva ökade mängder elektricitet, vilket i sin tur innebar en kostnad (som gradvis ökar med tiden) för att producera Bitcoins.

Bitcoin-konceptet kom vid den perfekta tiden. Under 2008 och 2009, när Bitcoin gick igenom sin linda, var världens finansmarknader på väg att kollapsa mitt i den värsta globala finanskrisen sedan den stora depressionen. När krisen utvecklades tycktes centralbanker, finansmyndigheter och ekonomiska ledare vara överväldigade och två steg bakom varje utveckling. Förtroendet för traditionella valutor sjönk och många människor började ifrågasätta värdet av nationella valutor.

Investerare, datorprogrammerare, disencheant och många andra började dras mot Bitcoin och gruvdriften började öka. I de tidiga dagarna var Bitcoin-samhället en till stor del kommunitär grupp som arbetade genom programvara med öppen källkod och bedrev affärer med varandra. Snart började ett litet antal företag, jordbrukare och handlare acceptera Bitcoins som betalning.

Under de tidiga stadierna gav Nakamoto olika insikter och vägledning till tidiga Bitcoin-gruvarbetare, men den 12 december 2010 publicerade han sitt sista meddelande om mestadels små detaljer om programvara innan han försvann från världen. Medan Nakamoto har försvunnit har Bitcoin dock bara vuxit i storlek och inflytande.

I takt med att Bitcoin-gruvdrift har fortsatt har den vuxit från sina första kommunala stadier till en global industri. Eftersom kraften som krävs för att bryta Bitcoin gradvis har ökat och myntens värde ökade, inrättades professionell verksamhet med avancerad hårdvara för att bryta fler mynt. Och fler företag har börjat acceptera Bitcoins. När denna artikel skrivs accepterar nu 1 000 företag BitCoins som valuta.

I slutet av januari 2011 har över 5 miljoner Bitcoins bryts och valutan började få global uppmärksamhet. Bitcoin-börser, som gör det möjligt för Bitcoin-användare att handla in sina mynt mot nationella valutor började växa snabbt. Nu kan Bitcoins handlas in för många valutor, inklusive dollar, brasilianska real, brittiska pund och euro.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

2013 har inlett en period av instabilitet för Bitcoin. Värdena har vuxit kraftigt till rekordhöjder innan de sjunkit på några dagar. Många tror att denna instabilitet kommer att förstöra Bitcoin, men de troende är fortfarande dedikerade till det. Hur ser framtiden ut för Bitcoin? Ingen är säker ännu, och bara tiden kommer att visa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me