Hogyan lehet egyedi Bitcoin címet szerezni

Valószínűleg az egyik legkényelmetlenebb kérdés a Bitcoin kapcsán az a tény, hogy a Bitcoin címe úgy néz ki, mintha csak egy csomó véletlenszerű számot és karaktert alkotott volna. Szerencsére néhány módon testreszabhatja Bitcoin címét, így vonzóbbnak fog tűnni. A bejegyzésben bemutatott módok egyike sem lesz tökéletes, de kiválaszthatja azt, amelyik a legjobban megfelel.

1. lehetőség – harmadik fél által teljesen testreszabott név

Onename.io egy olyan szolgáltatás, amely azt állítja, hogy „a digitális útlevél az interneten”. Ha létrehoz egy egyszerű Onename felhasználónevet (például az enyém egyszerűen „Ofir”), akkor megteheti, hogy az emberek Bitcoint küldjenek Önnek erre a felhasználónévre. Sajnos ez csak az Onename API-val kompatibilis pénztárcákkal fog működni, és jelenleg nincs sok.

Ez egyenértékű azzal, ha például a Coinabse-ben van egy felhasználónév, majd csak arra korlátozódik, hogy csak akkor használja, ha valaki Bitcoint küld neked a Coinbase-en keresztül. Így a profik nagyon nyilvánvalóak – könnyen használható, és a név is szép. A hátrányokat hogy nincs teljes ellenőrzése a magánkulcsa felett (ami nagy nem nem a Bitcoin világában), és hogy csak bizonyos pénztárcákra korlátozódik, amelyek pénzt küldhetnek Önnek.

2. lehetőség – Használjon egy hiú címet generáló eszközt

A Vanity cím csak egy Bitcoin cím, amelynek a karakterein kívánatos minta van, így egy kicsit jobban néz ki. Általában csak kis számú karaktert tud személyre szabni, nem pedig a teljes címet, így beillesztheti keresztnevét vagy becenevét. Íme néhány példa:

1HajóSLRHtKNngkdXEeobR76b53LETtpyT

1Nindzsa1bUmhSoTXozBRBEtR8LeF9TGbZBN

1NeiL1eBshdVaKRn4SVeeK4qT6bL9tSePu

1BTC24yVKQdQNAa4vX71xLUC5A8Za7Rr71

1stDownqyMHHqnDPRSfiZ5GXJ8Gk9dbjO

Még mindig be kell tartania a Bitcoin címek korlátozását, ami azt jelenti, hogy a nyilvános címe „1” -nel kezdődik, és ezeknek a címeknek a létrehozása némi számítási energiát igényel (mivel „kitalálni” kell őket, nem csak létrejönnek).

Ha nem akar belemenni a technikai részébe, hogyan kell nyers erő egy ilyen cím létrehozásában egy hiú címgenerátorral hozhat létre ilyen címet.

Egy ilyen eszköz használata egyszerű lehet, de igen 2 fő hátrány – Az első az, hogy ha valaki más hozza létre a nyilvános címét az Ön számára, az azt jelenti, hogy ismeri a magánkulcsát is, és vezérelheti az adott címre küldött Bitcoine-okat. A 2. az, hogy általában pénzbe kerül.

3. lehetőség – Hozzon létre egy hiú címet egyedül

Ha továbbra is meg akarja teremteni a saját hiú címét, de nem vállalja annak kockázatát, hogy valaki ismeri a magánkulcsát, akkor saját maga is létrehozhat egyet. Mielőtt elmagyaráznám neked, hogyan hozhatod létre ezt, szeretném, ha tudnád:

1. Ehhez a folyamathoz Windows számítógép szükséges. Megteheti Mac-en is, de ez sokkal bonyolultabb.

2. Szeretném megköszönni Neil Sardesai kiváló teljesítményét cikk a CryptoCoinsNews-ban amelyre alapozom ezt az oktatóanyagot.

3. A folyamat technikai jellegű. Végigvezetek rajtad, de kissé ijesztőnek tűnhet annak, aki nem technikai jellegű.

Egy testreszabott Bitcoin nyilvános cím létrehozásához meg kell találnunk a megfelelő magánkulcsot. Ez csak az úgynevezett „durva erő” révén történhet (alapvetően addig találgatva, amíg el nem érjük a megfelelő kombinációt). A nyers erő számítási teljesítményt igényel, ezért ehhez számítógépünket kell működtetnünk.

1. lépés: Töltse le a VanityGen alkalmazást

Először a „Vanitygen“. Miután megnyitotta a letöltött ZIP fájlt, a következő tartalmat kell látnia:

vanitygen tartalma

Mivel feltételezem, hogy a bejegyzés olvasóinak többsége kevésbé technikai jellegű, a „VanityGen” vagy „VanityGen64” lehetőséget választjuk annak érdekében, hogy a processzorunkat felhasználhassuk erre a feladatra..

2. lépés: Futtassa a VanityGen-t

Nyissa meg a parancssor ablakát a „Start” megnyomásával -> „Run”, írja be a „cmd” billentyűt, majd nyomja meg az „OK” gombot.

parancsablakot

Ezután vagy meg kell írnia a fájl elérési útját, vagy csak húzza az EXE fájlt a fekete cmd ablakba (csak Windows 7 vagy újabb verziótól működik). Ha 64 bites számítógépet használ, válassza a VanityGen64 lehetőséget.

vanitygen futás

Miután megnyomta az Enter billentyűt, megjelenik a VanityGen kellékei listája. Most meg akarjuk futtatni a VanityGent, hogy nyers erővel megszólítsuk a címünket. Tehát ismét írja be a VanityGen fájl elérési útját, de ezúttal adja hozzá a következőt: „-v -i [5-6 karakter, amelyet szeretne 1-től kezdődő címéhez].

Így például írhatok „-v -i 1cool” vagy „-v -i 1test”, mint az alábbi példában írtam.

futás vanitygen teszt

Figyelje meg, hogy a „-v” egy szavakkal ellátott kimenet kérésére szolgál. Az „-i” azt jelenti, hogy kérjük, hogy ne legyen érzékeny a kis- és nagybetűkre (ennek kiszámításához kevesebb idő szükséges). Minél hosszabb az igényelt kimenet, annál tovább tart a program a megfelelő cím megtalálásához. Miután megnyomta az Enter billentyűt, valami ilyesmit fog látni:

dolgozó hiúság

Az alul található információk a következőket jelentik:

Kkey / s – A program sebessége.

Prob – annak valószínűsége, hogy az adott pillanatban megbotlik a kért címen.

Az utolsó számkészlet azt jelenti, hogy 30,3 másodperc múlva a valószínűség 50% lesz. Attól függően, hogy szerencsés vagy, megkapja a címét valahol 50% és 100% közötti valószínűség között. A számítás befejezése után a következőket látja:

hiúságcím létrehozva

Alul láthatja a nyilvános címet és a magánkulcsot. Ha ezt a címet szeretné használni, akkor be kell importálnia ezt a magánkulcsot a Bitcoin pénztárcájába. További információért a Vanity címekről nézze meg ez a BitcoinTalk szál.

Van hűvös címe, amelyet már létrehozott? Illessze be az alábbi megjegyzés szakaszba, hogy lássuk, mennyire kreatív vagy …

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me