Hogyan lehet rövidíteni a Bitcoin-t – Kezdő útmutató

Hogyan lehet rövidíteni a Bitcoin-t – Kezdő útmutató

A short ügylet olyan befektetési módszer, amely lehetővé teszi, hogy profitáljon egy adott eszköz árának csökkenéséből. Ez a bejegyzés megtanítja, hogyan lehet rövidre eladni a Bitcoin-t, és mire kell figyelni.

Nem szeret olvasni? Nézze meg inkább a video útmutatónkat

Hogyan lehet rövidíteni a Bitcoin-t 3 lépésben:

Így lehet röviden eladni a Bitcoin-ot dióhéjban. Ha mélyebb magyarázatot szeretne kapni a short ügyletekről, arról, hogyan történik lépésről lépésre, és mire kell odafigyelni, olvassa el a következőket:

Ne feledje, hogy sem én, sem a 99Bitcoins csapatában senki nem pénzügyi tanácsadó, és ez a bejegyzés nem pénzügyi tanácsadás.  A lecke célja, hogy elmagyarázza a short ügyletet, mint eszközt. Különböző piacokon kapható és kriptovalutákhoz is elérhető, ezért szeretném, ha jobban megértenéd, mi az. 

1. Mit jelent a rövidzárlat a kriptóban?

A short ügylet (gyakran csak rövidnek nevezik) egy befektetési módszer, amellyel pénzt lehet keresni egy eszköz árcsökkenése miatt.

Hogyan működik egy rövid?

Alapvetően a rövidzárlat lehetővé teszi, hogy kölcsönkérjen egy eszközt, például Bitcoins-t, és eladja a jelenlegi áron. Később azért vásárolja meg a Bitcoins-t, hogy visszafizesse annak a személynek vagy cégnek, akitől kölcsönvette őket.

Remélhetőleg, ha elmész visszavásárolni a Bitcoins-t, az árak csökkenni fognak, így olcsóbb lesz a visszafizetendő eszközök megvásárlása.

Szemléltessük ezt egy rövid példával:

 • Ön 10 Bitcoint elad, ha az ára 4000 dollár
 • Ez azt jelenti, hogy 10 Bitcoint kölcsönöz, és eladja 40 000 dollárért
 • A Bitcoin ára 3500 dollárra csökken
 • Visszavásárol 10 Bitcoint, hogy visszaadja annak az ügynökségnek, amelytől kölcsön vett 10 * 3500 USD = 35 000 USD értékben
 • A teljes nyeresége 40 000–35 000 USD = 5 000 USD

2. Hogyan lehet eladni a Bitcoin-t?

A Bitcoins rövidítéséhez kapcsolatba kell lépnie egy kereskedési irodával vagy platformmal, és rövid eladási megbízást kell leadnia. Az ügynökség ezután saját készleteiből értékesíti a Bitcoins-t, abból a feltételezésből kiindulva, hogy a jövőben ugyanannyi Bitcoinnal fizet vissza nekik.

Ha például 10 Bitcoint ad el shorton, akkor végül le kell fedeznie ezt a 10 Bitcoint, függetlenül attól, hogy emelkednek vagy csökkennek az árak.

Ha az árak csökkennek, olcsóbb lesz visszavásárolni ezeket a 10 Bitcoint. Ha emelkednek az árak, akkor drágább lesz.

Rövid eladás esetén az a cég vagy magánszemély, aki kölcsönadta Önnek a Bitcoins-t, általában bármikor visszahívhatja az eszközöket, és csak rövid időn belül köteles Önt értesíteni. Ezért feltétlenül olvassa el az eladott eszközök „fedezésére” vonatkozó szabályokat, előírásokat vagy irányelveket.

Ilyen gyors ütemben ingadozó piacok mellett a költségek vadul lendülhetnek, kockáztatva Önt. A short ügyletek különösen kockázatosak lehetnek, ha a hitelező behívja az eszközöket, mielőtt az árak esélyesek lennének esni.

A short ügyletek valójában nagyon gyakoriak a részvényeknél, és a legtöbb nagy kereskedési platform lehetővé teszi a részvények rövidítését.

Számos módja van a Bitcoin rövidítésének:

Short Sell CFD-k

A CFD azt jelenti, hogy a különbségért kötött szerződés. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy ténylegesen kölcsönvenné a Bitcoins-t, eladná, majd alacsonyabb áron visszavásárolná, vállalja, hogy csak a különbözetet fizeti.

