Hogyan áll a Bitcoin Start Up Scene Afrikában?

Bitcoin világszerte üdvözlik, hogy képes átalakítani az interakciókat a globális közösségen belül. Afrika, a globális közösség része, a kibontakozó bitcoin fejlesztések – a Bitcoin 2.0 – peremén volt. Ennek ellenére a bitcoin közösség hajthatatlanul áll azzal kapcsolatban, hogy mit tehet a bitcoin a fejlődő országok számára.

Kelet-Afrikából, Kenyából származom, szerencsés vagyok, hogy része lehetek a korai alkalmazók bitcoin közösségének itt, Nairobiban, és tanúja lehetek a bitcoin korai baba lépéseinek.

Jelenleg a bitcoin startupok, fejlesztések és hírek szeizmikus aránya az északi féltekén – Európában, Kanadában, Észak-Amerikában – található. . . Különösen a kevésbé érett piacokon – Fülöp-szigeteken, Botswanában, Kenyában és még sok más helyen – volt előrelépés!

Íme néhány induló az afrikai bitcoin térben.

DÉL-AFRIKA – meglehetősen fejlett gazdaságú a legtöbb szubszaharai országhoz képest. Ezért nem volt meglepő, amikor a dél-afrikai PayFast fizetési processzor elsőként dolgozta fel a bitcoin fizetéseket a kontinensen! A Takealot, az SA online kiskereskedője saját bejelentésével követte a bejelentést – „Nagyon izgatottan közöljük, hogy most már elfogadjuk a Bitcoin-ot fizetési módként”

Dél-afrikai Bitcoin cserék

Ahhoz, hogy a bitcoin felszálljon a mainstreamből, támogató infrastruktúrára van szükség, hogy hozzáférhetőbbé és szélesebb körben elfogadottá váljon. Létfontosságú szerepet játszanak a Bitcoin tőzsdék, amelyek kaput kínálnak a készpénzzel történő fiat kereskedelemhez!

X bit egy dél-afrikai székhelyű bitcoin-tőzsde. Fizetési processzorokkal, a PayFast-szal dolgoznak a bitcoinos fizetések engedélyezésén. Miután elindultak Dél-Afrikában, más szubszaharai afrikai országokat kerestek – Namíbia & Kenya.

Ice 3 csere egy másik tőzsde, amely dél-afrikaiaknak is kereskedelmet kínál mindkét bitcoinra & litecoinok.

KENYA – a kontinens mobilpénz-forradalmának bölcsőjeként emlegetik, és mindenütt jelen van az ugrásokkal és a digitális pénzügyi befogadással. A mobil pénztárcák sikere megtörte a digitális érték virtuális hálózatokon történő tárolásával és átadásával járó pszichológiai akadályt. Ez az óriási váltás jót tesz a Bitcoin kelet-afrikai sikerének.

* A mobilpénz, mint például a Mpesa, a digitális pénznem egy formája, amelyet központilag bocsátanak ki, megbízhatósági hálózaton alapul, és 100% -ban fiat készpénzzel 1: 1 arányban.

BitPesa

Kenyai alapú startup, amely bitcoin átutalási szolgáltatást működtet az Egyesült Királyság – Kenya folyosón. Kicsit több mint egy hónapja, BitPesa elindított szolgáltatások. Charlene Chen, a Bitpesa ügyvezető igazgatója kijelentette: „Nagyon örülünk annak a felvételnek, amelyet a béta-oldalunk elindítása óta tapasztalhatunk. Azt tervezzük, hogy szolgáltatásainkat Kelet-Afrikában (Uganda, Tanzánia és Ruanda) kiterjesztjük. “

BitPesa

A BitPesa 7% -os díjcsökkentést kínál a nemzetközi pénzátutaláshoz; a régió hagyományos szereplői – Western Union, bankok & A MoneyGram díjai 10% -tól 24% -ig terjednek! Átfogó 3% -os díjjal a BitPesa reméli, hogy versenyképes megoldást kínál a külföldön tartózkodó afrikai migráns munkavállalók számára. Ráadásul a pénzt közvetlenül a kedvezményezett mobil pénztárcájába küldik, így azonnal felhasználhatóvá válnak! A teljes folyamat 20 percet vesz igénybe!

* A szolgáltatást a hét végén tesztelem egy barátommal az Egyesült Királyságban. Dokumentálom a folyamatot – ha érdekel, keress rá egy bejegyzést.

TagPesa

TagPesa egy tervezett átutalási szolgáltatás és kriptovaluta kereskedési platform DÉL SZUDÁN & Kenya. Tisztán bitcoinokban finanszírozta a Honk Kongban található Seedcoin, egy bitcoin indító inkubátor.

Az alapító, Nhial Majok dél-szudáni őshonos & Asutraliában dolgozik. Nhial idézete szerint „Az átutalás elsődleges célja a működés első évében az ausztráliai dél-szudáni közösséggel kezdődik – amely 2012-ben összesen 246 millió dollárt küldött és körülbelül 2,4 millió AUD-t fizetett.”

Leírja tapasztalatait, amelyeket a nyugati unió útján küldött haza a családjának & Dahabshiil, mint hatalmas motivátor a bitcoin használatára, hogy versenyképes díjakat kínáljon ezen a téren

A TagPesa csapata szerint augusztus-szeptemberben kezdik meg működésüket.

GHÁNA a mobil pénztárca újításainak is otthont ad. A mobilpénz-szolgáltatások mély sikereket értek el Ghánában, szinte utánozva a sikereket Kelet-Afrikában. Ghan, a többi afrikai afrikai gazdasághoz hasonlóan, a mobil pénzszolgáltatásokat használja fel pénzügyi hozzáférés biztosítása érdekében & szolgáltatások a bank nélküli.

Kitiwa egy startup Ghánában, amely „segíti a hétköznapi afrikaiakat pénzküldésben és -fogadásban, olcsón és azonnal a bitcoin technológia használatával”. Szolgáltatásuk és weboldaluk révén a ghánaiak képesek átalakítani a ghánai Cedist bitcoinokká. Nagy pénzátutalási és pénzügyi szolgáltató vállalatok, például a PayPal & A Visa több nyugat-afrikai országot feketelistára tett; akadályozza az átlagos afrikaiakat a törvényes üzleti tevékenység online lebonyolításában. Csak néhány hét múlva terjesztette ki PayPal fizetési szolgáltatásait, például Nigériára is. Kitiwa

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me