Tehát CFD-k esetén megkapja a különbözetet, ha az ár csökken, anélkül, hogy át kellene tennie az érmék adás-vételének minden problémáját..

Az eToro kriptovaluta CFD szolgáltatást nyújt, amely lehetővé teszi a Bitcoin eladását. Miután megnyitotta és ellenőrizte fiókját, kereskedést nyithat a BTC / USD eszköz. Ügyeljen arra, hogy az „eladás” és ne a „vásárlás” lehetőséget válassza. Így néz ki:

Rövidzárlat egy Bitcoin tőzsdén keresztül

A kriptokereskedőknek szánt Bitcoin tőzsdék rövid eladási lehetőségeket kínálnak, és egyesek lehetővé teszik a tőkeáttételes shortolást is. A tőkeáttételes shortolás azt jelenti, hogy több pénzt vehet fel a tőzsdéről, mint amennyit ott tulajdonképpen birtokol, annak érdekében, hogy megvásárolhassa a rövidíteni kívánt bitcoinokat.

Tegyük fel például, hogy 1000 dollár van a tőzsdén, és 1: 3 arányú tőkeáttétellel rendelkezik, és most akár 3000 dollárig is eladhatja (a meglévő háromszorosa).

A tőkeáttételt nagyon kockázatosnak tartják, mivel ha a dolgok nem úgy mennek, ahogyan szándékoztad, akkor a tőzsde hamarabb lezárja a kereskedelmet, mint amire számítottál (mert tudják, hogy olyan pénzt használsz, amely valójában nem is neked van). Más szavakkal, a tőkeáttétel növeli mind a nyereséget, mind a veszteséget.

A főbb tőzsdék, amelyek lehetővé teszik a Bitcoin short eladását, a következők:

 • Bitmex
 • Bitfinex
 • Kraken

Put Opciók

Bizonyos speciális tőzsdék, mint például a BitMEX, Bitcoin opciós kereskedést kínálnak. Az opció megvásárlása lehetőséget nyújt, de nem kötelezettséget, bizonyos lejárati dátumig egy adott áron történő kereskedésre.

Ha van tapasztalata az opciós kereskedelemben, ez a módszer megfelelhet Önnek, különben nem ajánlott kezdőknek. Az opciók összetettek, de nagyobb rugalmasságot és nagyobb tőkeáttételt tesznek lehetővé.

3. Mikor kell shortolnia?

A shorting a Bitcoin hosszú távú emelkedő trenddel kereskedik; minél tovább marad a trend, annál kockázatosabb lesz.

Egy dologra emlékeznünk kell: a shortok maximális profitpotenciálja 0-as Bitcoin árra korlátozódik, míg a vásárlóknak nincs korlátjuk a nyereségükre.

Ha megvizsgálja a Bitcoin árdiagramjait, hamarosan rájön a régi kereskedelemi aforizma igazságára: „az ár felfelé, de a lift lefelé száll”. Míg a bullish mozdulatok építéséhez és fejlődéséhez idő kell, a bearish mozdulatok általában viszonylag rövidek és élesek.

Megpróbálni rövidíteni egy nagy bikafutás csúcsát nehéz; valószínűleg többször is megállsz, mivel a Bitcoin folyamatosan emelkedik, mint egy makacs zombi.

Ne feledje, hogy ha sok kereskedő hasonló helyzetben van, akkor áremelkedés következhet be, mivel a félő kereskedők versenyeznek rövidnadrágjuk bezárásáért (vagyis visszavásárolják az eladott Bitcoine-kat). Ez a rövid szorítás.

A rövid eladási lehetőségek piacának elemzése

A technikai elemzésen túl segít jól ismerni a Bitcoin teret. Itt referenciaként megemlítjük a különböző típusú eseményeket, és azt, hogy ezek hogyan befolyásolták a Bitcoin árát.

Korábbi események, amelyek nagy eladásokat váltottak ki

 • A nagyobb cserék kudarca.
 • Ellenséges szabályozási fellépés a nagyobb országokban (pl. „Kína betiltja a Bitcoin” hamis híreket, a SEC beszorítja az ICO-kat).
 • Ismert fejlesztők kilépnek a Bitcoin fejlesztői csapatból (pl. Mike Hearn, Gavin Andresen).
 • Megnövelt kemény villa kockázatok (pl. Bitcoin forking a Bitcoin Cash-be).
 • Késések vagy kudarcok a széles körben kívánt frissítéseknél (pl. SegWit, Lightning Network)

Az események várhatóan negatívan befolyásolják az árat

 • Bármely vitatott kemény villa.
 • A Bitcoinban használt kriptográfiai primitívek megsértése (SHA256, secp256k1).
 • A. Felfedezése A Bitcoin kód kihasználja amelyek veszélyeztetik a pénztárca biztonságát vagy a hálózat működését.
 • A kormányok ellenséges fellépései a Bitcoin ellen.
 • Mozgás az első mintegy millió bitcoinban, amelyet Satoshi Nakomoto bányászott ki.

Azok az események, amelyeknek csekély hatása volt az árra, ide tartoznak

 • A darknet piacok kudarca, pl. Selyemút vagy az Alfa-öböl.
 • Satoshi Nakomoto (pl. Dorian Nakomoto vagy Craig Wright) személyazonosságának leleplezésére vonatkozó állítások.
 • Újságírók, közgazdászok, politikusok, bankárok stb. Ellenséges kijelentései (lásd a Bitcoin Obituaries című szakaszunkat, hogy a Bitcoin több mint 300-szor meghalt).

4. A Bitcoin rövidre zárásának kockázatai

Figyelmeztetnem kell, hogy bármely eszköz rövid eladása magas kockázatú vállalkozás. Normális esetben, amikor egy eszközbe fektet be, akkor a veszteségei az adott eszközbe fektetett pénz mennyiségére korlátozódnak.

Például, ha 10 000 dollárt fektet be egy részvénybe, és ez a részvény hirtelen összeomlik és értéktelenné válik, akkor a veszteségei csak a befektetett 10 000 dollárra korlátozódnak.

A short ügyletek során a veszteségei messze meghaladhatják a kezdeti befektetéseket, ami nagyon fontos, különösen a Bitcoin esetében. Ennek legegyszerűbb módja egy példa:

Tegyük fel, hogy Ön 100 dollár értékben eladta a Bitcoin-ot akkor, amikor az érménként csak 10 dollár volt az ára. Ez azt jelenti, hogy eladta 10 érmét. Tegyük fel, hogy még nem kell visszavásárolnia az érméket, ami azt jelenti, hogy még mindig vissza kell fizetnie a tulajdonosnak 10 Bitcoinnal.

Tegyük fel, hogy hirtelen az árak 4000 dollárra emelkedtek, ami mindenképpen meg is történhet a Bitcoin esetében. Ez azt jelenti, hogy az a 10 bitcoin, amelyet vissza kell fizetnie, most 40 000 dollárba kerül!

Amint láthatja, bármely eszköz rövid eladása nagyon kockázatos lehet. Ha el akarja adni a Bitcoins vagy bármi más eladását, nagyon óvatosnak kell lennie.

Csak akkor fektessen be, ha nagyon bízik abban, hogy csökkennek az árak, és ha van pénze veszteségeinek fedezésére, ha a befektetések növekednek. Ügyeljen arra, hogy alaposan figyelje az árakat, és csökkentse veszteségeit, ha az árak túl gyorsan emelkedni kezdenek.

5. Következtetés – Ha rövid lenne a Bitcoin?

A Bitcoin rövidítése nagyszerű, de kockázatos módszer a pénzszerzésre. A bitcoinok hitelfelvételével, értékesítéssel, amikor az ár magas, majd visszavásárláskor, ha alacsony az ár, akkor is pénzt kereshet, ha a piacok véreznek.

Általában a shortolás nem ajánlott azoknak a kereskedőknek, akik csak most indulnak, az ezzel járó nagy kockázat miatt. Ha mégis úgy dönt, hogy rövidíti a Bitcoin-t, győződjön meg arról, hogy csak pénzt fektet be, amelyet elveszíthet. Ne felejtse el naprakészen tartani az aktuális kapcsolódó eseményeket, hogy előre láthassa az árirány változását.

Volt tapasztalata a Bitcoin short ügyleteivel kapcsolatban? Ha igen, szívesen hallanék róla az alábbi megjegyzés részben.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me